Primăria Slobozia intră în afaceri cu Asociaţia doctorului Olaru

Distribuie articolul:

 

Doctorul Olaru este directorul celui mai mare spital din judeţul Ialomiţa. De ceva timp, doctorul Olaru este şi „umbra” preşedintei Asociaţiei „ Ajutor pentru Sănătate Ialomiţa” – ONG înfiinţat(ă) anul acesta, cică, pentru a ajuta Spitalul. Că Spitalul este condus de managerul care este nimeni altul decât doctorul Olaru, mulţi văd, puţini pricep. Cât despre cei ce s-au prins de permutările şi aranjamentele „made in” Ialomiţa cea condusă de USL, pot spune doar că unii (din PDL) se scuză că nu-s la Putere, iar ceilalţi, cei mai mulţi, chiar n-au nici o putere…        

Nu, astăzi nici măcar nu mi-am propus a reitera suspiciunile de deturnare de fonduri, suspiciuni ce planează nu numai asupra managerului, ci şi asupra altor membri marca(n)ţi, aşa cum este domnul Vasile Zamfir – juristul unităţii spitaliceşti, de exemplu. Astăzi vă voi spune doar că, în Slobozia, undeva pe strada Lacului, acolo unde până mai ieri funcţiona Centrala Termică nr. 14, nu peste mult timp, cică, va funcţiona un Centru de sănătate pentru bolnavii cronic, mai exact „Centrul de îngrijire medico-social Hospice Sf. Pantelimon”. Asta, desigur, doar dacă primăria municipiului Slobozia va pune la dispoziţia Asociaţiei mai-sus amintită imobilul mai sus-amintit. Nu de alta, dar dacă doctorul Olaru şi preşedinta Asociaţie nu reuşesc să pună mâna pe un spaţiu (şi pe terenul de sub şi de jur-împrejur, bineînţeles!), membri acestei structuri asociative nu vor putea pune mâna nici pe fondurile UE, bani pe care medici şi nu numai intenţionează, cică, să le folosească întru asistarea medicală a celor aflaţi în suferinţă. Ştiind că n-aveţi cum să nu vă roadă curiozitatea să aflaţi cine este preşedintele Asociaţiei, mă grăbesc să vă ostoiesc „durerea” şi vă spun că doamna pe care o vedeţi în fotografia alăturată este cea care, în acte, conduce Asociaţia îndeplinind respectabila şi, sper, responsabila funcţie. Cine este şi cum a ajuns să fie aleasă pentru a conduce această Asociaţie, mă întrebaţi? Păi, dacă vă spun că domnia-sa este şi şefa Serviciului RUNOS din cadrul Spitalului de Urgenţă Slobozia, cred că-i de-ajuns pentru a vă face o idee despre permutările şi aranjamentele suspicionate a se produce (dacă nu s-or fi şi produs deja!) între cheltuielile Spitalului şi veniturile – NEIMPOZITATE, căci e ONG, reţineţi!) Asociaţiei care, ca orice „facere de bine” cică-i nonprofit…

 Cu ce „se bagă” primarul

Fiind primar, Alexandru Stoica pune în aplicare Hotărârile Consiliul Local al municipiul Slobozia care îl are în componenţa lui, din partea PSD, şi pe doctorul Olaru. Şi chiar dacă a căzut din graţiile preşedintelui Ciupercă, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului care l-a şi suspendat din funcţia de secretar general, atâta timp cât este în graţiile lui Stoica – preşedintele organizaţiei municipale şi primar al municipiului pe raza căruia figurează Spitalul, domnul Olaru încă poate obţine ce-i trebuie din patrimoniul Sloboziei. În cazul de faţă, poate obţine suprafaţa de 800 metri pătraţi aparţinând acelei Centrale Termice. Şi cine credeţi c-ar mai putea să se împotrivească dacă până şi combatantul consilier Radu Paros a dat „Aviz favorabil” el fiind preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Local. Şi-odată obţinut şi Avizul favorabil al domnului Emil Constantinescu, care-i preşedintele Comisiei pentru Urbanism a aceluiaşi Consiliul Local, aşa după cum se obişnuieşte, nu mai rămâne decât ca respectiva clădire să fie pusă la dispoziţia acestei ONG, cu titlu gratuit, pe o perioadă de 10 ani. Inutil să vă mai spun că, ulterior modernizării acestei locaţii, nici dracu’ nu va mai avea curaj (sau interes!) să solicite reconsiderarea parteneriatului dintre Primăria Slobozia şi…cine-o fi, atunci, şefii Asociaţiei respective.

 ONG va putea căpuşa Spitalul?

Aceasta-i întrebarea ce şi-a făcut loc în mintea unora, imediat ce-au auzit ce-au de gând să facă domnul Olaru, doamna Mircea, domnul Zamfir şi toţi ceilalţi, cărora nu ne grăbim să le publicăm numele, fie şi numai pentru că n-avem dovada apartenenţei lor la grupul de interese din jurul acestei Asociaţii. Celor care cred că această întrebare s-a născut din senin, mă grăbesc să le spulber părerea spunându-le că tocmai alte şi-alte fapte reprobabile la care s-a dedat, mai ales, juristul Vasile Zamfir, îi face pe mulţi să aibă bănuiala că după înfiinţarea acestei Asociaţii şi după încasarea banilor din fonduri nerambursabile alocate din bugetul UE, multe dintre cadrele medicale şi nemedicale vor presta (contra cost sau doar fiindcă nu vor îndrăzni să-l refuze pe şefu’ lor) acolo, în aşa-numitul Centru de sănătate pentru bolnavii cronic. Mergând mai departe cu imaginaţia, nu puţini sunt cei care sunt aproape convinşi că spitalul va fi mai abitir căpuşat, ei bazându-şi supoziţia tocmai pe faptul că a existat suspiciunea că mulţi dintre medicii care au cabinete medicale particulare folosesc „la greu” bunuri (nu numai „consumabile” ci şi scule, aparatură, etc) aparţinând Spitalului, bunuri care au fost achiziţionate pe bani publici, nicidecum pe banii provenind din asistenţa medicală (ne)impozitată ca fiind prestată în sistem particular. Ce-o fi să fie, vom vedea şi noi şi vă vom tot spune, atât pe parcursul derulării procedurilor de predare-primire a imobilului, cât şi pe perioada implementării proiectului care, dacă nu s-ar transforma într-o afacere a „băieţilor deştepţi” din sfera medical-politico-administrativă chiar ar putea fi lăudabil.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

9 thoughts on “Primăria Slobozia intră în afaceri cu Asociaţia doctorului Olaru

 1. Domnul Radu Paros care altminteri era foarte activ la sedintele Consiliului local incercind sa puna bete in roate puterii,in majoritatea cazurilor justificat dupa parerea mea,de la o vreme este suspect de tacut.Gurile rele zic cum ca tacerea i-ar fi fost cumparata cu o centrala termica.Sau poate ca s-a saturat omul sa lupte in van de unul singur.

 2. USL, în campania electorală: „Nu vom închide spitale” (citat aproximativ)
  9.08.2013: Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud și-a închis secția de chirurgie după ce a intrat în administrația baronului PSD Nicușor Constantinescu.
  România, 2013: USL conduce România.

 3. Constat că pe unii dintre dumneavoastră NU vă deranjează ce fac cei despre care scriu, ci aveţi o singură grijă: să-mi dovediţi mie cât sunt de proastă şi, prin urmare, n-ar trebui să am dreptul să scriu.
  Eu am să continui ( sau continuu, după părerea celor care vorbesc şi scriu corect) să scriu întru informarea CELOR care vor să fie informaţi, ştiind că nu-s deloc agramată ci doar mereu grăbită şi, prin urmare în criză de timp…Mai apăs greşit câte-o tastă, îmi mai joacă feste frazarea, nu zic nu, DAR nu cred că e ăstă un motiv ca să mă criticaţi voi, cei care n-aveţi idee ce înseamnă să scrii „la foc automat” să mergi pe teren, să vii în redacţie şi să scrii, permanent sub presiunea altor subiecte…În sfârşit, ştiu că orice v-aş spune, dacă voi aveţi o singură dorinţă; aceea de a mă jigni, vor fi sortite eşecului toate încercările mele de-a vă spune că greşiţi în ceea ce mă priveşte…Sunt convinsă că mulţi dintre voi n-aţi fi în stare să scrieţi ce scriu eu, să scrieţi cât de mult scriu eu, să scrieţi despre cine scriu eu, chiar dacă aţi scrie corect!!Aşa că…

 4. „dupa parerea”-e cacofonie gravaaaaaaa.!nu vorbim despre taste apasate gresit,nu va critic ca persoana-habar n am cine sunteti,ci doar ca limba romana merita mai multa atentie din partea celor care o exploateaza in interesul cetateanului.vom porni o campanie impotriva ziaristilor locali care fac greseli grave si astfel devin un antimodel pentru tineri! greselile impardonabile nu echivaleaza cu anticalofilia-daca intelegeti…e adevarat ca unii dintre noi n am fi in stare sa scriem ce scrieti dvs si ,mai ales,cum scrieti dvs…
  „câte-o tastă”-fara cratima..
  :), membri acestei structuri asociative nu vor putea pune mâna nici pe fondurile UE,-MEMBRII…
  SI LISTA POATE CONTINUA,DAR MA PLICTISESC SA FIU AGRESAT IN ACEST MOD REPETAT..
  in doar cateva amarate de randuri,vanam cu neplacere erori grave de redactare-nu e vorba despre taste gresite
  nu va acuza nimeni ca vreti sa va faceti meseria de ziarist-dimpotriva…dar faceti-va datoria de vorbitor al limbii romane!
  si-compensatoriu-va incurajez spunandu-va ca nu sunteti singura ziarista locala in aceasta situatie,a plouat cu „profesionisti”peste Baraganul asta arid!cine n-are o meserie,sa se faca ziarist in Slobozia!

  1. Domnule ANONIM. Recitiţi, mai întâi, textul dvs., şi-o să vedeţi că nu sunteţi nici pe departe în măsură a pune anatema pe alţii!
   1. Dumneata SILUIEŞTI limba română, fie şi numai prin faptul că scrii FĂRĂ DIACRITICE. Astfel, din cauza dumitale, tineretul va vorbi nu numai „naşpa” ci şi peltic… Căci, dincolo de faptul că schimbaţi timpul verbului (vânam sau vânăm?), una-i pana, alta-i până. Una-i mana, alta e mână. Tata, NU E nici ţâţă, nici ţaţa, băi… „dăştepţilor”!!!
   2. Campania aia de vrei, chipurile, s-o porneşti împotriva ziariştilor, ai putea s-o porneşti, mai întâi, împotriva “intelighenţiei” care, pe bani publici, e “varză” , când vine vorba de oricare alt domeniu, în afară de domeniul “profesoral”. Dumneata, probabil, eşti profesor de limba română şi ai impresia că eşti “guru”. În realitate, nu eşti decât un biet om care, la adăpostul anonimatului ” , face pe-al dracului”, cum zice-o vorbă…
   În concluzie, eu zic să nu-ţi mai chinuieşti neuronul ce pare a fi neobosit, datorită (ŞI/SAU din cauza) lipsei de altă preocupare, în afară de a critica pe alţii, fiindcă loc de POSTARE pe acest site, NU mai pupi!

   1. CELOR CARE NE JIGNESC – pe facebook şi, mai ales, pe site-ul ziarului Ştirea – , celor care nu vor să înţeleagă că noi n-avem pretenţia că facem educaţie, ci muncim pentru a oferi cât mai multă informaţie (GRATIS), imaginea degetului ăla… e tot ce mai meritaţi, măi…dragă!

 5. Credeţi că spitalul a luat, sau va lua ceva de la asociaţie? Păi verificaţi cine de la cine a luat.Dis de dimineaţă casiera asociaţiei se postează la fişier şi încaseaza de zor aşa zisele donaţii de 40 lei pentru diverse consultaţii. Vă întrebaţi de ce nu are spaţiu şi program separat? Deoarece spitalul este „proprietatea” d-lui manager. Credeţi că ştie cineva de ce plăteşte sau unde se duc banii? Nu le explică , deoarece lumea ştie că trebuie să plătească nu şi cui. Aceşti bani se împart cu anumiţi medici, cei ce sunt înscrişi în asociaţie şi celor ce conduc asociaţia. Şi nu sunt puţini.Pentru a da consultaţii, asociaţia ar trebui să aibe contracte de închiriere a cabinetelor medicale din ambulatoriu, iar programul de lucru să fie în afara celui de ambulator, cu acordul proprietarului, adică C.J.Ialomiţa, adică d-l Ciupercă.Ori asta nu s-a întâmplat niciodată. De ce nimeni nu pune asemenea întrebări conducerii C,J.? Totul se împarte din banii săracilor, pe care cu multă nonşalanţă îi compătimeşte d-l Ciupercă.Toţi ştiu că managerul este şi în conducerea asociaţiei,făcând concurenţă neloială spitalului,fiind incompatibil conform Legii 95 din 2006, dar interesele private primează. Apropo, de ce credeţi că primarul Stoica participă din când în când la chiolhanuri date de conducerea asociaţiei în incinta bucătăriei spitalului? De ce C.J. Ialomiţa nu pune în aplicare hotărârea judecatorească definitivă pentru fast-foodul d-lui Zamfir , ba dimpotrivă, l-a lăsat să se extindă? etc., etc……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *