Şi în această iarnă autorităţile vor fi luate prin surprindere

Aşa cum ne-am obişnuit de ani de zile autorităţile locale şi judeţene sunt an de an luate prin surprindere în ceea ce priveşte „pachetul” cu care vine iarna, adică zăpada din belşug. Nu vrem să ne hazardăm şi să afirmăm că de vină ar fi incapacitatea şefilor de a înţelege ciclicitatea anotimpurilor, dar unii oameni din administraţia locală şi judeţeană par nedumeriţi de celebra zicală „Iarna nu-i ca vara”.

CJ Ialomiţa nu are contracte semnate

Chiar dacă termenul limită până la care Consiliul Judeţean Ialomiţa ar fi trebuit să semneze contractele de deszăpezire pentru această iarnă este 15 noiembrie, acest lucru nu pare să îngrijoreze pe cei responsabili din cadrul instituţiei. Mai mult decât atât oficialii CJI afirmă că deşi judeţul are peste 500 kilometri de drumuri judeţene care trebuie deszăpezite şi întreţinute în anotimpul rece, contractele directe pe care urmează să le încheie ocolesc procedura clasică de licitaţie publică şi vor asigura condiţii excelente pentru şoferii care urmează să se deplaseze în judeţul Ialomiţa.

DADP Slobozia a ratat achiziţia de utilaje pentru anul 2018

Deşi în primăvara acestui an primarul Adrian Mocioniu trecea prin Consiliul Local ca prin brânză un proiect de hotătâre prin care DADP Slobozia ar fi urmat să acceseze un leasing financiar în valoare de 6 milioane lei, Deszapezire Piata Revolutiei vecheautorităţile locale se pare că au bătut pasul pe loc. Chiar dacă directorul DADP Slobozia Roşca Valeriu promitea că până sosirea primului fulg de zăpadă DADP Slobozia va achiziționa 12 utilaje în valoare de 6 milioane de lei iar printre ele se vor număra două buldoexcavatoare, un camion de 18 tone și 3 tractoare multifuncționale, acum la mai bine de 6 luni distanţă acesta a recunoscut că proiectul nu mai poate fi pus în practică în acest an. „Din păcate pentru ca acest proiect să se desfăşoare, să aibă succes ne trebuia un aviz al Ministerului de Finanţe pentru accesarea leasing-ului. Trebuia să se întrunească o comisie în cadrul Ministerului care nu s-a întrunit anul acesta. Automat nu am primit avizul şi nu am putut accesa leasingul, dar am adaptat actualul parc la nevoile noastre şi vom intra în iarnă cu două autogredere şi un camion de mare tonaj pentru marile străzi iar pe străzile mici cu maşini parcate pe o parte şi pe alta vom acţiona cu trei autoutilitare din care una va fi nou-nouţă achiziţionată acum. Acestea au în dotare lame de zăpadă şi sărăriţe computerizate în spate.a afirmat acesta în spaţiul public.

 Victor Ghinea

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *