Primarul Şonchereche şi lauda de sine

Distribuie articolul:

Laurențiu Georgică Șonchereche – primarul municipiului Fetești, dimpreună cu Cătălin Gogotă – directorul societății „Drumuri Municipale” nu se mai opresc cu lauda de sine, vorbind despre strategia pe care administrația publică locală o are pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere.

De parcă, atâţia ani, din poziţia de viceprimar, n-ar fi fost mâna dreaptă a fostului Primar Gafiţoi, şi n-ar trebui să răspundă pentru cât de multe dintre promisiunile electorale au rămas „seduse şi abandonate”, domnul Şonchereche se laudă zicând:

Una dintre cele mai mari responsabilități ale administrației publice locale din Fetești este reabilitarea, asfaltarea și modernizarea străzilor. În acest sens, Primăria se focusează pe continuarea proiectelor cu fonduri europene, naționale și locale precum și pe identificarea unor noi programe de finanțare.

În cazul fondurilor atrase, procedurile sunt mai anevoioase și necesită o perioadă extinsă de timp pentru implementarea proiectelor, dar reprezintă avantajul unor investiții vitale pentru dezvoltarea orașului nostru.

În cazul lucrărilor susținute din bugetul local și realizate prin societatea Drumuri Municipale Fetești, procedurile sunt simplificate. Societatea se află în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Fetești și este într-un proces de dezvoltare prin achiziționarea de utilaje necesare lucrărilor specifice, precum și prin angajarea de personal în vederea constituirii unei noi echipe care va acționa în cartierul Coloniști.”

Mizând pe faptul că şi pentru jurnaliştii cârcotaşi va fi greu „de pus cap la cap” toate cheltuielile ocazionate de prea desele plombări şi asfaltări ale uliţelor oraşului, primarul nu mai conteneşte cu postarea fotografiilor reliefând munca pe care, chipurile, o prestează neostoiţii angajaţi ai societăţii aflată-n ograda Primăriei. Credeţi că mai este cazul să vă spunem noi că este o obrăznicie să consideri că banii cheltuiţi pe lucrările de asfaltare sunt mai puţini decât dacă ar fi contractat o firmă particulară, în condiţiile în care în ecuaţia matematică nu intră „necunoscuta” cheltuială cu utilajele, posibil chiar cu salarizarea?

Cu un site pe care, în cazul Hotărârilor NU SE PUBLICĂ Expunerea de motive, informaţii legate de cheltuieli, Devize estimative, firme agreate, câştigătoare ale licitaţiilor, Primăria municipiului Feteşti sfidează Legea Transparenţei Decizionale. Sigur că, tocmai din această cauză, ne vom învrednici a solicita primarului Şonchereche să ne răspundă, în scris, la toate întrebările legate, mai ales, de INVESTIŢII.

Că, de curând, s-a  finalizat şi investiţia de la noul Ambulatoriu al Spitalului „Anghel Saligny”. Care, investiţie, cică a costat  10.692.543 lei. Adică peste 100 MILIARDE lei vechi. Bani, nu glumă! 

Primarul se mai laudă şi că au început şi demersurile pentru noul teren sportiv multifuncțional cu gazon sintetic, prevăzut cu instalație nocturnă și cu toate echipamentele necesare, teren ce se va construi în vecinătatea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară.

La cât a ajuns cheltuiala pentru fiecare dintre aşa-numitele „obiective de investiţii” , domnul Georgică Şonchereche, arareori precizează în „luările de poziţie”, atât pe facebook, cât şi în mass-media.

Pe cale de consecinţă a faptelor de preamărire, vom reveni la vechea metodă, aceea de a scrie întrebări ale căror răspunsuri ne vor face să înţelegem, nu numai raportul calitate-preţ, ci – mai ales! – „ce-i mână pe ei în luptă”…! 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *