Primăria Ţăndărei – buget mare, deziderate reiterate, primar revenit în funcţie

Distribuie articolul:

Primăria Ţăndărei are buget aprobat de 16 din cei 17 consilieri locali. Cristi Roman a revenit la „timona” administraţiei publice locale, el fiind (re)ales după o pauză de-un mandat, timp în care doamna Nicoleta Toma a semnat ca primar. Zilele trecute, avându-l alături pe Mitrea – viceprimarul liberal, social-democratul Cristi Roman a desfăşurat o conferinţă de presă. Lucru lăudabil, dacă e să avem în vedere că asemenea întâlniri n-au prea avut loc. Prezentarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an ce se află deja pe la jumătate, a fost cel mai important subiect al întâlnirii. Din prezentare am reţinut pentru cititorii ziarului, că Bugetul este unul mare. Peste 426 de MILIARDE lei vechi. Folosim această exprimare, întocmai cum a fost ea prezentată de domnul primar, cel mai probabil, pentru a da greutate valorii banilor. „Bineînţeles, suma pare mare, însă (…) În B.V. Ch intră şi finanţarea pentru Prouectele Europene” a ţinut să precizeze, dintru început, primarul Cristi Roman.

Deziderate „seduse” şi abandonate…!  

Ca în fiecare an, în mapa fiecărui consilier local, primarul a aşezat un maldăr de hârtii conţinând porcoi de proiecte care nu se ştie foarte precis când vor fi finalizate, căci cele mai multe abia sunt la stadiul de deziderate! În conferinţa de presă recent desfăşurată, primarul Cristi Roman a ţinut să precizeze că din acest impresionant buget, peste 120 de miliarde lei vechi vor fi cheltuiţi pentru cabinetele medicale din Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Ţăndărei. Câţi bani s-au tot băgat, până acum, în această unitate medicală? Cu ce eficienţă funcţionează această unitate medicală? Iată, doar două dintre multele întrebări care, de-a lungul anilor, au planat deasupra acestui „obiectiv investiţional” din domeniul Sănătăţii. Un semn de întrebare naşte şi dezideratul constând în amenajarea unei Secţii de Psihiatrie, deoarece cele peste 34 de MILIARDE lei vechi s-ar dori a avea ca sursă, nu numai bugetul Primăriei Ţăndărei, ci şi pe cel al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Cum nu numai Sănătatea, ci şi Învăţământul se dovedeşte a fi „rampa de lansare” a promisiunilor, atât în campanie electorală, ci şi la momentul repartizării banilor din Bugetul fiecărui an, Liceul Tehnologic, a fost „băgat la înaintare”, primarul punctând faptul că, pe lângă cele peste 16 MILIARDE lei vechi cheltuiţi până acum, încă 9 MILIARDE lei vechi au mai fost alocaţi pentru anul în curs. Şi, ca într-o poveste ale cărei personaje îşi schimbă doar „blana”, nu şi „năravul”, asfaltarea drumurilor a fost „Cuiul lui Pepelea” (pe care l-a învocat chiar viceprimarul Mitrea), cui menit a se transforma în „Mărul discordiei” dacă veşnica reabilitare a străzilor va avea ghinionul să tot fie ca o„Fata Morgana”. Căci, cât credeţi că o să mai ţină scuza că de-aia nu s-a pietruit şi nu s-a asfaltat până acum: „fiindcă nu se putea trage apă şi canalizare, riscând ca, astfel, să se spargă asfaltul”, bla, bla, bla? Celor care zic că în multe zone din oraş nu e „băgată/trasă” conducta de gaz, iar când va fi să fie, se va sparge asfaltul, le putem spune că pot sta liniştiţi, deoarece, din discuţiile purtate la conferinţa de presă, s-a înţeles foarte clar că gaz, în Ţăndărei, fi-va…nimeni nu ştie când! În schimb, vicele Traian Mitrea a ţinut să precizeze că are în vedere, nu numai reabilitarea aleilor dintre blocuri, ci şi captarea apei pluviale. Apă de ploaie, se-nţelege…! Şi, tot Mitrea a ochit, deja, şi scuza ce ne va fi servită, în caz că unele/multe dintre deziderate vor fi abandonate: „Cuiul lui Pepelea”: BIROCRAŢIA, de care se loveşte aşa-numita „implementare a proiectelor cu fonduri europene”.

         Sfătuitorul ALDE pentru PNL

Premiera politică la Primăria Ţăndărei. Viceprimarul Traian Mitrea (foto) are „consilier personal”. Până acum, numai primarii s-au bucurat de asemenea posibilităţi legislative prin care puteau angaja „personal” (ne)calificat în a oferi sfaturi…! Iată, însă, că Mitrea a „spart gheaţa” şi „şi-a tras” sfătuitor. El este Auraş Popa, un  membru marcant al ALDE. La nivel naţional, această formaţiune politică nu a reuşit să intre în Parlamentul Românie, din cauză că nu a reuşit să treacă „pragul” electoral. La nivelul structurilor teritoriale ale Administraţiei Publice, deşi ALDE este „în cărţi”, încet-încet cei aleşi vor ajunge să fie „înghiţiţi” de partidele care, practici, îşi împart scena politică. Aşa se face că Traian Mitrea este combatantul PSD, liberalul guraliv, neostoit în campania electorală desfăşurată în vederea alegerii primarilor. Candidat din partea PNL pentru funcţia de primar al oraşului, Traian Mitrea a ajuns vice. Şi, imediat după „înscăunare”, şi-a dorit să aibă şi el consilier „personal” ca primarul. Şi, uite că visul i s-a împlinit. Cu voia PSD, cum altfel?! Cine spunea că există Opoziţie la Putere, atunci când „caşcavalul” e bine împărţit? Întrebarea este una retorică, desigur!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *