Doctoriţa Cristiana Stoian a fost reţinută…

Distribuie articolul:

centrul transfuzii* Reţinută, nu numai în a da declaraţii presei, ci reţinută pentru 30  de zile, procedura de dinaintea trimiterii după gratii sau, dimpotrivă, a cercetării în stare de libertate.

Pe când noi, aici, în ziarul Ştirea scriam că nu-s tocmai cuşer mare parte dintre faptele ce se săvârşesc acolo, în Centrul de Transfuzii, unitate de recoltare sânge, ce funcţionerază la parterul Policlinicii Spitalului de Urgenţă Slobozia, din motive lesne de înţeles unii ziarişti îi cântau în strună, în timp ce madama se lăuda cu profesionalismul ei, printre alte sacrificii pe care, cică, le făcea, desigur! Şi când nici noi nu mai nădăjduiam ca vreunul dintre „Organe” să se sesizeze cu privire la „atenţia” mărită ce i se acordă tocmai pentru faptul că, de multe ori, de bunăvoinţa ’mneaei depinde viaţa pacienţilor pe care degeaba i-ar opera medicii cum scrie la carte, dacă aceştia nu au sânge de la donatori, iată că primim informaţia potrivit căreia medicul Cristiana Stoian ar fi condiţionat actul medical şi, pe cale de consecinţă, ar fi şi pus în pericol viaţa a mai multor persoane cărora, cică, chiar ea le-a refuzat transfuziile de sânge, deşi aceştia se aflau „cu un picior în groapă”, cum se spune. Nepoata unei paciente (pacientă care, între timp a şi decedat, este vorba despre doamna Toma Lucica, internată în ianuarie 2014), mi-a declarat că au fost nevoiţi să cumpere, în fiecare zi, câte 2- 3 pungi de sânge, a câte 60 de lei punga, cheltuiala fiind prea mare pentru posibilităţile familiei şi rudelor. Mai ales că, pe lângă pungile cu sânge au mai fost nevoite a cumpăra şi pamperşi, şi medicamente, ba chiar şi sacii menajeri necesari gunoiului pe care îl făcea pacienta, de!

             Acuzaţii foarte grave…

Deocamdată, pe surse, am aflat că un număr de 7 (şapte) persoane, printre care copii şi bătrâni, au şi murit din cauză că doamna doctor care era şi directorul Centrului Judeţean de Transfuzii a considerat că nu reprezintă o urgenţă punerea la dispoziţia acestora a pungilor cu sânge, plasmă şi produse derivate. Cum era şi firesc, părinţii şi rudele pacienţilor s-au adresat Poliţiei şi instanţei. Asta se întâmpla în urmă cu un an. Urmare a plângerii penale depuse pe numele ei, cei ce trebuiau să cerceteze cazul penal, cică ar fi montat aparatură de Înaltă Tehnologie şi, astfel, au putut proba vinovăţia doamnei Stoian, măcar cât să o „salte” spre a o duce la audieri… Şi cum prim procurorul Parchetului Local Slobozia, doamna Daniela Dediu, a şi precizat că în reţeaua de trafic de sânge au mai fost implicate şi cadre medicale din spitalele din Ialomiţa, am aşteptat, nu numai ca madama să răspundă „cu executare” , ci chiar să vedem cine-s ceilalţi vinovaţi de grozăvia de a nu furniza sânge bolnavilor, muribunzilor…

              Concret, ce spun anchetatorii

„ Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de organizarea activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale prin valorificarea sângelui şi a componentelor sanguine umane prev. şi ped. de art. 40 lit. d din Legea 282/2005; Înşelăciune prev. şi ped. de art 244 alin 1 C.p; Abuz în serviciu prev şi ped. de art 297 alin 1 C.p; Abuz în serviciu prev şi ped de art 297 alin 2 C.p.; Delapidare prev. şi ped. de art. 295 alin 1 C.p.; Fals intelectual prev şi ped. de art. 321 C.p.; Şantaj, prev. de art. 207 alin. 1 şi 3 Cp., de către angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Slobozia şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, constând în aceea că:
Inculpata S.C.M., manager al Centrului de Transfuzie Slobozia împreună cu celelalte inculpate T.C., P.N., A.A., N.L.A, L.J.V, V.N, D.I. și M.V., asistente medicale în cadrul Centrului de Transfuzie Slobozia, au organizat activitatea transfuzională în scopul obţinerii de avantaje materiale.
Inculpatele au indus în eroare pacienţii sau aparţinătorii acestora, care aveau nevoie de transfuzii, referitor la faptul că sângele necesar putea fi eliberat de către Centrul de Transfuzie Slobozia numai contra cost, sumele pretinse variind între 50 și 100 de lei. Sumele de bani obţinute din valorificarea sângelui erau încasate de către inculpate și împărţite între acestea la sfârşitul programului de lucru.
Inculpata S.C.M. împreună cu celelalte inculpate au furnizat preferenţial sângele pe criterii discriminatorii.
În cursul dimineţii de 10.07.2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă au fost efectuate percheziţii în nouă locaţii, dintre care una la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Slobozia. În urma administrării probelor s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de nouă persoane, şase dintre acestea fiind reţinute, faţă de trei luându-se măsura controlului judiciar.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Operaţiuni Speciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

(I.G.)

 Distribuie articolul:

3 thoughts on “Doctoriţa Cristiana Stoian a fost reţinută…

  1. Nişte criminali. Şi când îi auzi şi vezi pe la mitinguri urlând dement ce salarii mici au, mai că-ţi vine să râzi. Dar nu e nimic de râs, mai ales că acest tupeu încetăţenit la nivel naţional, la toate nivelurile politico-administrative, a devenit regulă pentru mulţi dintre „profesionişti”. Dacă se dovedeşte că această nemernică şi celelalte subordonate se fac vinovate de moartea UNUI SINGUR OM, ar trebui închise PE VIAŢĂ, nu că stai… să vezi…, aşa cum, din păcate, se întâmplă pe la noi.
    N-am nevoie de „replici” de la tot felul de piţifelnici care să-mi „demonstreze” că nu e „chiar aşa”. BA CHIAR AŞA E, MAJORITATEA MEDICILOR, ASISTENTELOR/ASISTENŢILOR, ŞI A INFIRMIERELOR IAU ŞPAGĂ!
    Aştept un comentariu al marelui manager cu nume ovin, care încerca să demonstreze cât e el de curat. Consider că dacă au murit şapte persoane, aşa cum se zvoneşte, TOŢI trebuie anchetaţi şi condamnaţi pentru tăinuire şi complicitate. Toţi, de la toate nivelurile de conducere, inclusiv de la Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află această instituţie literalmente împuţită.

  2. Ca au salarii mici nu cred ca poate contesta cinva, dl Sorin. Dar ce se intampla la noi este strigator la cer, femeile alea nu au constiinta, nu au nimic. Traim intr o tara de rahat unde banul e la putere impreuna ca oameni care calca pe cadavre pt ei. Ar trebui incisi toti, dar absolut toti cei care comit o asftel.de fapta!

  3. @ eu. De acord cu tine, numai că nesimţiţii rămân aşa, orice venituri ar avea. Vezi unii magistraţi, unele cadre medicale, unele cadre didactice, unele cadre din Poliţie etc.. Ăştia, oricât ar câştiga, tot ar „pune botu'”, fiindcă aşa e natura lor: şpăgari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.