Retrocedări marca Prefectura Ialomiţa

Distribuie articolul:

După ani şi ani, conducerea Instituţiei Prefectului raportează cu mândrie proletară că are de transmis „un comunicat important” ocazionat de faptul că în data de 17 iunie a.c., inventarierea terenurilor, operaţiune stabilită prin Legea nr. 165/2013 în sarcina autorităţilor cu scopul de a identifica suprafeţe de teren disponibile pentru retrocedare, este la acest moment finalizată în proporţie de 95,5%.

„Pentru 63 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 66 ale judeţului Ialomiţa, documentaţiile au fost verificare şi avizate de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa, fiind comunicate Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Ialomiţa şi centralizate, 44 de documentaţii.
În ceea ce priveşte celelalte trei comisii locale pentru inventarierea terenurilor, care au ca principală atribuţie identificarea terenurilor aflate în domeniul public sau privat al unităţii administrativ – teritoriale care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate, precizăm faptul că documentaţia aferentă localităţii Amara se află în curs de verificare la nivelul Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa, iar celelalte două documentaţii se află în lucru la comisiile locale de inventariere Moviliţa şi Borduşani.” se precizează într-un comunicat remis ziarului Ştirea. Ce spun NASOLoamenii de prin localităţile judeţului, cine a pus, de fapt, mâna pe terenuri şi pe imobile, sigur că e de discutat! Şi vom (tot) discuta, fie şi numai din cauză că beneficiarii legilor retrocedărilor sunt, nu cei îndreptăţiţi să reintre în ceea ce a fost al lor, ci „băieţii deştepţi” care au luat cu japca sau au cumpărat…aşa cum au cumpărat!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.