Nereguli privind procedura prin care Spitalul de Urgenţă din Slobozia a atribuit serviciul de transport al pacienţilor dializaţi

Distribuie articolul:

* Mai devreme sau mai târziu, matrapazlâcurile din spatele atribuirii majorităţii contractelor de achiziţii publice ies la iveală, opinia publică minunându-se – încă o dată! – de tupeul oficialităţilor de a fenta prevederile legale.  

În numărul trecut al ziarului, vă informam despre problemele acre au apărut în derularea procesului de atribuire a contractului de prestări servicii de transport al pacienţilor supuşi dializei. Vă spuneam în articolul „Preşedintele Ciupercă vrea să lase impresia că nu-i (mai) „ţine-n braţe” pe directorul Olaru şi pe juristul Zamfircă lucrurile sunt complicate şi, din păcate, se vor complica din ce în ce mai mult, fie şi numai din cauză că, iată, nu bat în retragere nici cei ce se consideră nedreptăţiţi de maniera în care se desfăşoară atribuirea serviciului de transport al pacienţilor dializaţi.

PUNCT DE VEDERE AL GMC MEDICAL SERVICES BUCUREŞTI

 

Referitor la proceduradenegociere fără anunţ de participare pentru  achizia  de  Servicii Cod CPV 85143000-3, titlul contractului: SERVICII DE TRANSPORT SANITAR NEASISTAT (NEMEDICALIZAT) CU AMBULANŢE TIP A1/A2 ŞI TRANSPORT MEDICAL ASISTAT CU AMBULANŢE TIP B1/B2, organizat în data de 07.01.2014, SC GMC MEDICAL SERVICES BUCUREŞTI face următoarele precizări:

– În data de 30.12.2013, SJU Slobozia hotărăşte organizarea unei proceduri având o durată de execuţie de 30 de zile. Ridicarea caietului de sarcini s-a făcut invitaţie scrisă cu specificarea orei 10.00. Caietul a fost ridicat de către reprezentantul nostru pe bază de semnătură şi ştampilă, dar şi de un reprezentant al SC ALMAROM SRL Slobozia, procedura urmând să aibă 2 ofertanţi (în sprijinul afirmaţiilor a se vedea semnăturile şi ştampilele celor 2 ofertanţi: GMC şi ALMAROM).

– După ce am ridicat caietul de sarcini, am constatat cu stupoare că procedura urma să aibă loc după acelaşi caiet de sarcini din data de 30.09.2013, anulat de către Curtea de Apel Bucureşti definitiv, având doar 2 elemente în plus: un număr de km estimaţi şi o valoare fixă de 43750 lei. Interesant de reţinut este faptul că s-a solicitat garanţie atât de bună execuţie cât şi de participare în valoare de 3062 lei, ceea ce nu s-a cerut la procedura anterioară din data de 26.09.2013 când durata contractului a fost de 48 de luni, iar valoarea estimată de 2,65 mil. lei (aproximativ 600 000 euro).

– Pentru că era imposibila contestarea unui document ce era deja anulat prin hotărâre definitivă am decis participarea la procedură cu intenţia de a putea prezentarea oferta tehnico-economică raportată la necesităţile şi realităţile social-economice ale spitalului.

– Spre surprinderea noastră, în momentul începerii procedurii în sală au apărut şi reprezentanţii SC ANDALEX SRL Constanţa, societate care nu fusese invitată la procedură. SC ALMAROM SRL Slobozia nu a depus oferta de participare.

– În deschiderea şedinţei, reprezentantul nostru George Dobre a precizat, aşa cum reiese şi din procesul verbal, că procedura după care se desfăşoară această atribuire este aceeaşi cu cea din 30.09.2013, cu acelaşi caiet de sarcini şi aceleaşi criterii de calificare anulate de către o hotărâre judecătorească (Hotărâre definitivă cu numărul 5782/2013 din 16.12.2013). Comisia a decis că procedura să se desfăşoare în continuare după acelaşi caiet, după aceleaşi criterii de calificare. S-a deschis plicul ofertantului ANDALEX Constanţa şi am constatat indignaţi că deşi fusese declarat câştigător la procedura anterioară din data de 30.09.2013, acesta nu avea documentele necesare calificării pentru prezentarea ofertei tehnico-economice:

* Autorizaţia de funcţionare pe baza raportului de inspecţie întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Ialomiţa;

* Avizele ANMND pentru unităţile mobile de intervenţie nu erau eliberate pentru punctul de lucru Slobozia;

* Ambulanţele declarate ca fiind de tip A2 nu erau omologate cu menţiunea Autovehicul special SC AMBULANŢĂ, ci erau doar autoturisme clasa M1 (menţionăm aici faptul că din august 2012 aceste autovehicule au fost utilizate la transportul pacienţilor hemodializaţi supraevaluând preţul taxat, ajungând la un preţ de 1,75 lei/km, pe considerentul că ele sunt ambulanţe clasificate).

De asemenea, SC ANDALEX SRL Constanţa a încălcat cu bună ştiinţă prevederile art. 181, lit.e, făcând uz de fals în declaraţiile privitoare la numărul de autovehicule acreditate pentru punctul de lucru Slobozia şi la structura de personal.

