Nu numai AstraZeneca, ci şi Pfizer are schimbătoare denumirea!

Distribuie articolul:

De curând numele vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford a fost schimbat, iar de-acum  denumirea este „Vaxzevria”. Modificarea s-a produs la solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic, ea fiind aprobată de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Specialiştii E.M.A ne spun că doar denumirea a fost schimbată, nu şi componenţa vaccinului.

Imediat au apărut, în spaţiul public, mai ales pe facebook, tot felul de bârfe, bănuieli potrivit cărora schimbarea ar putea afecta, cumva, pe unii. Specialiştii ne liniştesc, însă! Pe site-ul Agenţiei suedeze a medicamentului se precizează că personalul medical care vaccinează va trebui să fie „conştient de schimbare, deoarece informaţiile despre produs, etichetare şi ambalare pot fi diferite”. Nimic altceva, care să sperie, cu referire la compoziţia /calitatea vaccinului. Printre bârfele care pot primi – şi ele! – eticheta de „conspiraţioniste” se numără şi cea potrivit căreia concurenţa „aţâţă” spiritele, în ceea ce priveşte inoportuna schimbare a denumirii vaccinului britanico- suedez! Concurenţa fiind, desigur, firma producătoare a vaccinului Pfizer.

Doar că, ce să vezi?! Pe pagina https://www.facebook.com/ROVaccinare se poate citi asta:

„De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty? De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.” .

Putem spune, deci, că deşi Pfizer nu şi-a schimbat denumirea, iată, oamenii sunt „cu ochii-n patru” şi în ceea ce priveşte vaccinurile concurente ale vaccinului AstraZeneca.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *