Preţuri „umflate” la achiziţiile de la Spitalul din Slobozia?

Distribuie articolul:

  • Practica „spargerii” necesarului de achiziţii, ca să nu se poată atinge „pragul” financiar de la care devine obligatorie licitaţia, dar şi achiziţionarea la suprapreţ au îndestulat puşculiţa de partid şi, desigur, şi buzunarele unor „băieţi deştepţi! Este concluzia la care, în sfârşit, pare să fi ajuns şi alţii, nu numai jurnaliştii…

 Aţi aflat, desigur, că unitatea spitalicească are un nou manager, doamna doctor Violeta Şapira fiind înlocuită cu femeia de afaceri Mariana Iancu. Că Mariana Iancu este fosta şefă de la firma Vivani / firma Servicii Comunale – ambele firme fiind înlocuite cu firma Polaris în ceea ce priveşte salubrizarea oraşului este deja istorie. O istorie cu miros mai pestilenţial decât izul ce se degajă, nu numai din platformele de gunoi, nu numai în urma maşinii de colectare a gunoiului, ci şi dinspre groapa aia…de la marginea oraşului, pe drumul către Amara…

Cum era de aşteptat, întrucât ştie şi el că „imaginea bună” cu cheltuială se întreţine, Victor Moraru – preşedintele care este şi primar, a întocmit un proiect de Hotărâre prin care să se suplimenteze bugetul Spitalului. Prin rectificare, ca adeseori! Cum a aflat, cum i s-a „aprins becuţeţul” şi lui Tinel. Gheorghe Tinel! Deputat şi intrat -neoficial – în campania electorală pentru tinel-foto-2(re)alegerea parlamentarilor, din rândul cărora face parte, domnia-sa a invitat presa la o conferinţă!

   „ …Vă rog să fiţi foarte atenţi că joi, în şedinţa Consiliului Judeţean, iarăşi se rectifică bugetul de venituri şi cheltuieli la Spitalul de Urgenţă. Veţi vedea o serie de investiţii care va fi supusă aprobării. O să vă dau citire, de exemplu, că o maşină automată de splătat, de 10 kg, costă 16.000 de lei. Injectomat, 3 bucăţi, 15.000 lei. EKG – un aparat, 15.000 de lei, în condiţiile în care el este estimat a costa undeva până-n 5.000 de lei. Un alt EKG costă 24.000 de lei. Asta în condiţiile în care, unul profesional este estimat a costa până-n 4.000 de lei. O trusă oximetru, pentru monitorizarea oxigenului, la Secţia nou-născuţi, costă 18.000 de lei. Un RMN este estimat la 34.000 de lei, iar un generator, la 41.000 de lei, în condiţiile în care un generator este undeva la 4.000 – 5.000 de lei. Preţurile astea frizează, nu bunul-simţ, ci orice Normă elementară. Este incredibil! V-am dat câteva exemple, şi fac public apelul meu către Consiliul Judeţean Ialomiţa, către preşedintele CJI, către PSD, să nu aprobe această listă de investiţii, deoarece se observă că marea majoritate a achiziţiilor au valoare până în 30.000 pentru a eluda licitaţiile! Ne tot întrebăm de ce serviciile medicale din Spitalul Judeţean sunt la limita bunului-simţ, uneori execrabile? Păi, iată ce se întâmplă acolo! (…) PNL va cere efectuarea unui AUDIT, imediat. Este manager nou acolo. Poate tocmai de-asta e; ca să acopere vechiului manager! Trebuie o Comisie de AUDIT acolo! Dacă nu, eu toate aceste date le voi transmite Parchetului pentru verificări! a declarat deputatul Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă premergătoare desfăşurării şedinţei Consiliului Judeţean Ialomiţa.     

 


Distribuie articolul:

One thought on “Preţuri „umflate” la achiziţiile de la Spitalul din Slobozia?

  1. @Marian Ma-ta da tot salariul tau pe-o paine si apoi iti da sa mananci laturi ? Asa se pare dupa cata „inteligenta” ai ! Da, ak zis bine „cu dizabilitati”. Cu siguranta te gandeai la cei care au facut asemenea fapte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *