Subvenţiile pentru IRIGAŢII, de 6 ori mai mari!?

Distribuie articolul:

Sectorul de irigaţii va beneficia, în viitorul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, de o alocare financiară de peste 371 de milioane de euro, de aproape şase ori mai mare decât cea din actualul program, a declarat joi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
În actualul PNDR 2007- 2013, alocarea iniţială a fost de 60 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii, iar pentru perioada 2014 – 2020 vom avea peste 371 de milioane de euro. Intenţionăm să alocăm câte un milion de euro nerambursabil către cei care s-au asociat în organizaţii de utilizatori de apă şi care au preluat infrastructura secundară de irigaţii, iar în prezent în România avem peste 450 de astfel de organizaţii. Am avut în vedere, atunci când am alocat această sumă, ca toate aceste organizaţii să beneficieze de acel milion de euro nerambursabil sută la sută pentru reabilitarea infrastructurii. Eu sper ca în 2014 – 2015 cu aceste fonduri să putem să finalizăm tot ceea ce înseamnă infrastructura secundară în zona de irigaţii şi să dăm posibilitatea fermierilor să aibă în final preţuri reduse la apa pentru irigaţii”, a spus Daniel Constantin.
România iriga înainte de 1989 peste trei milioane de hectare, iar în prezent a ajuns la doar câteva sute de mii. Prin noile investiţii programate în sector, se doreşte atingerea unei suprafeţe de un milion de hectare în anul 2020.
PNDR este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală pentru perioada 2014 – 2020 este de 8,015 miliarde de euro pe aceste program.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Subvenţiile pentru IRIGAŢII, de 6 ori mai mari!?

  1. Grupul grivco al mafiotului usl voiculescu este infipt de ani buni la Perisoru, astfel a se vedea sprijinul acordat de ministrul agruculturii, constantin cel dator vandut penalului voiculescu. Cum sa fie un efort facut pentru Basescu? Oricum, ramane cum o arata probele: usl-asii sunt hoti, mincinosi (taxa de 7 eurocenti pe combustibil nu se duce la autostrazi) si incompetenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *