DSP Ialomiţa face precizări cu privire la scandalul dozelor AstraZeneca

Distribuie articolul:

Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite în 17 ţări din Uniunea Europeană (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia,Olanda, Polonia, Spania, Franţa, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din lotul respectiv şi pentru care Agenţia Europeană a Medicamentului a demarat o investigaţie, menţionăm că România NU a primit doze din acest lot.” a anunţat public coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă.

Ialomiţa nu a primit doze din cele două loturi de vaccin

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, la fel ca şi coordonatorul campaniei de vaccinare din România, afirmă faptul că în ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu lotul menţionat, România a recepţionat prima tranşă de ser AstraZeneca de 81.600 doze în data de 07.02.2021. Începând cu data de 15.02.2021 au fost utilizate 77.049 de doze din acest lot pe care Italia a decis să-l carantineze până la o evaluare amănunţită din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

„Menţionăm faptul că judetul Ialomiţa nu a primit doze de vaccin din lotul ABV 2856. În judeţul Ialomiţa vaccinarea s-a realizat şi se realizează cu serul AstraZeneca din lotul ABV 4678.” a afirmat conducerea DSP Ialomiţa.

Campania de vaccinare continuă în regim normal în Ialomiţa

În data de 11 martie a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR iar situaţia celor două loturi de vaccinuri a fost analizată şi s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  1. Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase (n.r. din lotul ABV 2856) până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului;
  2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România;
  3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate din lotul ABV 2856 existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Distribuie articolul:

One thought on “DSP Ialomiţa face precizări cu privire la scandalul dozelor AstraZeneca

  1. Nu cred ca spune DSP Ialomița în privința loturilor ca nu sînt specialiști în medicină ca sa- si spuna parerea.
    Directorul se ocupa de sănătatea pisicilor, nu a comunității.
    Cine din DSP stie ce este un vaccin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *