Care-i ghişeftul lui Voiculescu?!

Distribuie articolul:

 

* Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni seară, că reducerea TVA la pâine este meritul premierului şi al ministrului Agriculturii, iar în urma acestei măsuri preţul franzelei se va reduce substanţial la raft.

Potrivit Agerpres, el a adăugat că preţul pâinii era prea mare datorită TVA de 24% dar şi datorită evaziunii, iar un producător de pâine care făcea evaziune fiscală ca să nu plătească 24% riscând ani grei de închisoare, se va gândi mai atent dacă merită să mai facă evaziune pentru 9%. „Pe de altă parte, s-a luat o decizie ca pe tot lanţul să existe această scădere, astfel încât să nu se transfere câştigul de TVA de la producătorul de făină la vânzătorul de pâine. Eu cred că în urma acestei decizii pâinea, franzela de rând, se va ieftini substanţial la raft” (…) Cred că e corect să acordăm meritul cuvenit premierului Victor Ponta şi ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care au înţeles că pentru români e foarte important ca produsele alimentare de bază, că nu e vorba numai de pâine, să aibă TVA diferenţiat. De altfel, în întreaga Europă, TVA pentru produsele alimentare de bază este diferenţiată, este o formă normală a unui Guvern responsabil de a sprijini printr-o hrană mai ieftină categoriile sociale care au venituri reduse”, a spus Voiculescu la Realitatea TV.

Ştiind că tinerelul Daniel Constantin este, în fapt, discipolul mogulului – pe linie politică, desigur! – , iar acesta se subordonează şi premierului Ponta (preşedintele PSD), mai miră pe cineva o atare laudă la adresa ministrului agriculturii şi, deopotrivă, a USL din care face parte şi PC? Ştiind că asupra veniturilor încasate de către onor salariaţii Trustului de presă, planează mari suspiciuni de fentare a bugetului de stat, ca urmare a recompensei muncii unora dintre jurnalişti, nu înregistraţi pe statul de plată, ci plătiţi „ pe drepturi de autor” , procedeu care, conform Codului fiscal, nu se supune impozitării decât într-o mică măsură, mai poate cineva gândi că în spatele acestei măsuri nu se ascund interese meschine, de grup şi, desigur, de partid?

(I.G.)


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Care-i ghişeftul lui Voiculescu?!

  1. Pai, in cadrul grupului GRIVCO gasim si o foarte mare fabrica de paine, care isi va maximiza profitul, desi pretul painii se va reduce. Desigur, prostii care au votat usl n-au cum sa inteleaga asta…

  2. Bine că înţeleg „deştepţii” din pedele! Numai „valoroşi” au fost la guvernarea portocalie; mari economişti, gen Ialomiţianu care, mai sus de adjunct la Direcţia Finanţelor Publice Braşov n-a fost niciodată şi, ţâşt!, mare ministru de finanţe. Vă puteţi da seama ce experienţă în a întocmi bugete naţionale performante a avut acest directoraş. Singura cu adevărat valoroasă de la pedele, este Andreea Paul, care, dacă ar fi mai modestă, ar fi foarte bine. Dacă, la un moment dat, marele mafiot al vămilor, Vasile Blaga, a ajuns să-l compare pe acest limbric – Gheorghe Ialomiţianu – cu Florin Georgescu, un economist profesionist cu lucrări de referinţă recunoscute pe plan mondial, vă puteţi da seama de prostia unora duşi cu pluta rău de tot. Ce pretenţii mai poţi avea de la un partid ai cărui membri, şi şefi, o „taie” care-ncotro?! Numai „dragă Stolo”, s-a „răzbunat” pe Băsescu, susţinându-l pe Vasile Blaga, în dauna
    Elenei Udrea. Un gest pe care-l va regreta curând. Veţi vedea că va veni vremea să dea cu „subsemnatul” alături de „incompatibilii” din usele. România a fost condusă numai de încoruptibili şi compatibili portocalii, de aceea a ajuns unde a ajuns, mai ales în ultimii ani de guvernare total incoerentă şi cu ifose de „implementări”. Nu că ăştia ar fi mai breji, dar rezultatele se vor arăta după ce vor reuşi, dacă vor reuşi, să
    scoată la iveală şi să recupereze toate furtişagurile şi mânăriile fostei guvernări. Dacă viaţa românului este, în continuare, foarte grea, „prestaţia” preşedintelui jucător nu face altceva decât să aprofundeze criza în toate domeniile, mai ales politico-sociale. Uitaţi-vă cum se hlizeşte pe unde tot umblă, pe banii publici, în timp ce extremiştii maghiari îşi fac de cap pe teritoriul României sale dragi. Un asemenea preşedinte face de ruşine însăşi titulatura de care, încă, se mai bucură.
    Şi ce se bucură, mai ales de răul altuia, până i-o veni rândul! Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, să fie scoase la lumină toate matrapazlâcurile care au condus la marginalizarea României pe toate planurile. Este vorba de zece ani, să nu uitaţi dragi băsişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *