Prefectura Ialomiţa cuprinsă de VALUL RENOVĂRII clădirii

Distribuie articolul:

Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I), în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Ialomița au gândit că nu se putea ca numai Consiliul Judeţean şi Primăriile să diriguiască tot felul de finanţări, iar „reprezentantul Guvernului în teritoriu” să nu aibă „cotă parte” din porcoiul de bani „atraşi” din visteria UE.

Aşa că, undeva înainte de Sărbătorile de Iarnă, mai precis în data de 20 decembrie 2022, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Ialomița”, numărul C5-B2.2.b1.

Apelul de proiecte este, desigur, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, vestitul PNRR, dar și din fonduri naționale.

Aproape 130 de MILIARDE lei vechi…

Proiectul, în valoare totală de 12.717.746 lei (cu TVA), este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării – Operațiunea B2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădiriilor publice.

Aşadar, se va renova „Palatul Administrativ” în care funcţionează Prefectura.

Denumirea/titulatura „Palatul…” pare anacronică, ştiu! Comunist, chiar, dacă ţinem cont de reverberaţiile în timp. PALATUL. Iar Prefectura, în fapt, poartă denumirea de „Instituţia Prefectului”. Ca şi când prefectul ar fi un „apropitar”, un jupân, ceva mai mult decât un slujbaş al Statului. Cât priveşte renovarea, această lucrare nu va fi decât una care să acopere disfuncţionalitatea energetică. Adică lucrări ce vizează ÎNCĂLZIREA, apa caldă şi…”curenţii de aer”!

Suprafaţa desfăşurată a beneficiilor îmbunătăţirii este de 4.242 m2. 

Pe motiv că prin implementarea măsurilor şi soluțiilor propuse prin proiect se vor reduce consumurile şi, implicit cheltuielile, cu energia electrică, gazele (implicit gazele cu efect de seră, cică!), prin proiect vor fi amplasate şi două Stații de încărcare rapidă (cu putere peste 22kW) ce vor fi instalate pentru vehicule electrice.

Conform contractului, perioada de implementare a proiectului este de 22 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv 20.12.2022, cu respectarea termenului limită de 30 iunie 2026. Termen care, conform înscrisurilor oficiale, nu poate fi depășit.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *