Consiliul Judeţean Ialomiţa a oferit distincţii veteranilor de război

Distribuie articolul:

* Și anul acesta, Consiliul Județean Ialomita a oferit o distincție de onoare și un premiu în bani, veteranilor de război din județul nostru.

„ Dacă anul trecut premiam 34 de veterani, în anul 2021, la nivelul județului Ialomița, mai sunt în viață 16 veterani de război cu vârste cuprinse între 93 și 100 de ani. Veteranii de război sunt exemplul cel mai bun pentru noi în ceea ce privește patriotismul. Ei au demonstrat bărbăție, spirit civic și putere de sacrificiu pentru un țel suprem, pentru o patrie liberă. Sunt oameni deosebiți, caractere puternice, și este un privilegiu pentru noi să le fim contemporani. Mă înclin în fața dumneavostră și mă bucur că am putut să vă fim alături, prin acest sprijin, vă doresc multă sănătate, sărbători călduroase și să ne vedem sănătoși și anul viitor pe vremea aceasta!” a declarat Marian Pavel – preşedintele CJI.

Deşi pentru cei 16 ialomiţeni „supravieţuitori” ai anilor care s-au scurs de când s-au întors de pe front, mai mult ca sigur contează fiecare bănuţ în plus la pensia mică, în atare condiţii, cu siguranţă, are mai puţină importanţă suma aceea de bani pe care CJI a oferit-o fiecărui veteran. Cu-adevărat important rămâne gestul. Gest, pe care, ca să fim corecţi, l-au făcut şi înaintaşii domnului Marian Pvel, predecesorul său, Victor Moraru chiar mergând şi fotografiindu-se cu veteranii.

Nu că aşa ar fi trebuit să procedeze şi Marian Pavel. Ba chiar, este mult mai frumos gestul de a-i lăsa pe subalternii domniei-sale să înmâneze premiile, actualul preşedinte dovedind prin asta că nu ţine să fie „cel mai cel, în tot şi-n toate”, precum era, cineva, cândva…!    


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *