Gheorghe Tinel acuză instituţiile publice de dublă măsură

Distribuie articolul:

În cadrul conferinţei de presă din data de 7 noiembrie deputatul Gheorghe Tinel a acuzat public o serie de instituţii ale statului pentru că nu îşi fac treaba corect şi/sau complet. Iniţial, printre instituţiile vizate de acesta se numără Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni, Judecătoria Urziceni, dar şi Consiliul Judeţean Ialomiţa sau Primăria Slobozia.

Justiţie cu dublă măsură

Aşa cum bine ştim toţi la alegerile locale din anul 2016 Pîrvu Dobre propulsat de PNL a reuşit să câştige alegerile din localitatea Fierbinţi-Târg, în faţa fostului primar PSD Iusein Iuksel. Este de notorietate faptul că de-a lungul timpului fostul primar social-democrat Iuksel a fost deseori atacat de tabăra liberală cu privire la neregulile din primăria condusă în trecut de acesta, precum şi de tergiversarea sau influenţarea dosarelor penale în care acesta are calitatea de inculpat. La fel ca în anul 2016, şi de această dată deputatul liberal Gheorghe Tinel atrage atenţia magistraţilor ialomiţeni asupra lipsei de celeritate în cazul fostului primar PSD Iusein Iuksel pe de-o parte şi de prea multă celeritate în ceea ce priveşte judecata primarului din Manasia: „Primarul de la Manasia a fost condamnat definitiv cu suspendare pentru un certificat fiscal care ar fi fost emis cu încălcarea prevederilor legale în 2016. Cu foarte multă celeritate Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni şi Judecătoria Urziceni au finalizat acest dosar în doi ani de zile şi l-au condamnat. Pentru aceeaşi faptă petrecută la Fierbinţi în 2014 de Iusein Iuksel de ce se trenează finalizarea dosarului? De ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni bate apa-n piuă de 4 ani de zile? Că nu mai discutăm de celeritate, discutăm de interese care n-au legătură cu interesul public şi cu actul de justiţie. Am să mă adresez CSM-ului să verifice la Urziceni şi la Slobozia stadiul îndeplinirii actului de justiţie în ceea ce îl priveşte pe Iusein Iuksel”. De asemenea preşedintele PNL Ialomiţa acuză prim-procurorul Parchetului şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa de faptul că un număr de dosare au fost preluate de la judecătoria Urziceni pentru „a se pune batista pe ţambal” şi pentru a nu se lucra aceste dosare penale.

Gheorghe Tinel: „Eu proşti mai mari ca ăştia n-am văzut!”

Nici preşedintele CJI Victor Moraru sau primarul din Slobozia Adrian Mocioniu nu au scăpat de criticile deputatului liberal. Printre lucrurile enumerate pe care acesta le impută duo-ului administrativ Moraru şi Mocioniu se numără podul de la Leasa, parcarea subterană din faţa Consiliului Judeţean Ialomiţa dar şi Parcul Industial în care doar doi concesionari au avut curajul să desfăşoare activităţi economice. „A trecut prima jumătate a mandatului şi în afară de creşteri salariale ale domnului Moraru şi a celorlalţi doi vicepreşedinţi ai CJI, nu am văzut nimic în Ialomiţa. Platforma industrială zace cu aceiaşi 10 angajaţi pe care i-a angajat PSD-ul acum 4 ani de zile, Groapa Marianelor este în acelaşi stadiu fără cale de acces şi dacă Preasfinţia Sa nu doreşte, o să ne luăm elicopter sau paraşută să intrăm pe deasupra iar  culmea este că din ianuarie 2019 Primăria Slobozia va rambursa 2 milioane de euro (…) pentru că nu au reuşit să finalizeze lucrările până la 31 decembrie 2018. Este culmea prostiei să finanţezi un proiect care nu are cale de acces! Deci, ei au construit o groapă, au băgat zeci de milioane de euro în ea şi acum se învârt toţi ca proştii, ca idioţii pe lângă ea şi se întreabă cum coboară în groapa asta!” a afirmat preşedintele PNL Ialomiţa amuzat fiind de ridicolul situaţiei în care administraţia social-democrată s-a pus singură, acest proiect fiind desfăşurat pe perioada mandatelor a 3 primari din tabăra PSD. Mai trebuie reamintit faptul că proiectul pentru această parcare s-a concretizat pe vremea actualului senator PMP Gabi Ionaşcu  în vremea când acesta ocupa scaunul de edil al oraşului. Execuţia lucrărilor însă a fost începută pe perioada mandatului fostului primar Alexandru Stoica, încă mai continuă în mandatul primarului Adrian Mocioniu şi este departe de a se finaliza.

 Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *