Concursul „Iulia Haşdeu”. Înscrie-te!

Distribuie articolul:

* După ce, de pe pagina de socializare, am aflat că Secția de Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița a împodobit brăduțul de Crăciun, format din povești ce cuprind eroi, iubire, speranță, credință și bucurie, un alt anunţ ne-a atras atenţia: Asociația Culturală Iulia Hasdeu inițiază Concursul internațional de creații literare Iulia Hasdeu, reluare a tradiției de a decerna premii de creativitate tinerilor cu vârste între 12 și 19 ani din țară și de peste hotare.

„În anul 1890 marele savant de renume mondial Bogdan Petriceicu Hasdeu, îndurerat sfâșietor de moartea fiicei de numai 18 ani, a destinat suma de 5000 de lei pentru premiul acordat unei tinere sub 19 ani, viitoare scriitoare.
Vremurile au trecut, însă respectăm dorința Magului de la Câmpina (așa cum era cunoscut tatăl Iuliei în ultima perioadă a vieții), actualizând tematica propusă de Bogdan Petriceicu Hasdeu.
– Leagănul copilăriei
– Cuibul familiei
– Frumusețea locurilor natale și prețuirea dărniciei Naturii
– Trecutul dureros și glorios în file de istorie: Fără trecut nu există viitor
– Doina noastră, cântec dulce
– Viitorul văzut astăzi
Secțiunile sunt: proză (eseuri literare, capitol de roman), versuri, dramaturgie
O secțiune aparte este pentru traduceri din opera Iuliei Hasdeu în limbile română, engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă.
Textele nu vor depăși 5 (cinci) pagini, cu corp de literă Times New Roman de 12.
Premiile se vor acorda pe secțiuni și textele vor fi publicate în volum. Festivitatea de premiere se va desfășura în București în ziua de 1 iunie 2020, la Muzeul Național al Literaturii Române.
Materialele vor fi expediate pe adresa poștală: București. Sector 1, Bd. General Gheorghe Magheru nr. 28-30, et. I Cronica Timpului pentru Concursul Internațional Iulia Hasdeu până la data de 30 aprilie. 2020.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.