– Înainte de deschiderea ofertei societăţii noastre, comisia de evaluare a fost atenţionată că SC ANDALEX SRL Constanţa nu întruneşte condiţiile de calificare, având tot un număr de 4 ambulanţe clasificate (3 tip A1 şi 1 tip B1/B2) ca şi oferta tehnico-economică prezentată de noi.

– Comisia de evaluare a decis continuarea şedinţei în data de 09.01.2014, dar fără prezenţa ofertanţilor.

– În data de 13.01.2014, ni s-a comunicat prin fax decizia comisiei având nr. 263 din 09.01.2014, care a hotărât în unanimitate, anularea procedurii în conformitate cu articolul 209, al. 1, lit. c, si art. 280 din OUG 34/2006.

– Fără să se ţină seama de neregulile semnalate atât în timpul şedinţei, cât şi în memoriile nr. 7 adresat SJU Slobozia şi nr. 8 adresat Consiliului Judeţean Ialomiţa, SC ANDALEX SRL Constanţa continuă transportul  la preţul de 1,75 lei/km şi în aceleaşi condiţii (2 ambulanţe de tip A1 şi 1 autoturism Dacia Logan Berlină) în dauna ofertei noastre superioare atât tehnic, cât şi economic (1 leu/km cu Ambulanţe clasificate de tip A1 şi B1/B2 cu personal calificat).

Precizăm că în timpul şedinţei,  la evaluarea documentelor reprezentanţii ANDALEX au manifestat o atitudine belicoasă, încercând să impună Comisiei, cu orice preţ descalificarea GMC, şI chiar şi-au permis să SUGEREZE COMISIEI SĂ NEGOCIEZE ÎN CONTINUARE doar cu operatorul ANDALEX.

Nu ştim, nu comentăm, dar avem dreptul să întrebăm:

1. Cine a hotărât desfăşurarea procedurii după acelaşi CAIET DE SARCINI?

2. Cine a elaborat documentele după modelul anterior?

3. Cine îşi asumă această nouă procedură?

4. Cine este răspunzător pentru faptul că SC ANDALEX SRL Constanţa deşi nu îndeplineşte condiţiile impuse de autoritate, nu are documente pentru punctul de lucru Slobozia emise de autorităţile ialomiţene, iar în acest moment nu poţi transporta pacienţi în judeţul Ialomiţa cu autorizaţie eliberată pentru Constanţa şi nu are maşinile omologate corespunzător transportă la preţ de ambulanţă şi continuă să o facă nestingherit? Avizele ANMND se eliberează nominal pentru punctul de lucru , nu pentru societate la sediul central.

5. Cum este posibil ca AUTORUL CAIETULUI DE SARCINI sa nu ştie şi să nu fie capabil să facă diferenţa dintre o ambulanţă Tip A2 şi un autoturism NECLASIFICAT cu dotări Tip A 1/A 2? În timpul procedurii reprezentanţii Andalex, mai bine de o oră, au încercat să convingă comisia ca îndeplinesc criteriile Caietului de sarcini si şi toate cele 7 maşini prezentate şi cerute de autoritate sunt conforme cu cerinţele beneficiarului.

6. De ce comisia nu a luat nici o măsură în momentul în care noi am informat despre aspectul declaraţiilor în fals conform art. 181 lit (e) săvârşite de către Andalex.

I.                    SC ANDALEX SRL Constanţa transportată pacienţi la SJU Slobozia în mod permanent doar cu 3 autovehicule: B 29 WRJ, CT 16 EPP, CT 13 ADX, deşi acum au poposit brusc în curtea spitalului alte maşini de la alte puncte de lucru, iar foile de parcurs se scriu peste noapte. Din lista autovehiculelor prezentate precizăm că:

Ø           B 42 SYH Dacia Lodgy, autoturism (nu este Ambulanţă clasificată) deserveşte Punctul de lucru: Diaverum Bucureşti

Ø           B 49 FTK Dacia Lodgy, autoturism (nu este Ambulanţă clasificată) deserveşte Punctul de lucru Diaverum Bucureşti (cu staţionare în Pucioasa – Dâmboviţa);

Ø           B 41 EBY Dacia Logan MCV, autoturism (nu este Ambulanţă clasificată) deserveşte Punct de lucru Clinica Arnaldo Braşov.

II.                 Lista prezentată cu personalul pentru punctul de lucru a fost falsă. Din numărul de şapte angajaţi doar doi deservesc permanent unitatea spitalicească, iar cel de al treilea este prezent doar marţi-joi-sâmbătă:

Ø      UŢĂ COSTEL, conduce o ambulanţă Tip A1, Nr înmatriculare B 29 WRJ Logan MCV;

Ø      TOMA DANIEL, conduce ambulanţa A1, Nr înmatriculare CT 16 EPP;

Ø      ONEATE MIHAI, conduce ambulanţă A1, Nr înmatriculare CT 12 EPP, Menţiune: luni, miercuri şi vineri transportă la DIAVERUM : pacient cu ambulanta A1 de la Feteşti la Bucureşti, marţi, joi şi sâmbătă, la  SJU Slobozia.

Ceilalţi deservesc alte puncte de lucru:

Ø      POP SORIN, conduce  un autoturism Dacia Lodgy, Nr înmatriculare B 42 SYH asigură transportul pacienţilor din Slobozia, dar pentru DIAVERUM Bucureşti; mutat la SJU Slobozia doar în perioada susţinerii procedurii (în data de 10.01.2014 maşina cu şoferul nominalizat la punctul de lucru Slobozia EFECTUA TRANSPORT DE PACIENŢI LA DIAVERUM, Clinica INDUSTRIILOR, asigurând transportul pacienţilor pe traseul Slobozia-Largu(Buzău)-Urziceni-Bucureşti şi retur).

Ø      BORDEI MAER ION, conduce autoturism Dacia Logan MCV, CT 11 ADX asigură transportul pacienţilor din Slobozia, dar pentru DIAVERUM Bucureşti;

Ø      BĂLAN CĂTĂLIN, asistent medical (este angajat al SMURD Constanţa) pentru ANDALEX este prezent cu ambulanţa Tip B1/B2 la EOLIENE în judeţul Constanţa;

Ø      PĂUN ADRIANA,medic, tot la Constanţa.

Oneate Mihai şi Toma Daniel au absolvit cursurile BLS în data de 12.01.2014, deci, după încheierea procedurii din 7.01.2014, transportând pacienţi cu Ambulanţe Tip A1, în toată această perioadă fără a avea cursuri de specialitate.

– Dacă ne luăm după afirmaţia dlui consilier juridic Vasile Zamfir, care în şedinţa publică din 05.12.2013, la Curtea de Apel Bucureşti a susţinut că „responsabilităţile pentru documentele şoferilor cade în sarcina transportatorului şi nu este problema autorităţii”, CUM a fost posibil semnarea unui contract fără a se verifica documentele operatorului desemnat?

– Pentru un punct de lucru cu şapte angajaţi orice societate ar trebui să obţină separat cod fiscal pentru plata contribuţiilor către bugetul de stat. Andalex susţine că are şapte angajaţi la punctul de lucru, dar ne întrebăm în evidenţele ANAF Ialomiţa figurează cu acest cod? Poate ne vor răspunde organele abilitate.

De ce nu s-a cerut părerea DSP Ialomiţa atât pentru documente cât şi pentru punctul de lucru prezentate de ANDALEX?

Reprezentantul  Andalex ne acuză că facem declaraţii DECADENTE, menţionând acest aspect atât în presă cât şi în timpul şedinţei. Ne întrebăm ce este DECADENT? să faci afirmaţii şi să depui documente false sau să încerci să prezinţi  ADEVĂRUL susţinut de probe? Nu ne mai miră nimic, toate s-au putut, deşi sunt evidente faptele nimeni nu face nimic.

Prin participarea la procedură SC GMC MEDICAL SERVICES Bucureşti nu a dorit decât să prezinte oferta tehnico-economică, şi dotările net superioare faţă de celălalt transportator. Considerăm că pentru cei 7 pacienţi nu se justifică cerinţa de 7 ambulanţe din partea Autorităţii.

Întrucât SC ANDALEX SRL Constanţa continuă transportul la SJU Slobozia, iar procedura a fost anulată nu ne putem gândi decât la următoarele scenarii:

1.      Procedura a fost organizată sperându-se că GMC nu are toate documentele prevăzute în caietul de sarcini şi atunci logic ANDALEX ar fi fost declarat câştigător prin descalificare, în acest fel juristul Zamfir putând demonstra că a avut dreptate;

sau

2.      Procedura a fost doar un exerciţiu pentru a se putea verifica documentele societăţii noastre ca să fie aranjat următorul caiet de sarcini.

Noi am solicitat ca pentru perioada de până la organizarea unei noi licitaţii să se analizeze documentele, să se deschidă ofertele şi să fie atribuit contractul INTERIMAR, SOCIETĂŢII CAREARE DREPTUL DE A EFECTUA TRANSPORT PACIENŢI la nivelul judeţului Ialomiţa aşa cum o impun normele legale. În această situaţie trebuie desemnat un transportator dintre cei doi ofertanţi.

Dar pentru că, GMC are toate documentele conform noilor norme de acreditare şi evaluare, foloseşte doar ambulanţe clasificate, personalul este angajat doar pentru punctul de lucru Slobozia, avizele ANMND sunt eliberate doar pentru punctul de lucru Slobozia şi nu pentru sediu societăţii, iar oferta tehnico-economică este net superioară şi corespunde realităţilor social-economice ale spitalului (este hilar să soliciţi 7 ambulanţe pentru 7 pacienţi), atunci autoritatea şi-a dat seama brusc că trebuie să respecte decizia CNSC şi anulată procedura. Cineva ar trebui să îşi asume toată această mascaradă! Cineva trebuie să plătească!

 Distribuie articolul:

58 thoughts on “Nereguli privind procedura prin care Spitalul de Urgenţă din Slobozia a atribuit serviciul de transport al pacienţilor dializaţi

 1. adrian berbece si nicolae burunov nu sunt persoanele care comenteaza pe aici-cineva se foloseste de numele lor! ar fi posibil sa comenteze pe siteuri in loc sa discute direct?? ha ha-vedeti cine e idiotul care foloseste aceste nume si blocati comentariile acestea-asa cm le blocati pe cele nefavorabile! verificati intai-pentru obiectivitatea informatiei

 2. De ce, domnule Berbece? Va simţiţi vinovat şi încercaţi, subliminal, să ne induceţi ca vina aparţine doar celor care au făcut caietul de saracini? D-voastră nu aţi făcut parte din comisie? D-voastra nu aţi semnat? Ce măsuri aţi luat în privinţa transportului de când aţi venit la conducere? De ce, dacă sunt atâtea nereguli dovedite, Andalex-ul încă face transportul? Vă este teamă să vă asumaţi nişte decizii? M-am bucurat când am auzit că dr. Olaru a fost demis. Omul acesta a demonstrat în repetate rânduri că nu este decât un „slugoi” care deserveşte interesele acelor de unde şi el are de câştigat o cotă parte, a dovedit incompenteţă managerială, preluând de dl dr.Tron un spital cu un buget pe plus şi lăsând dezastru în urma sa. Un om care, sub o aura frumoasă a unor „donaţii din partea cetăţenilor” a încurajat „şpaga sub acoperire”. Sper ca venirea d-voastră să ducă la stabilitate, să faceţi „curăţenie”, să aduceţi oameni competenţi care pun intereseul cetăţeanului mai presus de interesul personal şi sper să fiţi capabil să luaţi decizii corecte. Aştept cu nerăbdare să văd ce decizie veţi lua în privinţa transportului, un subiect atât de sensibil şi cu vădide conotaţii penale.

 3. Inca una: mariajul dintre autoritățile județene usl-ase și SC Oyl Company Holding AG a trezit interesul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia. Potrivit unei adrese remise de către instituție, «pe rolul unității noastre de Parchet se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări față de mai multe persoane sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice». Obiectul acestui dosar îl reprezintă investiția Consiliului Județean Ialomița în modernizarea drumului județean DJ201A Coșereni-Adîncata…Dormi in pace ciuperca, noul cod penal este si in folosul tau!

 4. acest berbece nu este strain de nimic din ceea ce a facut veche conducere.acum da vina pe olaru si jurist.era director contabil,trebuia sa stie cum cheltuie banii olaru,a stiut si a tacut.

 5. Eu stiu de ce. Doar ‘dreptul’ favorizeaza bugetul de venituri… si cheltuieli. Stanga favorizeaza doar o raguseala ieftina!

 6. Pentru distinsul domn’ Berbece… apropos de „matrapazlacuri”
  Poate explicati si prostimii reintoarcerea ALMAROM la transportul pacientilor in ograda d-voastra? Cum si de unde au aparut? Daca Olaru a devenit celebru cu „ANDALEX-UL”, vreti si d-voastra, dle Berbece, să aveti parte de aceeasi celebritate, dar cu „ALMAROM?” Ete, frate, ce chestie? Tocmai acum, cand Andalex-ul si-a adus cele mai bune masini in curtea spitalului, le impinge de la urma epavele prafuite ale Almarom-ului!!!
  Halal schimbare!

 7. trece, oare, bacul la romana:
  ‘ Buna ziua! Va atasez o invitatie foarte importanta. Pe data de 16-18 Mai 2013, vom avea a 2-a editie ,,Zile Medicale Ialomitene,, care se va desfasura in statiunea Amara la Hotel Ialomita. Vrem sa alcatuim un program deosebit si trebuie sa stim daca doriti sa participati si d-voastra. Pentru acest lucru va putem face una dintre ofertele noastre de mijloc : Pachet cu stand pentru 3 zile, prezentare de 30 min., cu un lector special ales de d-voastra si taxa de participare inclusa la 500 euro, curs BNR. Prin discutii directe se mai pot negocia si alte pachete, mai scumpe s-au mai ieftine. Asteptam sa invitati toti medicii la care faceti vizite, d-voastra s-au colegii d-voastra din judetele invecinate. Pentru medicii din Ialomita taxa de participare va fi suportata de Colegiul Medicilor, iar pentru medicii din judetele invecinate taxa este doar de 100 ron, stagiari si pensionari cate 50 ron. Toate datele de contact inclusiv contul nostru bancar sunt scrise in invitatie. Va asiguram de tot sprijinul nostru. Astept confirmarea d-voastra. Multumesc.

  Cu stima,
  Cons. Nicolae BURUNOV
  Manager Operatiuni

  Colegiul Medicilor Ialomita
  Tel. / Fax. 0243.233.304
  Fax. 0354.818.746
  Mobil : 0725.330.920
  Email : colmedialomita@yahoo.com

 8. Pentru distinsul domn Marinescu

  Avand in vedere pseudo-„halalul” ton de cunoscator afisat, va informez ca Almarom transporta GRATIS pacientii hemodializati ! Sa va subliniez cuvantul GRATIS ? Aveti idee cati pacienti am asteptat personal la usa spitalului, intrebandu-i cu ce masini doresc sa fie transportati ? Aveti idee ce mi-au raspuns ? Aveti idee cati dintre ei au fost contactati de Andalex pentru a le promite bani in vederea semnarii de adeziuni catre centre private din Bucuresti ? Aveti idee cati dintre ei au semnat ? Aveti idee cat platea spitalul lunar societatii Andalex pentru transportul acestor pacienti, fonduri care, acum, se duc pe medicamente si materiale sanitare ??? Astea sunt intrebari adevarate, nu povesti si fantezii ! Dati-va cu parerea, va rog, despre lucruri pe care le cunoasteti ! Pentru informatii, apelati cu incredere fie la mine, personal, fie la persoane care cunosc cu adevarat situatia actuala !
  PS. In max 14 zile va fi gata si noua pagina web a spitalului cu multe informatii, sper eu, considerate pertinente nu doar de public ci si de presa !

 9. Au mai ramas 13 zile!
  Daca asteptati la usa spitalului e dubios! Asta arata ca nu aveti incredere in angajatii acestuia!
  Nu era mai simplu sa puneti pe cineva cu o calificare potrivita acestei activitati? Dorinta unui manager de a se substitui unui angajat cred ca ar trebui penalizata si la venituri!

  Despre noul site
  Daca doriti sa l mentineti doar pentru a posta informatii actualizate la 2 ani, mai bine nu.

  Poate veti reusi o dinamizare a acestuia:

  Posibilitatea programarii consultatiilor online. Bonurile de ordine se elibereaza tot ca acum 40 de ani, singura diferenta e ca nu mai sunt din carton. Acum se listeaza pe imprimanta :))!

  Urmarirea efectuarii consultaiilor conform numerelor de ordine, pentru evitarea abuzurilor de orice fel!

  Poate se va permite depunerea sugestiilor si reclamatiilor, precum si a chestionarelor de evaluare a satisfactiei pacientilor in MEDIUL ELECTRONIC, nu in cutia postala a asiguratului!

  Actualizarea declaratiilor de avere si de interese!

  Ma opresc aici, deocamdata!

 10. „Domnului Berbece… with love…”
  Va multumesc pentru raspuns, dar oare de ce vrea Almarom sa transporte GRATIS într-o tara unde totul se plateste de trei ori? Înteleg ca spitalul s-a transformat într-un centru al milei, unde toti dau donatii in loc de spagi, unde vin oamenii marinimosi si presteaza servicii gratis. Daca astea erau necazurile spitalului sa stiti ca sunt un om cu suflet mare si ma ofer sa transport si eu gratis :)) si mai am cativa prieteni la fel de generosi. Din cate stim cu totii, si dumneavoastra ati fost acolo, in vechea conducere si nu ne puteti prosti acum, facand pe lupul moralist. Cat ati fost director economic si ati semnat hartiile, nu ati vazut cheltuielile? Brusc, acum, ati avut un „insight” si „wauuuuuuuuu” ati constatat risipa. Haideti, domnule manager! Cat ati incerca sa explicati, rezultatele dau cu virgula.
  Si nu incercati sa ne inchideti gura! Avem libertatea de a ne exprima, iar d-voastra ne puteti raspunde daca considerati sau nu.

 11. D-le Berbece, dacă tot deschideţi un sait, n-ar fi bine să inventariaţi şi sutele de nelegiuiri ce se întâmplă în „ograda” dv., în urma reclamaţiilor de tot felul, care, sigur, vor exista. Deocamdată vă dau un exemplu: un asisten de la T.I., după
  ce a luat o şpagă de 30 de lei, a lăsat perfuzia deschisă, pacientul riscând să piardă mult sânge. Întrebată, o colegă asistentă a spus că asistentul, colegul ei, a plecat acasă, fiindcă i s-a terminat tura. Cât de nemernic trebuie să fii, cât de inuman, ca să faci aşa ceva unui pacient în pragul colapsului?! Iar „doamna doctor” a spus că, nefiind pacientul ei, nu poate interveni. Nişte JEGURI UMANE, cărora dv. le tot luaţi apărarea. Nu vă e ruşine?! Aşa, ca manager corect ce vă pretindeţi a fi!!!

 12. Cel ce se semneaza cu numele „SORIN” nu este acelasi fata de care am avut, am si voi avea o stima deosebita ! Nu stiti decat sa va ascundeti dupa pseudonime, sa acuzati fara sa faceti nimic constructiv ! Poate ar fi fost mult mai bine sa plec atunci cand ma hotarasem s-o fac ! Insa, fara a parea lipsa de modestie, am investit timp si sentiment in acest spital ! De aceea, ma intereseaza incotro se indreapta si tocmai de aceea m-am implicat ! Si, tocmai de aceea, n-am sa renunt sa lupt cu toate sugativele, virusii si nenorocitii care se bucura atunci cand strica ce altii construiesc cu truda !

  1. Domnule Berbece, spuneţi-mi şi mie cine este acest SORIN, dacă ştiţi. Nu de alta, dar nu e frumos să lăsaţi ambiguitatea dvs să ducă spre mine…

 13. Nu cumva trebuie investita inteligenta, competenta, si o analiza profunda a factorilor care stau la baza proastei functionari a sistemului pe care doriti sa il manageriati?
  Sugativele sug cerneala, virusii sunt periculosi pentru sistemele prost gandite, cat despre nenorociti, e plina Romania!
  Mai periculosi sunt cei care pretind sa fie apreciati din ce in ce mai mult, fara sa evolueze!
  Eu stiu ceva de o spaga de 300 lei. Si lupta si dai…neicusorule!

 14. PS. In max 14 zile va fi gata si noua pagina web a spitalului cu multe informatii, sper eu, considerate pertinente nu doar de public ci si de presa !

  Adrian BerbeceFebruarie 10, 2014 at 6:23 pm

  au mai ramas 11 zile si cateva ore.

 15. Nu-ţi face griji, Ionica, dacă dl. Berbece este acelaşi pe care-l respect cel puţin din punctul de vedere al corectitudinii gramaticale a postărilor, odată cu apariţia miilor de reclamaţii pe saitul spitalului va face mari restructurări şi va lua măsuri drastice cu şpăgarii. Altfel, va pierde nu numai consideraţia mea, rămânându-i tupeul de a se da în continuare un muncitor fără odihnă întru bunăstarea pacienţilor şi a recăpătări încrederii, dacă a existat vreodată aşa ceva la această unitate spitalicească de tot râsul.

 16. masuri cu spagarii??? care? aia care dau s-au aia care iau?
  am eu o banuiala ca masurile se vor indrepta tot inpotriva celor care DAU!
  EU, nu mai stiu, am dat s-au am luat!
  to give or not to give!

 17. Catre Dom’ Berbece :
  Stimabile, cum v-a numit ( chiar si pe perioada limitata) Direktor al Spitalului, v-ati suflecat manecile si v-ati pus pe treaba ! Insa ce masuri sunt alea, exemplu la asistente le interziceti sa mai manance ??? Sa stai 12 ore pe tura si sa nu poti sta 10 minute a servi ceva ? Si le interziceti sa bea si cafea ? Dar mai ales la turele de noapte, sa stai 12 ore in picioare ingrijind un numar dublu de bolnavi decat numarul de paturi disponibile cum e ? Aici nu vorbesc de -poate- unele persoane ce ar abuza pe anumite sectii, ci in general !!! Alte masuri nu gasiti ?

 18. „Gabe”, dupa ton se pare ca esti unul din frustratii care au pierdut de pe urma scurtarii conventiilor de prestari servicii ! Asa ca iti propun ceva, atat tie cat si celorlalti care cred ca au ceva de spus, de sfatuit, idei de pus in aplicare legate de spital : veniti fratilor la mine, fiti sinceri si deschisi si haideti sa vorbim fata in fata ! Biroul meu este deschis oricui intre 8 si 16 in fiecare zi ! Eu nu iau decizii individual ! Insa, pot sa va ascult si sa iau masurile ce se impun si anume : am constituit o comisie de disciplina in unitate ! In aceasta comisie care se poate intruni oricand in timpul programului vi se va asculta punctul de vedere si persoanele vizate vor fi invitate sa-si spuna punctul de vedere cu privire la cele descrise, deciziile luate fiind unele de grup, fara a reprezenta decizia individuala a vreunei persoane, fie ea manager, director, medic sef, etc ! Sper sa veniti cu probleme pertinente ce tin exclusiv de personalul Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, fie ca vorbim de sectii, UPU, personal tesa, liftiere, paza, etc. Cat despre celelalte pareri mai mult sau mai putin obiective, nu fac decat sa le citesc, putand sa-mi dau seama imediat cine abereaza si cine nu si sa actionez ca atare ! Eu nu fac politie ! Ci doar sa constientizez pe toata lumea ca spitalul trebuie revigorat din punct de vedere financiar, operational si al constiintei angajatilor. Restul vine de la sine.

 19. Domnule Berbece Adrian, nu va cunosc dat tin sa va acord un cec in alb. Personal am avut,ca multi ialomiteni de altfel, niste experiente extrem de triste legate de Spitalul Judetean; sunt multe rele care s-au acumulat in timp si va fi greu sa le schimbati pe toate si inca si repede. Sunteti insa tanar, energic si determinat. Imi place ca interveniti cu propriul nume raspunzand unor carcotasi care stau(stam) ascunsi dupa nick-uri. Va trebui sa-i ignorati(nu vor disparea niciodata)si sa va implicati intr-o munca de Sisif, dovedind ca postul de manager nu este o sinecura. Asteptam cu nerabdare primele semne de primenire a activitatii si mentalitatii din acest spital. Mult succes!

 20. GRESIT, spitalul trebuie revigorat IN CEEA CE PRIVESTE CAPACITATEA PROFESIOANALA A PERSONALULUI! RESTUL VINE DE LA SINE! Inclusiv constiita, sau, in cazul de fata, constienta! Suntem un neam de constiinciosi inconstienti!
  9 zile.

 21. Stimabile Domn Manager de Spital,

  nu, nu sunt un frustrat si nu am legatura cu prestatorii de servicii ! Dar daca tot s-a adus vorba de contracte, nu dvs impreuna cu fostul director Olaru stiati de contractele respective ? Este ca si cum actualul primar Stoica nu avea habar de ceea ce a facut Ionascu, nu ? Nu erati parte din aceeasi echipa ? Deci nu toata vina a fost a fostului director, ci a intregii echipe manageriale! In fine, sper sa reusiti ceva prin masuri corecte !!! Cat despre invitatie, chiar am de gand s-o onorez in viitorul apropiat si o sa ma cunoasteti !

 22. Adrian BerbeceFebruarie 10, 2014 at 6:23 pm
  PS. In max 14 zile va fi gata si noua pagina web a spitalului cu multe informatii, sper eu, considerate pertinente nu doar de public ci si de presa !

  Au mai ramas 7 zile.

 23. Adrian BerbeceFebruarie 10, 2014 at 6:23 pm
  PS. In max 14 zile va fi gata si noua pagina web a spitalului cu multe informatii, sper eu, considerate pertinente nu doar de public ci si de presa !

  Au mai ramas 4 zile.

 24. maine se inaugureaza noul site al spitalului!
  prima actiune intreprinsa fara ajutorul oamenilor ‘adevarati’.

  si, ce e mai important, fara politicieni pe fundal!

 25. Adrian BerbeceFebruarie 10, 2014 at 6:23 pm
  PS. In max 14 zile va fi gata si noua pagina web a spitalului cu multe informatii, sper eu, considerate pertinente nu doar de public ci si de presa !

  suntem pe rosu – 1 zi.

  In ritmul asta, reorganizarea cu succes a spitalului va dura 6 decenii!

 26. sunt nou noutz fara deseuri!
  le-am neutralizat pe toate!
  PS
  In maxim 14 zile, pardon am vrut sa spun decenii, reorganizarea propusa de ‘mine’ va functiona perfect, vezi farmaciile din jurul spitaluiui…neutralizate in totalitate!
  Pana atunci… va salut!

 27. Din pacate, inca mai lucram la site ! Pentru ca este o activitate de voluntariat si pentru ca cei implicati in acest proiect si-au alocat timp mai mult pentru propriile joburi, am intarziat finalizarea. Toti postacii, in loc sa ia la misto orice misca pe aceste meleaguri, ar fi putut sa faca lucruri mai constructive, sa-si ofere timpul pentru ceva pozitiv ! Insa, astia-s oamenii de pe aici ! Aud pe unul ca vrea sa faca ceva si-l arata cu degetul ! Bagati-va degetul ala undeva ! Stiti sa cititi ? Intelegeti notiunea de VOLUNTARIAT ? De fapt, intrebarea este nepotrivita, sunt sigur ca n-aveti cum sa intelegeti ceva !
  PS. Pentru cei ce totusi inteleg : daca aveti timpul necesar, nu ne-ar strica o mana de ajutor ! Ar fi bine sa nu venim la spital doar ca pacienti.

 28. Daca nu intelegem, ne poate explica cine se pricepe!
  Timpul alocat de voluntari…Imi vine sa rad. Totusi apreciez preluarea unor idei,ale celor care nu inteleg, cel putin asa mi s-a parut mie, in interviul dat pentru ziarul Ialomita.
  Reorganizarea spitalului are sanse de reusita in aceeasi proportie cu timpul alocat de ‘voluntari’, precum si cu dorinta sincera a celor responsabili cu asta!
  Ca o dovada a tranparentei, actualizati macar declaratiile de avere!
  PS
  Incercati sa faceti ceva si in afara programului 8-16!
  Reorganizarea incepe cand se termina ‘organizarea’ actuala!
  Despre voluntariat:
  Daca acesta nu reuseste sa realizeze in timp scurt ce si-a propus, este intutil!
  Sunt convins ca puteti reincarca niste imprimante din dotare, economia pentru consumabile va fi semnificativa.
  Apoi platiti cativa ‘nevoluntari’ profesioniti sa realizeze site ul cum trebuie!
  Dar sunt convins de faptul ca nu stie nimeni cum trebuie …
  Asta e problema de baza! Am face noi, dar nu stim exact CE!

 29. PS
  Referitor la Ordinul nr. 858/1194 din 2012

  În atenția managerilor de spitale

  Pentru aplicarea Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii nr. 858/1194 din 6 septembrie 2012 privind stabilirea modalităţii de transmitere şi raportare a execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli în vederea monitorizării cheltuielilor spitalelor publice, publicat în Monitorul Oficial nr. 644 din 10 septembrie 2012, vă transmitem următoarele informații esențiale:

  1. Adresa paginii web este http://www.monitorizarecheltuieli.ms.ro ;

  2. Contul și parola de acces vor fi comunicate, prin SMS, fiecărui manager, la numărul de telefon mobil transmis de aceștia Ministerului Sănătății;

  3. Informațiile privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe luna precedentă se pot completa în spațiul dedicat spitalului numai până la data de 20 ale lunii, ora 24:00. După această oră accesul la spațiul menționat este blocat;

  4. Nerespectarea raportării formularelor prevăzute în Ordinul nr. 858/1194 din 2012, se sancționează conform dispozițiilor art. 15 din ORDONANŢĂ Nr. 17 din 23 august 2012 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

 30. revenind la voluntari:
  Organizaţia gazdă este obligată să păstreze un registru de evidenţă a voluntarilor, a duratei şi a tipului activităţii desfăşurate de aceştia.

  Poate, la inaugurarea noului site, publicati si acest registru legal!

  Multumesc

 31. Ma simt bine nou, noutz!
  Multumiri voluntarilor. In mod special domnului Bogdan Emilian-Cornel(acelasi de la fotbalul practicat pe terenuri artificiale?).
  Prima observatie:
  Declaratiile de avere sunt cele de pe site ul vechi, cu ceva lipsuri la inventar!

 32. A doua:
  • Situatie privind monitorizarea cheltuielilor de personal pe luna Febrarie, Anul 2014.
  … si ATAT!

 33. Eheheee. Totusi dupa a treia ‘strigare’ imi miroase mult a vechi!
  Ma simt ca dupa o operatie estetica partial reusita!
  Totusi … e versiunea MS-DOS!
  Asteptam macar windows 2000!

 34. ce salarii frumusele au salariatii de la birouri!! noroc cu acest site,ca uite asa vedem si noi cum toata lumea de la birouri este la treapta maxima de salarizare .Verifica cineva CUM si IN CAT TIMP s-au acordat aceste gradatii? Toti sunt I A-lucru care inseamna ca au salarii frumusele.

 35. Bravo bai ! V-ati trezit ? Va miroase a vechi ? Las’ ca naftalina vi se potriveste, incepand cu gandirea si pana la preudonimele in spatele carora va ascundeti ! Emil este unul din cei ce au muncit cel mai mult la site, asa ca i-a revenit onoarea sa-si puna numele acolo ! Legat de „artificial” sau natural, se vede unde-ti sta gandul, ai mai si pomenit de nu stiu ce operatii ! Termenul pentru depunerea declaratiilor de avere este sfarsitul lunii iunie, asa ca mai trebuie sa mai asteptati ! Urmeaza liste de furnizori, sume lunare, contracte, o surpriza (lista cu numele angajatilor si cu telefoanele pe care si le-au achizitionat in 2013 prin spital), sa nu mai vorbim de o lista pe anul 2013 a angajatilor cu chirii platite de unitate, etc. Surprize, nu glume ! Aaa, sa nu uit : o sa postez si o situatie paralela : sumele facturate de vechiul furnizor de servicii de transport medical in 2013 (aprox. 40,000 lei lunar) si factura lunii februarie 2014 (2,492 lei) ! O astept cu nerabdare si pe cea a lunii martie 2014. Tineti aproape !

 36. Oare 2013 nu a avut si el o luna iunie, luna aia pentru declaratii?
  Sau fostul manager a furat si luna iunie a anului 2013…

 37. in curand! liste!
  banuiesc ca, pentru listele respective, lucreaza tot asa, un ‘colectiv’ de voluntari!

 38. nu doar miroase a vechi!
  in proportie de 75%, site-ul cel ‘nou’, are continut copiat din cel vechi!
  copy paste!
  totul static si prafuit.
  dar cea imi tare e culoarea aleasa pentru partea de sus!

 39. Domnle manager interimar sunt consternat de ceea ce am citit pe vestitul dvs site.- un pic „lolo” –
  Planul de reorganizare al spitalului este o chestiune foarte serioasa pentru functionarea acestui spital. In functie de ce a-ti scris dvs in el se decide soarta spitalului. Constat cu stupoare ca nu ati renuntat la ideea predecesorului dvs, de a face din spital , spital pilot (spitalul sa devina fundatie, asociatie si sa fie in subordinea ministerului). Acest material pe care il numiti” Plan de reorganizare” nu este alceva decat o parodie, gasiti-va alt loc sa va laudati cu „meritele dvs”, nu intr-o lucrare atat de importanta asa cum este acest plan. „Cultul Berbece” il puteti folosi acasa la dvs sau , mai bine intr-un loc unde sunt internate persoanele cu probleme. Cum reduceti cheltuielile atata timp cat angajati atatea oameni?

 40. atentie!
  „declaratiile de avere si declaratiile de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie. ”
  Legea 176/2010

 41. tot ca o supriza, publicati numele persoanei responsabile cu:
  ” Art. 6
  (1) Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaratiile de avere si declaratiile de interese…

  e) asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese, prevazute in anexele nr. 1 si 2, pe pagina de internet a institutiei”

 42. „Art. 4
  (1) Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii. ”
  Legea 176/2010
  Oare cat timp a trecut de la numirea domnului Berbece in functie?
  Banuim ca a depus declaratia.
  Urmeaza, dupa inca 30 de zile, postarea acesteia pe site!
  Pe 20 aprilie.

 43. la cum minte mousiu berbece,este in stare sa ne posteze pe site o declaratie falsa din care sa reiasa ca nu are nici o casa,nici un cont.adik,e vai de capul lui de amarat . mai bine sa nu o posteze decat sa ne minta.

 44. Gogule, ai mare dreptate. Omul acesta se incadreaza in parametrii patologiei mintale, caci altfel nu se pot justifica actiunile sale.
  Astept ziua cand o cineva se va trezi la realitate si va lua o masura si in privinta acestui individ si in privinta altora ca el.

 45. “Art. 4
  (1) Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii. ”
  Legea 176/2010
  Oare cat timp a trecut de la numirea domnului Berbece in functie?
  Banuim ca a depus declaratia.
  Urmeaza, dupa inca 30 de zile, postarea acesteia pe site!
  Pe 20 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *