Vicepreşedintele Ştefan Muşoiu – dixit!

Distribuie articolul:

musoiu stefanComunicat de presă

„Ca urmare a apariţiei în presa locală şi centrală a unor articole care susţineau faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care a confirmat în cazul meu „conflictul de interese administrative, constatat de ANI” fac următoarele precizări:
– în comunicatul de presă emis de către Agenţia Naţională de Integritate în 15 mai s-a strecurat o gravă eroare. Concret, numele meu a fost inclus fără nici o justificare reală într-un tabel în care se menţiona faptul ca “ICCJ a pronunţat 16 decizii definitive si irevocabile prin care au fost confirmate incompatibilităţile şi conflictele de interese administrative, constatate de ANI in cazul mai multor aleşi locali şi funcţionari publici”. Constatând eroarea, am solicitat emiterea unui nou comunicat de presa, postat la acest moment pe site, prin care ANI a rectificat acest prejudiciu de imagine.
În aceste condiţii, solicit publicaţiilor care au preluat în mod eronat informaţia furnizată de ANI pe 15 mai, să publice o erată în care să explice eroarea şi să rectifice informaţiile eronate, respectând astfel deontologia profesională şi dreptul cititorilor de a fi informaţi în mod corect şi obiectiv.
Totodată, ca să explic modul în care s-a produs această eroare, prezint mai jos un pasaj din argumentaţia prezentată preşedintelui ANI, Horia Georgescu: „Prin Raportul nr.30357/G/II/15.06.2012 ANI constata că „au rezultat indicii cu privire la posibila încălcare a dispoziţiilor art.253 ind.1 din Codul Penal” si a dispus „sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la existent indiciilor referitoare la săvârşirea de către dl. Muşoiu Ştefan a infracţiunii prevăzută de art.253 ind.1 CP”.
Noi am atacat in contencios acest raport, întrucât legea ANI nu distinge care dintre rapoarte pot fi atacate in instanţă, funcţie de dispozitivul acestora.
În faţa instanţei de fond, dar si in recurs, prin întâmpinare, ANI a susţinut că „nu poate face obiectul controlului instanţei de contencios un raport care identifică elemente ale încălcării legislaţiei penale, fiind vorba, în speţa, de un veritabil „denunţ penal”. Aţi invocat excepţia inadmisibilităţii acţiunii noastre de anulare a raportului contestat, arătând ca prin raportul de evaluare privindu-l pe reclamant nu s-a reţinut existent conflictului de interese ci s-au identificat elemente ale unei posibile infracţiuni de conflict de interese, prevăzute de Codul penal.
Instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, a admis excepţia si a respins acţiunea noastră ca inadmisibilă, arătând, la fila 3 a hotărârii (sent.civ.nr.6135/30.10.2012): „În cauză, prin raportul de evaluare nu s-a constatat nici starea de incompatibilitate şi nici existenţa unui conflict de interese, astfel ca acest raport nu poate fi cenzurat pe calea contenciosului administrativ, deoarece, prin el însuşi, nu produce nici o vătămare a unui drept/interes al reclamantului. Raportul in cauza nu este altceva decât o modalitate de sesizare a organelor de urmărire penala prevăzută într-o lege speciala, care are ca gen proxim denunţul penal”.
ICCJ, în recurs, s-a pronunţat la 03.04.2014, in sensul respingerii acestuia, prin Dec.nr.1742, astfel ca sentinţa fondului a rămas definitiva.
Mai mult, Parchetul de pe lângă ICCJ- DNA- Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, a dispus NUP faţă de Muşoiu Ştefan sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.12 lit. a si b din Lg.nr.78/2000.”

 


Distribuie articolul:

6 thoughts on “Vicepreşedintele Ştefan Muşoiu – dixit!

 1. Bravos naţiune, halal să-ţi fie! Mă bucur să constat că avem la conducerea judeţului numi imaculaţi. Curat murdar, coane Fănică!

 2. Trebuie să observăm că în cele mai multe cazuri, ce face ANI miroase a hărțuire politică.Dacă parchetul a dat NUP, asta e. Evident că nu crede nimeni că întâmplător firma lui Mușoiu, sau a nevestei lui, a derulat niște contracte finanțate de CJ. Dacă a reabilitat bine școala aia și termopanele țin,iar beneficiarul e mulțumit, cum fapta nu-i penală, io zic să-și mai dea niște contracte:)) Măcar firma lui Mușoiu face treabă, nu cum a bulit Brusli zugrăvelile pe la Perieți:))Trebuie văzută și partea bună după ce făcu ANI; cred că bruma de câștig realizat de Mușoiu din contractele alea…s-a dus pe avocați și drumuri pe la instanță:)))))))))…..așa că merită și el niște scuze din partea presei, ce naiba, rămâne și cu banii luați/dați și imaginea șifonată:)) Și să-și ceară iertare și maimuța Mike și toți postacii pdliști, că tare i-au mai zis incompatibil , sărmanului vice:))

 3. @ Dănuţ. Aveai ceva la „bord” când ai scris ce ai scris?! Fără să personalizez, crezi că dacă se „vede” ceva în urma unor contracte preferenţiale, cu sau fără licitaţie trucată sau nu, este în regulă?!
  Păi, atunci, trăiască „baroniada”. Nu-mi vine să cred că ai putut susţine aşa ceva. Erai mai cerebral. Poate ai suferit vreun atac-blitz.

 4. @SORIN ))))))n-aveam la bord, că vara nu consum, am vrut să fiu ironic…dar văd că nu mi-a ieșit dacă tu ai înțeles altceva:))Data viitoare o să gust ceva, poate iese mai bine:)

 5. Actualul premier şi ,,viitorul preşedinte” al României a făcut o trecere în revistă a succeselor deosebite ale guvernării sale, cu grafice colorate, ca să priceapă şi ziariştii.

  În mod benefic, doamna ministru Petrescu a fost de acord să strecoare şi câteva cifre printre graficele erecte, cifre pe care i le-ar fi oferit şi preşedintelui Băsescu, dacă ar fi avut încredere în el.

  VV Ponta: 587,5 note de plată la Cireşica, una bucată păpuşă Dan Voodoolescu, un snop de bileţele roz, două fotografii cu Victor Viorel, când era mic, pe blăniţa TSD…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (îi şopteşte precipitat): Ăsta e inventarul cutiilor lui Băsescu… Cealaltă hârtie!

  VV PONTA: Spălarea de bani a avut loc în trei etape. În prima…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (îi şopteşte şi mai precipitat): Ăsta e un scroll de pe Antena 3. Luaţi hârtia asta!

  VV PONTA: Bună seara! Mulţumesc că participaţi la această întâlnire, care are un obiect foarte clar…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (răsuflă uşurat): Asta era!…

  VV PONTA: Vreau să remarcaţi faptul că România, sub acest guvern – căruia i-am spus, cu modestie, ”guvernul credibil”, comparându-l cu guvernul incredibil Băsescu – a reuşit performanţa unei creşteri economice stabile şi bine fundamentate, care ne-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (satisfăcut, consilierului economic Socol ): Superb! Orgasmatic!…

  VV PONTA: Acestea sunt datele – e vorba de cifre, de grafice, de lucruri foarte concrete. Foarte concrete, aşa cum v-am obişnuit mereu.

  Purtătorul de cuvânt PALADA (din ce în ce mai satisfăcut, consilierului economic Socol): N-ai ce-i face, e prea bun!

  VV PONTA: După cum bine puteţi observa până şi dumneavoastră, ziariştii, avem aici cu roz creşterea vertiginoasă a produsului intern brut…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (şopteşte disperat): Ăla e graficul cu creşterea preţului la benzină!…

  VV PONTA (imperturbabil): Avem aici un alt grafic, ale cărui cifre cei de la Ziarul Financiar le-au plagiat după cifrele de la Guvern. Dar fiind, totuşi, un plagiat onest, cinstit în felul său, vi-l prezint, ca să puteţi observa cu ochiul liber evoluţia randamentelor medii la titlurile de stat.

  REPORTER B1: Ce-s alea titluri de stat?

  VV PONTA: De ce nu mă mir că nu ştiţi? Titluri de stat sunt cele puse de RTV, atunci când relatează sobru de la şedinţele de Guvern..

  Purtătorul de cuvânt PALADA (premierului): N-are rost să vă pierdeţi vremea cu…

  VV PONTA: Aici, în dreapta, cu verde crud, aveţi creşterea spectaculoasă a numărului de autostrăzi, în centimetri, aşa cum permite graficul. Ce vedeţi de jur împrejur sunt câţiva ursuleţi şi un liliac, desenaţi de domnul Şova, când era ministru. În turcoaz, puteţi urmări cum au crescut pensiile, în ultimii doi ani…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (şuieră): E creşterea preţului la oo!

  VV PONTA (imperturbabil): În sfârşit, pe maro, aveţi creşterea semnificativă a nivelului de trai…

  Purtătorul de cuvânt PALADA (distrus): E graficul din Berliner Zeitung!…

  VV PONTA (AGERPRES. Bucureşti, 22 iulie 2014): „Eu v-am prezentat datele. Dacă e vreo eroare, sunt convins că o să o îndrept… „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *