Drumurile Judeţene din Ialomiţa – modernizare… „la preţ de preţ”

Distribuie articolul:

* În cei 26 de ani de domnie PSD-istă la conducerea CJI, drumurile judeţene s-au căscat precum un mare hău, spre a înghiţi imense sume de bani publici. Şi-aşa cum „neştiute sunt căile Domnului”, tot aşa neştiute sunt cantităţile de materiale folosite în lucră(tu)rile efectuate pentru repetabila povară bugetară ce poartă denumirea generică „modernizare drum judeţen”…

Consiliul Judeţean Ialomiţa, prin reprezentanţii partidelor a emis un număr de 4 Hotărâri  vizând aprobarea unor SF-uri (Studii de Fezabilitate) chiar a unor D.A.L.I (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie) aferente unor aşa-numite obiective de investiţie derulate întru modernizarea de Drumuri Judeţene. În fapt este vorba despre 4 proiecte ce se doresc a fi realizate din bani pe care, cică, actualul preşedinte o să-i aibă pe mână datorită accesări fondurilor europene. Pentru ca să pună mâna pe banii UE, domnul Moraru va trebui să aibă la îndemână Hotărâri ale CJI prin care să fie aprobate propunerile proiectanţilor, a celor care au executat Studiile de Fezabilitate şi au ajuns la concluzia că pentru cei vreo 140 de km de drum judeţean este necesar a se cheltui – ATENŢIE!!! – vreo 325.000.000 lei. În lei vechi, asta ar însemna vreo 3.250 de MILIARDE.  O fi mult, o fi chiar prea mult sau, dimpotrivă, o fi taman cât face? Căci, puţin nu este, să fie clar! Mai ales că vorbim despre o modernizare şi nu despre construcţia unui drum pe unde n-a fost nici măcar cărare !!

Primul şi cel mai mare tronson de drumuri ce urmează a fi modernizate, vizează DJ 302 dintre localităţile Drăgoieşti – Roşiori – Moviliţa – Dridu; despre DJ 101, dintre Dridu – Fierbinţi – Jilavele până la limita cu judeţul Ilfov, şi DJ 402, porţiunea Sineşti spre „frontiera” cu judeţul Călăraşi. În total vreo 50 de km ce se vor moderniza în 3 ani de la data începerii lucrărilor, drumuri pentru care ar urma să se cheltuiască 121.963.000 de lei, adică peste 1.219 MILIARDE de lei vechi.

Cel de-al doilea tronson, în ordinea mărimii cheltuielii financiare, dar şi al km modernizaţi, cuprinde D.J. 306 (Albeşti – Andrăşeşti – Gheorghe Doja – Crunţi); 102 h ( Reviga – Cocora – limită de judeţ) are o lungime de 46 de km ce se vor moderniza în doi ani de la data începerii lucrărilor, iar modernizarea lor va costa 108.651.000 lei, adică peste 1.000 de MILIARDE de lei vechi.drumuri-cji

Al treilea tronson, dar care ţine aproape de primele două, ca lungime şi cheltuială bugetară, vizează DJ 201 (Coşereni – Axintele – Orezu), are 36 de km ce-ar fi modernizaţi într-un an şi jumătate de la data începerii lucrărilor, iar preţul prevăzut în SF înseamnă 87.607.000 lei, ceea ce în lei vechi sare de 870 de MILIARDE.

Ultimul tronson prins în lista cu proiecte vizând parte din infrastructura de drumuri a judeţului, cuprinde DJ 211 (Griviţa – Traian) şi-ar putea fi modernizat în doar 6 luni de la începerea lucrărilor, costurile însemnând 8.149.000 lei, adică un „bagatel” de aproape 82 de MILIARDE de lei vechi, pentru cei nici 7 km de asfalt pus deasupra asfaltului care, aşa „ghiorlănit” şi cu greu „plombat” a pus la grea încercare nervii şoferilor…moraru-si-vicepresedinti

Vă spuneam într-un articol că preşedintele CJI a declarat în faţa jurnaliştilor că a stabilit că vicepreşedinţii nu pot da lămuriri presei, cu privire la unul sau altul dintre subiectele ce vizează activitatea Consiliului Judeţean, dumnealui preferând ca jurnaliştii să-l întrebe personal sau, şi mai recomandat ar fi ca noi să adresăm, în scris, întrebările. Aşa încât, deşi ştim că unuia dintre vicepreşedinţi i s-a încredinţat acest domeniul de activitate, al investiţiilor, nu l-am mai întrebat ca să ne lămurim, ci am preferat să scriem ceea ce înţelegem (şi sperăm să înţelegem bine!) din Expunerile de motive, respectiv Devizele cuprinzând detalierea cheltuielilor ce urmează a se efectua pentru realizarea lucrărilor de modernizare Drumurile noastre, toate…. Datorită acestui demers care este abia în stadiul de Hotărâtă dorinţă a consilierilor judeţeni, un „front de lucru” se deschide şi în faţa ochilor jurnaliştilor. Aşa încât…vom tot reveni pe subiect!

Ionica Ghinea


Distribuie articolul:

6 thoughts on “Drumurile Judeţene din Ialomiţa – modernizare… „la preţ de preţ”

  1. :)))))))))))nu..dacă ne spune Tinel..pe unde s-a rătăcit contractul cu Bechtel…cred că-i vreo furăciune și-n cele expuse aici..cu modernizări..miliarde făr de număr….și alte vrăjeli:)))) A devenit violul mediatic…instrument de presă…futu ți jurnalismul de la Ștefan Gheorghiu:)

  2. 🙂 dacă erau așa..mari nereguli în domnia asta..psdistă în administrarea și întreținerea drumurilor..păi să-l întrebăm pe pușcăriașul de șef DNA CRISTUDOR..sau pe labă tristă de procuror șef Cătălin..file de povești cu ziariști:)))))))))) Ești penibilă, Ionica Ghinea…futu i statul de drepți!!!!!!!!!!!

    1. Dănuţ Bala, ATENŢIE!!! Te avertizez că dacă o singură dată îţi mai permiţi să mă jigneşti ÎŢI VOI BLOCA ORICE POSTARE. Poţi scrie ce vrei tu, DAR nu ai dreptul şi nu-ţi voi da voie SĂ JIGNEŞTI, nici dacă ai avea dreptate, darămite când tu doar îţi dai cu părerea, fără a argumenta contrariul!

  3. :)))))) da, IOANĂ..știam c o să te deranjeze remarca cu Ștefan Gheorghiu:))))) Dar ..e făcută cu dragoste..nu i cu duJmănie! Na..io zic că-i de bine …..dar..altfel..dacă ți e rușine cu școlile absolvite…e problema ta!! Și chestia asta..că mi spui numele…..că s io Bala Dănuț, crezi că mă sperie cumva…sau o pui tu ..ca dezvinovățire…față de sponsori? Chiar…pune le numele la toți postacii…la toți scriitorii de rahat:)) Na …chiar te pup dulce pe suflet(plagiez)…și ți doresc numai bine!!..și fără victimizare…că tot tu te faci de râs ..în nimicurile astea cu școlile:)))) Că numele nostru..și neamul..rămâne valoare…ce tot te urzici…că n ai plagiat ceva? :)Alfel..te aștept să mi prezinți cioloșistii:)))))))))))))))…să i tăvălesc ca pe șnițele n pesmet:))))))Na..altfel..ai studiat la o instituție dorită de mulți! :))))))))))))))

    1. Din care frază ai tras tu concluzia că eu mă ruşinez de „Ştefan Gheorghiu”, Dănuţ Bala? Şi-ţi scriu numele, dimpotrivă, ca să vadă PSD-iştii TĂI ce activ şi „colţos” eşti cu Ionica Ghinea.

  4. Altfel..înțelege că tu faci literatură și sugerezi cititorului că s furăciuni în contractele și lucrările enumerate…să fii sănătoasă Ionica Ghinea…să prinzi mulți ani ..și să vezi un președinte cum vrei tu..la CJ:))))) Dar..chiar..nu poți să-l întrebi pe colțurosul deputat, Tinel Gheorghe…unde naiba e contractul cu Bechtel?Na..e valabilă întrebarea și pentru domnița Pocora!! Să le spui la următoarea ședință cu presa:))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *