Şeful de Cabinet al Prefectului Manea Toniţa – accident cu maşina instituţiei

Distribuie articolul:

În timp ce se deplasa „în interes de serviciu” pentru ca oamenii săraci să primească acea pomană oferită de către Uniunea Europeană, prin intermediul Instituţiei Prefectului Ialomiţa, Gheorghe Babagianu a fost cel care a produs accidentul rutier. După ce ne-a declarat că lumea nu are de ce să creadă că el birjăreşte maşina instituţiei, fie şi numai datorită faptului că el are, în familie, 10 maşini (Range Rover, Marcedes, şi-alte „bijuterii pe patru roţi”), domnul Babagianu a răspuns, pe îndelete, la toate întrebările noastre.     

Contactat telefonic, cel ce este ”mâna dreaptă” a doamnei prefect Manea Toniţa, a declarat pentru ziarul Ştirea: „ (…) Eram cu maşina instituţiei, mă deplasam cu Ordin de deplasare în zona Coşereni – Moviliţa – Sineşti, şi în localitatea Coşereni, mergeam pe prima bandă, în faţa mea era un camion, din faţă a venit un biciclist, am făcut dreapta să iasă în şosea, din instinct am tras stânga şi pe partea stângă o Dacia tocmai se oprise să facă stânga pe stradă. Eu ca să evit să lovesc biciclistu’ am lovit acea Dacia. Asta s-a întâmplat. Sunt vinovat eu, necondiţionat. Maşina a fost avariată, acum se află în Service. Astăzi (n.r. 02 februarie) m-au anunţat că vin cei de la Asigurări. Avem CASCO, totul se repară. Eram în timpul serviciului, dar ce accident de muncă să fie? Că, n-am nimic accident de muncă! Accident, da, de muncă, nu ştiu cum se califică aceasta …Sunt Organele abilitate, nu mă pricep eu la asta! (…) S-a întâmplat vineri, la ora 12:00. (…) Eram în deplasare, dacă vreţi vă dau Ordinul (…) Mi s-a dat „Dovada” ca să pot circula, se va face o cercetare şi la final, dacă sunt vinovat, stau 30 de zile , dacă nu mi se restituie Permisul de conducere. Maşina cealaltă, avariată, se va face prin efectul legii, că avem asigurare RCA. Şoferul s-a lovit la cap, s-a învineţit puţin, eu am insistat să meargă la spital la Bucureşti, ca să nu mă trezesc după o săptămână că zice că are mâna ruptă, coastele, că îăl doare nu ştiu ce! Am insistat să îl ducă să i se facă o evaluare, i s-a făcut…Am vorbit şi astăzi cu dânsul, este acasă, nu are nici o problemă. Nu a ridicat nici o pretenţie. Declaraţie, încă nu ni s-a luat, urmează să ni se ia (…) Deci, am făcut totul, doamna Ghinea, ca la carte!”.

Aşadar, domnul Gheorghe Babagianu a făcut un accident, în timp ce se afla „în interes de serviciu”, iar scopul „vizitei de lucru” era organizarea „pomenilor” rânduite după recomandările Uniunii Europene ca „naş” care dăruieşte masa…Să trăiască, să mai dea!

De ce legăm această nefericită întâmplare, de C.V-ul domnului Babagianu? Din nici un alt motiv, ci doar acela că afacerea familiei este „în cărţi” care vizează motivul pentru care domnia-sa primise Ordinul de deplasare pe teren…

Cine este Babagianu

Babagianu este un băiat deştept, cu mulţi ani vechime, atât în afaceri, cât şi în politică. După ce a fost, rând pe rând, consilier local, viceprimar al municipiului Urziceni, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Urziceni, omul de afaceri „s-a lipit ca marca de scrisoare” (o scrisoare de recomandare, desigur!) de un post „la Centru”. Aşa se face că azi este ditamai Şeful Cancelariei Prefectului judeţului Ialomiţa. Ce face, mai exact, un Şef de Cancelarie, în condiţiile în care Prefectul, oricare ar fi el, este ajutat de doi subprefecţi, başca un număr de salariaţi care nu este deloc mic, rămâne să aflăm atunci când vom citi Raportul de activitate al fiecărui „iubit conducător” de instituţie.

Că domnul Babagianu a căpătat oarece experienţă în ceea ce priveşte regulile Administraţiei Publice Locale, iar această pricepere vine să suplinească golurile care se cască precum nişte cratere, în ceea ce priveşte pregătirea profesională a doamnei prefect, nu mai e nevoie să o spunem, decât în măsura în care ne-am pierde nădăjdea că au conştientizat şi alţii. Sigur că „ţuţării” doamnei prefect se vor grăbi să ne fluture pe sub ochi funcţia îndeplinită de doamna Manea, pe când era şefă la Casa de Pensii. Numai că pe potenţialii apărători ai doamnei prefect îi aşteptăm să ne spună ceva şi despre acel miliard de lei care s-a furat din casieria Casei de Pensii Ialomiţa. Revenind la domnul Babagianu, continuăm, şi vă mai spunem că, în atâţia ani de când prestează „slujba în folosul comunităţii”, domnul Babagianu nu a fost lipsit de atenţia presei.

Căci, domnul Babagianu a fost „în lumina reflectorelor”, fie că a fost vorba despre speţa cu nişte terenuri „de lux” (care, conform presei acelor vremuri, a generat niscaiva licitaţii frauduloase anchetate de PNA/DNA), fie că a fost vorba despre prietenia lui cu penalul Bucşaru – finanţatorul echipei de fotbal Urziceni, fie că este vorba despre poziţionarea restaurantului deţinut de familia domniei sale, în chiar rândul celor doar 10 restaurante agreate pentru a servi zilnica „masă caldă” dată gratis persoanelor defavorizate (aşa li se spune săracilor!), dar plătită din fondurile U.E. prin POAD.  Cunoscând interesul administrativ şi financiar-politic din spatele operaţiunii „TICHETE DE MASĂ” valorificate la restaurantele agreate de conducerea de partid şi de stat, sigur că putem suspiciona rezonabil că, în fapt, domnul Babagianu se deplasa pe teren în interes de serviciu şi nu numai, nu?

Rămâne să aflăm câţi săraci vor mânca din bucatele preparate în cele 10 restaurante, printre care şi cel al familiei Babagianu. Că, doar n-aţi crezut că ajuns în funcţie, domnul Babagianu nu a trecut averea pe numele soţiei/copiilor, nu? Rămâne să aflăm şi cât de mare este suma cheltuită pe asemenea ajutor considerat o „frecţie la piciorul de lemn”, o batjocură, fie şi numai din cauză că e imposibil să beneficieze de-atare ajutoare, bieţii „fomişti” de prin satele în care restaurantele alea nu „servesc mâncarea pentru acasă”.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.