Vizita de lucru a preşedintelui CJI la lucrările de la Spitalul din Slobozia

Distribuie articolul:

Împreună cu Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița și Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului județean, Pavel Marian – preşedintele Consiliului judeţean Ialomiţa a verificat stadiul lucrărilor executate la Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Slobozia.

Pentru cei care încă nu aţi aflat, facem precizarea că acolo, la Spitalul de Urgenţă din Slobozia se execută lucrările de consolidare – fundație stâlpi, grinzi transversale și suprabetonare.

Pe cale de consecinţă, conducerea unităţii spitaliceşti a trebuit să găsească spații pentru relocarea secțiilor în perioada executării lucrărilor.

Ambulatoriul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi modernizat prin crearea unui spațiu optim din punct de vedere al amplasării, amenajării și echipării, unde să poată fi acordată asistența medicală de tip ambulatoriu pentru toți locuitorii Județului Ialomița și împrejurimi. Perioada de implementare a proiectului înainte și după semnarea Contractului de finanțare este de 92 luni. De reţinut că data de începere a proiectului a fost 20.11.2015. Iar data finalizării proiectului se preconizează a fi 30.06.2023.

Valoarea totală a proiectului : 17.490.007 lei. Adică peste 170 de MILIARDE lei vechi. Suma este una deloc modică, iar ce se face acolo, concret, vom vedea la sfârşitul lucrărilor. Deocamdată, din fotografiile pe care Marian Pavel le postează, plin de mândrie, pe pagina de facebook (din păcate, conferinţele de presă, comunicatele de presă nu se numără, atât de des cum şi-ar dori jurnaliştii, printre metodele de lucru ale noii echipe de la CJI) vedem că firma care a câştigat licitaţia lucrează, iar preşedintele CJI vizitează.

Porcoi de bani accesaţi de Moraru, cheltuiţi de Pavel 

Crezând că va fi preşedinte al CJI, măcar cât a fost primar al oraşului Amara, Victor Moraru s-a străduit să pună mâna pe cât mai mulţi bani proveniţi din fonduri europene. Aşa se face că a început mai multe proiecte deoadată.

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, fostul preşedinte al CJI, Victor Moraru, a întocmit documentaţie tehnică pentru  4 proiecte, în valoare totală de 36.058.160 lei (7,67 mil euro).

  1. „Modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia”
  2. „Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia”
  3. „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Ialomița”
  4. „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Ialomița”

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017- 2020, a întocmit documentaţia pentru 2 (două) proiecte în valoare de 124.641.230 lei (26,52 mil euro):

  1. „Construirea Blocului operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia”;
  2. „Modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență Slobozia”.

Investițiile în infrastructura de sănătate beneficiază și de finanțare din bugetul local al județului Ialomița, la acest moment fiind în derulare 3 proiecte de investiții care sunt complementare obiectivelor finanțate prin fonduri nerambursabile. Construirea și dotarea blocului alimentar și a spălătoriei aferente din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia ocupă un loc prioritar între preocupările noii conduceri a CJI.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *