Ştefan Bănulescu – un scriitor pentru eternitatea Bărăganului

Distribuie articolul:

* La sfârşitul lunii trecute, mai exact pe 25 Mai, s-au împlinit 23 de ani de la moartea marelui nostru scriitor ialomițean, patronul spiritual al bibliotecii, Ștefan Bănulescu.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” a organizat la Sala Studio a Centrului Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, un evenimentul cultural. În desfăşurarea evenimentului au fost prezentate biografia și opera scriitorului, dar şi gânduri pentru cititori, de la fiica scriitorului, Sultana Bănulescu.

Evenimentul a mai fost marcat şi printr-un concursul de creație literară adresat tuturor creatorilor din județul Ialomița. Aflat la prima ediţie, concursul s-a bucurat de o prezenţă care face dovada că încă mai există preocupare pentru stimularea și afirmarea unor nume noi în sfera creaţiei literare. Pe pagina instituţiei ce-i poartă numele, se pot vedea zeci de fotografii înfăţăşându-i pe cei ce s-au înscris la concurs, elevi de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia, elevi de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, dar și adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 58 de ani.

Ne-am permis şi noi să „sorbim” cu nesaţi din informaţiile pe care ni le oferă specialiştii care şi-au aşezat gândurile, cu acest prilej de mândrie: „S-a vorbit despre realismul magic al scrierilor sale, care dau o perspectivă nouă asupra realului, infuzat de mit. Personalitate marcantă a literaturii române, proza lui Ștefan Bănulescu este un univers de ficțiuni echivoce, care ne descoperă amintirile unui prozator eminent, un romancier original, creatorul unui spațiu imaginar imposibil de confundat în literatura română. Opera lui Ștefan Bănulescu fascinează prin izul miraculos degajat la lectură, deși lumea conturată de autor este reală, situată în imensitatea Câmpiei Bărăganului. Un scriitor pentru eternitatea Bărăganului.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *