Campania „Slobozia se testează” continuă şi în luna decembrie

Distribuie articolul:

Campania de testare gratuită a locuitorilor municipiului Slobozia iniţiat de primarul Dragoş Soare va continua inclusiv de sărbători potrivit spuselor edilului. Privind cu îngrijorare la efectele atât economice cât şi în materie de sănătate publică locală pe care al patrulea val le-a produs în Slobozia, conducerea primăriei a decis ca această campanie să se desfăşoare pe întreg parcursul lunii decembrie.

„Trebuie să ne pregătim şi pentru valul V”

Primarul oraşului nu pune căruţa înaintea boilor şi spune că atât municipalitatea cât şi locuitorii oraşului trebuie să fie pregătiţi şi pentru valul al cincilea astfel că deja există discuţii în unele compartimente ale instituţiei pentru suplimentarea achiziţiei de teste rapide antigen de detecţie a virusului Sars-Cov-2 şi au loc discuţii între instituţii pentru punerea la dispoziţie a resursei umane de care este nevoie pentru această campanie de prevenire şi/sau depistare a celor infectaţi pentru a limita efectele negative pe care le-ar putea genera propagarea virusului în comunitate. „Avem deja mai mult de o lună pe parcursul căreia s-a desfăşurat această campanie şi eu cred că este un instrument simplu, eficient şi ieftin pe care Primăria l-a pus la dispoziţie cetăţenilor. În condiţiile în care se preconizează valul V noi trebuie să fim pregătiţi şi să avem toată infrastructura pusă la punct ca să testăm în continuare. După cum aţi observat s-a început testarea şi în şcoli ceea ce mî bucură enorm de mult pentru că vom izola efectiv virusul în condiţiile în care testăm şi noi şi mai testează şi şcolile iar lumea înţelege că asta este calea, până la urmă testarea şi vaccinarea vor da rezultate.” Întrebat despre cât de mulţumit este de rezultatele obţinute în urma acestei campanii după mai bine de 30 de zile de testare gratuită oferită locuitorilor, primarul Soare a afirmat că mereu este loc de mai bine şi că şi-ar fi dorit ca să vină mult mai mulţi cetăţeni să se testeze în condiţiile în care nu îi costă nimic pe plan financiar. Acesta este optimist cu privire la faptul că dacă Slobozia a reuşit să reducă rata de infectare de la peste 15 cazuri la mia de locuitori cu restricţii minimale prin intermediul acestei campanii şi speră ca lucrurile să rămână şi după sărbătorile de iarnă în acest registru pozitiv. „Mie imi pare rău de faptul că sunt şi unii oameni foarte reticenţi în ceea ce priveşte testarea şi vaccinarea, chiar am avut destui care au venit şi în audienţă la Primărie. Am avut chiar şi persoane fără adăpost care au refuzat cazarea în centrul de noapte special conceput pentru persoanele care nu au un acoperiş deasupra capului pentru simplul motiv că le-am spus că trebuie să le facem un test rapid antigen înainte de a le permite accesul iar acestea au preferat să rămână pe străzi decât să se testeze.” a declarat acesta pentru ziarul Ştirea.

„Slobozenilor le va plăcea Târgul de Crăciun”

Primarul Soare a făcut referire şi la perioada sărbătorilor pe care este încrezăor că toţi locuitorii Sloboziei o aşteaptă în condiţiile în care municipalitatea crede că Piaţa Revoluţiei va fi foarte animată odată cu începerea spectacolelor în aer liber. Mai mult decât atât, acesta îi îndeamnă pe slobozeni ca înainte de a se alătura celorlalţi să treacă strada în faţa Primăriei şi să se testeze gratuit, astfel încât toţi cei prezenţi să se poată bucura de evenimentele iniţiate de municipalitate fără griji suplimentare în privinţa infectării. „Oamenii care vin la târgul de Crăciun au posibilitatea să meargă să-şi facă şi un test pentru că nu-i costă nimic şi astfel să fie relaxaţi în perioada sărbătorilor de iarnă alături de cei dragi ştiind că nu sunt infectaţi. Cred că toată lumea va fi mulţumită de programul de sărbători pe care l-am organizat anul acesta.” Acesta a mai afirmat faptul că nu este adeptul cheltuirii banilor publici fără rost dar consideră că oamenii aveau nevoie de aceste activităţi ca să îşi descreţească puţin frunţile după mai bine de un an şi jumătate de pandemie.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *