Jucăriile – controlate, mai ales de Sărbători!

Distribuie articolul:

politie jucariiSub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vineri, 5 decembrie a.c., la nivel naţional, s-a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară. Conştienţi de cât de mare este nu numai evaziunea fiscală, ci şi cât de mare este iresponsabilitatea comercianţilor care nu se gândesc la sănătatea, integritatea corporală a copiilor, ci doar la profiturile firmelor lor, poliţiştii ialomiţeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 22.000 de lei.

La activităţile derulate pe raza judeţului Ialomiţa au participat poliţişti alături de comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care au verificat cinci agenţi economici. Echipele de control au urmărit verificarea modului în care sunt respectate reglementările referitoare la comercializarea jucăriilor sau a altor produse specifice sărbătorilor de iarnă. În urma controalelor efectuate a fost constată o infracţiune şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale,cu amenzi în valoare de 22.600 de lei.
Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 2.938 lei.
Exemplificăm: Administratorul unei societăţi comerciale, cu punct de lucru în municipiul Urziceni, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare jucării pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 20.000 de lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a jucăriilor evaluate la 2.800 de lei.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *