IGPR raportează asta, IPJ Ialomiţa tace mâlc?

Distribuie articolul:

 

* În timp ce de la Biroul de presă al Inspectoratului Poliţei Judeţene Ialomiţa ni se comunică iar şi iarăşi despre alte şi alte accidente rutiere, iată că Agerpres titrează despre raportări ceva mai consistente oferite, desigur, de către poliţiştii „de la Centru”.  

Potrivit Agerpres, peste 140 de tone de cereale şi deşeuri metalice au fost indisponibilizate de poliţişti, de la începutul acţiunii desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor şi a deşeurilor feroase şi neferoase.  De asemenea, au fost întocmite 11 dosare penale pentru evaziune şi contrabandă şi au fost aplicate aproape 160 de sancţiuni contravenţionale. „La acţiunea care se desfăşoară în perioada 24 – 31 iulie a.c. în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR. Până la această dată, poliţiştii au verificat 1.127 de transporturi cu o încărcătură totală de aproape 1.250.000 de tone.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti ai inspectoratelor judeţene de poliţie, au fost indisponibilizate 128 de tone de cereale, 15 tone de deşeuri metalice, ţigarete şi alcool, fără documente legale.
De asemenea, poliţiştii au întocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.
” se precizează, cică, în comunicatul IGPR. Frustrant pentru noi, jurnaliştii osândiţi parcă să ne pierdem timpul citind repetatele şi asemănătoarele comunicate vizând accidentele rutiere, nu vi se pare, domnule comisar Ştefu? Înainte să-mi răspundeţi la această îndreptăţită întrebare, v-aş ruga să daţi ordin purtătorului de cuvânt să formuleze un comunicat de presă în care să ne spuneţi şi nouă (pentru ca noi să transmitem celor care nu mai ştiu cu ce vă ocupaţi dvs., poliţiştii) ce-a fost pe-aici prin Ialomiţa, în ceea ce priveşte această tematică de control? Cât priveşte toate celelalte tematici, m-aş bucura dacă v-aţi ambiţiona şi aţi face tot ce trebuie pentru ca să fiţi primul de la care să aflăm că poliţiştii aflaţi în subordinea dumneavoastră nu-s numai agenţi la Poliţia Rutieră ci şi specialişti în evaziunea fiscală care „colcăie de… bate la ochi” cum bine zis-a unul „săltat” spre a fi coborât în „răcoarea” arestului preventiv…    

IONICA GHINEA    


Distribuie articolul:

One thought on “IGPR raportează asta, IPJ Ialomiţa tace mâlc?

  1. felicitari diriguitorilor USL ca au desfiintat Garda Financiara in toata tara din 1 august 2013 si intrucat aceasta nu mai exista juridic nu se mai pot controla evazionistii din agricultura, care la noi in judet lucreaza mana in mana cu cativa sefi din deconcentrate.
    traiasca veselia generala numita Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *