Medicii de familie nu par a fi prea încântaţi de cardurile de sănătate

Distribuie articolul:

medicio carduri* A început distribuirea cardurilor de sănătate către cetăţeni. Doar că, deşi un card costă între 100 de lei cel mai ieftin şi 400 de lei cel mai scump, medicii de familie nu par a fi interesaţi să achiziţioneze din timp cititoarele pentru cardurile de sănătate. Cică, din cauză că aceştia par a nu considera benefice respectivele carduri. Nu o spunem noi, ci unul dintre şefii medicilor de familie!

Potrivit acestuia, cardurile de sănătate reprezintă o cheie de control a sistemului de asigurări de sănătate, iar medicii de familie nu sunt interesaţi de ele. „Nu ştiu să fi achiziţionat vreun medic cititoarele de card şi nici nu se grăbeşte nimeni să le cumpere pentru că nu considerăm că aceste carduri sunt benefice pentru noi sau pentru pacient. Ele reprezintă încă o cheie de control al sistemului de asigurări asupra activităţii medicale şi atunci dacă vor să controleze în continuare să îşi plătească singuri instrumentele. Noi nu suntem interesaţi sub nicio formă de aceste carduri. Oricum consultaţiile se fac fără carduri până la 1 ianuarie 2015 şi după aceea sperăm să se schimbe Guvernul, ministrul, Casa de Asigurări (…)”, a spus Mihai Moisescu citat de Agerpres. În replică, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a precizat că medicii de familie sunt obligaţi printr-o prevedere contractuală să îşi procure respectivele cititoare de carduri, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi.„Medicii de familie îşi vor procura aceste cititoare de carduri pentru că este o prevedere contractuală. Sunt obligaţi să îşi cumpere aceste aparate pentru că, în caz contrar, vor fi sancţionaţi. Nu cred că se va ajunge acolo pentru că, din ce am vorbit cu o parte dintre ei, se vor conforma şi vor achiziţiona aceste cititoare. Este un proiect naţional şi nu este inutil, este normal să existe o reţinere pentru că va fi un mijloc de verificare al serviciilor medicale”, a conchis Daniel Bondoc.
În judeţul Ialomiţa lucrurile nu ies din acest tipar, medicii de familie considerând, cel puţin că au destul până-n ianuarie 2015, data la care intră în vigoare reglementările în ceea ce priveşte deţinerea şi folosirea cardurilor de sănătate.


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Medicii de familie nu par a fi prea încântaţi de cardurile de sănătate

  1. Normal ca nu le convine medicilor. Pana acum faceau bilantul din birou iar despre vizitele in teren…..mai rarut. In schimb decontau la greu benzina. Cu noile carduri, daca nu-l trece prin cititor nu va fi platit. Asta inseamna ca ei vor trebui sa fie direct interesati ca pacientii sa vina la ei la cabinet sau sa se duca ei acasa. In plus, nu mai pot fi eliberate retete pe n.v.

  2. Daca asiguratii ar putea avea acces la dosarele lor medicale ,la {toate} retetele eliberate pe numele lor si la externare lista cu cheltuieli a serviciilor medicale , s-ar vedea adevarata mafia din sanatate !De aceea nu vor carduri,iar sistemul informatic cam incurca socotelile! Relatia MEDICI-FARMACISTI este una speciala! Ei stiu DE CE !

  3. acest card va fi probabil si un atentat la „sanatatea” mortilor, stiut fiind ca anual, la nivel de tara, zeci de mii de retete erau decontate pe numele bietilor decedati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *