De 25 de ani, în multe dintre localităţile judeţului, politicienii au făcut ce-au vrut muşchii lor, atât cu terenurile aparţinând Consiliilor Locale/Primăriilor, cât şi cu cele aflate în proprietatea Consiliului Judeţean sau a altor terţe persoane juridice şi/sau fizice, dar care, palpabil, existau pe teritoriul localităţilor păstorite de primari şi consilierii locali. Mulţi nu ştiu, destui au şi uitat că prin Hotărârea de Guvern nr. 1063 din 25.09.2002, o suprafaţă de 8.697 de hectare teren agricol productiv şi neproductiv (sanchi!) situat în extravilanul comunelor Giurgeni şi Vlădeni a trecut din domeniul privat al statului, în domeniul public şi, pe cale de consecinţă, în administrarea Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ce-au făcut primarii şi consilierii, timp de 13 ani, cu aceste întinse suprafeţe de teren, noi am tot întrebat şi, pe cât am aflat, v-am şi comunicat. Dumneavoastră, dar şi „Organelor” abilitate să cerceteze astfel de speţe pe care, la o adică, noi le scormonim, pentru a le „servi gata pregătite” celor îndrituiţi a extinde cercetările până ce pot pune rezoluţia : vinovat. Sau, dimpotrivă, să dea NUP (Neînceperea Urmăririi Penale), aşa cum, din păcate, s-a mai întâmplat, deşi „treaba murdară” puţea de la distanţă a corupţie. Vă aduc doar aminte – dumneavoastră, dar şi „Organelor” care, poate, au de gând să se autosesizeze – de licitaţia desfăşurată de către „băieţii deştepţi” care, de ani şi ani, tot „operează” în documentele Consiliului Judeţean Ialomiţa, mai ales în ceea ce priveşte concesionarea terenurilor din zona Giurgeni –Vlădeni, terenuri pretabile, chipurile, doar cultivării orezului şi, mai nou, producerii energiei eoliene şi fotovoltaice.
Sigur că eu nu am uitat nici de speţa în care preşedintele Ciupercă, directorul Achiziţiilor Publice, domnul Cezar Vâlcan, dar şi alţi vreo câţiva specialişti într-ale administrării bunurilor imobile aflate în patrimoniul CJI, au fost sau urmează a fi trimişi în judecată fiindcă, cică, ar fi făcut oarece „permutări şi aranjamente” cu sute de hectare de teren, başca manevrele politico-administrativ-private finalizate cu implementarea proiectelor vizând lucră(tu)ri în domeniul resurselor eoliene şi fotovoltaice.
Şi pentru că ştiu că mulţi dintre cei ce formează conducerea legislativă (adică onor consilierii) s-ar putea să nu prea ştie multe din cele ce-au făcut şi-au desfăcut cei din conducerea executivă a Consiliilor locale, municipale şi cel Judeţean, risc o etichetare pe nasul pe care, cică, mi-l bag „unde nu-mi fierbe oala” şi aduc la cunoştinţa lor şi, desigur, a Opiniei Publice, informaţia potrivit căreia într-o destul de recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa, a fost aprobat un proiect de Hotărâre prin care, în ceea ce priveşte terenurile agricole (des)considerate ca fiind neproductive (sanchi!) şi care sunt situate în extravilanul comunei Giurgeni, cică, se va avea în vedere această mică modificare, prin care cuvântul „concesiune” va fi înlocuit cu cuvântul „ închiriere”. De ce aşa, nici nu mai stau să iau în răspăr Expunere de motive depusă la dosarul cauzei. Nu de alta, dar mi-e că am să descopăr că, dincolo de cuvintele astea două de-a căror inversare pare a se împiedica orice contract încheiat, stau cam într-o rână şi alte iniţiative care, multora dintre PSD-işti li s-au părut a fi fost cu schepsis gândite pentru a fi derulate acolo, pe terenurile alea administrate de Consiliul Judeţean Ialomiţa, instituţie condusă, timp de 25 de ani, de domn’ Ciupercă şi înaintaşii lui!
Schepsis la „treaba murdară” sau (de) ce?
Victor Moraru – om de bază la Secretariatul Guvernului – reclamat pentru tot felul de potlogării
Când moare câte-un un şef de Judeţeană de Partid şi/sau de instituţie a Statului
Ziua Presei a trecut, şi-n acest an, aproape neobservată
Referitor la MASCĂ, un student a petiţionat, iar CCR a „demascat” greşelile Guvernului