Testarea naţională Sars-Cov-2 în Ialomiţa

Distribuie articolul:

Testarea naţională Sars-Cov-2 în Ialomiţa. Micul judeţ agrar este fruntaş în testarea naţională care se va încheia în luna august pentru descoperirea noului coronavirus dar şi pentru a avea o evidenţă clară a celor care au avut virusul fără să ştie măcar, iar această testare a început de la 1 iulie. Autorităţile au anunţat fapul că primul judeţ care va beneficia de cea mai avansată tehnică de depistare este Ialomiţa. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) spune că aceste date colectate de la pacienţii care oricum aveau să îşi facă analize de sânge din diverse motive, vor fi analizate şi transmise către Bucureşti în perioada 1 iulie – 31 august pentru ca autorităţile competente să poată avea o imagine de ansamblu cu privire la procentul românilor care au trecut prin boală.

Adriana Pistol, CNSCBT:

„Toate probele care sosesc sunt însoțite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locații. Prima este județul Ialomița și câteva au fost efectuate și în București. Este un eșantion care este calculat într-un fel anume, dar este și un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante și evident cu consimțământul lor. Noi credem că la sfârșitul lunii august o să avem încheiate recoltările și cea mai mare parte din rezultate la dispoziție.

Vom ști care este procentul din populația României care a trecut prin infecție pentru că are anticorpi, fie că a știut sau nu a știut că a trecut prin infecție, vom ști separat pe care fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecție și vom ști de asemenea și pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecție. Datele vor fi puse la dispoziția decidenților, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenții pentru măsuri, și mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni.

Este vorba de un sistem în care au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare județ și București, orice laborator care face orice tip de analiză medicală, acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu. În acest moment laboratorul care oricum recoltează sânge pentru a efectua analizele respective păstrează o cantitate minimă de ser pe care ni-l furnizează aici la noi, la București și pe care testăm anticorpii. Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment.” a declarat directorul CNSCBT, Adriana Pistol.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *