La Ţăndărei, Traian Mitrea a lăsat Sindicatul pentru a candida la Primărie

Distribuie articolul:

* „Doar mâine nu-i poimâine”, zice-o vorbă din bătrâni.

Şi fiindcă stă să înceapă campania electorală pentru alegerea primarilor, a preşedintelui CJI şi, desigur, a deputaţilor şi senatorilor care, chipurile, vor reprezenta Ialomiţa în Parlamentul României. Aşa că Organizaţiile locale şi judeţene caută candidaţi pe care să îi prezinte organizaţiilor naţionale.

Este cunoscut faptul că la Ţăndărei, de ani de zile, PSD stăpâneşte peste „tot ce mişcă”, primarii şi viceprimarii fiind, nu o dată, acuzaţi de tot felul de potlogării, care mai de care mai penale. Cristi Roman rămâne în memoria recentă a localităţii ca fiind primarul care „a fost făcut scăpat de pârnaie” doar datorită „băieţilor deştepţi” din conducerea partidului şi, nu în ultimul rând, a „bieţilor dă băieţi cu firmă pe Internet” care asigură pentru partid(e) nu numai „bazinul electoral”, ci şi bănişorii pentru toate câte trebuie „rezolvate” în campaniile electorale. Apoi, după ce fapte penale au determinat abdicarea lui Cristi Roman,  doamna care l-a urmat (înţelegem că şi din dragoste, dar, desigur, asta nu-i problema noastră!) pe drumul administraţiei, a fost Nicoleta Toma, cea care pe perioada mandatului a părut, mai degrabă, că „n-a mişcat în front”. Nu fără un imbold din partea lui Cristi Roman, cel despre care mulţi locuitori ai urbei sunt de părere că a fost, de facto, primarul. În sfârşit, astea toate contează mai puţin acum că mai sunt doar câteva luni şi li se termină mandatul…!

Primăria „îi face cu ochiul”

Deoarece, despre cum sunt cheltuiţi banii aflaţi în visteria Primăriei oraşului Ţăndărei, dar şi despre cum arată oraşul (?) Ţăndărei, am scris, nu o dată, şi noi, tot aici, în ziarul Ştirea, azi ne-am propus să „furăm startul” şi să ne preocupăm de cei care sunt pe cale să le ia locul celor doi urmaşi ai „neam de neamul PSD-iştilor” care au domnit peste localitatea Ţăndărei. „ (…) Eu am o oarecare notorietate în oraşul Ţăndărei. Am fost încurajat de foarte mulţi oameni, să candidez! Nu ştiu dacă ştiţi, probabil că v-aduceţi aminte că în 2016, la nivel local, PNL nu ar fi avut candidat…Şi-atunci, fiind pe ultima sută a mandatului meu (ca lider de Sindicat, n.r.) am candidat din partea PNL, cu un scor destul de bun. Adică, am avut în jur la 840 de voturi, dacă-mi aduc bine aminte. La o diferenţă de 100 şi, faşă de al doilea candidat şi doar 210 faţă de cea care a şi câştigat alegerile. Eu am intrat în această competiţie cu doar două-trei săptămâni înainte de depunerea dosarelor şi…mă rog…! Acum, încurajat de oameni este foarte posibil să candidez!  Vă mai spun nişte amănunte (…)”  . Şi ne-a spus, domnul posibil candidat. Ne-a spus multe, parcă vrând să recupereze timpul în care, cel puţin cu noi, n-a catadicsit să vorbească despre atâtea probleme câte, cică, sunt, atât în Organizaţia de partid, cât şi prin oraş, prin Consiliu, prin Primărie…! Ce ne-a spus, noi nu „punem pe tapet” fiindcă nu-i timpul lor, al… „contrelor” politico-edilitare, cu pregnante implicaţii sindical-financiare. Azi, doar dăm ştirea că după ce, vreme de 15 ani, a fost liderul peste Sindicatul din Învăţământ, domnul Mitrea vrea să fie primar al oraşului Ţăndărei.


Distribuie articolul:

One thought on “La Ţăndărei, Traian Mitrea a lăsat Sindicatul pentru a candida la Primărie

  1. Dar numai cu procura caz in care prin ceilalti as fi beneficiat de tot ce mi-ar fi fost necesar;dupa cum stabileau unii cu altii sa nu , la fel cum as fost lasarta de ceilalti sa-mi pot asuma responsabilitatea de sarcini doar daca n-am trecut prin situatii conjuncturale mai putin adecvate mie;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *