Marian Neacşu – un deputat deranjat…

Distribuie articolul:

* Deputatul Marian Neacşu îşi arată „colţii” şi jigneşte ziarul Ştirea, pe motiv că noi i-am arătat – iarăşi! – faptele…

De data aceasta, parlamentarul cel voinic, de roşu ce-i la culoarea de partid aflat la Putere, nu a mai cerut – deocamdată! – să ne fie închis site-ul, ci ne-a solicitat să-i publicăm un drept la replică pe care, după ce l-am citit, eu mi-am permis a-l (des)considera de-a dreptul mizerabil. Cum nu puteam a-i scrie  în ziar chiar toate vorbele de ocară cu care chiar merită gratulat acest politician care se crede îndreptăţit a trage de urechi jurnalistul pentru că şi-a permis a scrie despre ’mnealui, am pus mâna pe telefon şi „ în stilul inconfundabil” i-am spus stimabilului, şi onorabilului, şi venerabilului (acest 3 în 1 al politicii ialomiţene) câteva vorbe de…să mă ţină minte, măcar până la următoarea noastră ciondănire. Şi-asta, deoararece arogantul MARIAN NEACŞU ne jignneşte exprimându-şi părerea, atât în ceea ce priveşte calitatea politicii redacţionale, cât şi în ceea ce priveşte neacsunumărul de cititori, număr care, în opinia lui, sunt puţini rău de tot… Chit că, UITE, realitatea înfăţişând vizualizările pe site-ul www.ziarulstirea.ro chiar bate gura lui „spurcată” sau „dedulcită” la vorbe de ocară! Spun asta având în vedere, cel puţin numărul mulţumitor (pentru un ziar local!) de vizualizări la postarea în mediul online…

După ce a fost „uns” liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor şi a început să apară în imagini televizate, fiind alături de Victor Ponta (în unele imagini, pare că domnia-sa doar îi deschide premierului uşa, dar, poate, ni s-a părut nouă!), Marian Neacşu a devenit şi mai arogant decât a fost în toţi anii lui de politician de talie locală, ani în care s-a luptat să dea Sloboziei oameni de rangul acestora pe care-i vedeţi într-una dintre  fotografiile ce însoţesc neacsu 2articolul. Cum, în plan judeţean, erau destule subiectele „fierbinţi” care-şi puteau găsi „răcorirea” în paginile ziarului, au curs anii, iar noi – recunoaştem şi suntem de acord să facem penitenţă pentru asta! – arareori ne-am mai găsit timp şi să scriem despre ceea ce (nu) fac deputaţii şi senatorii ialomiţeni acolo, în Parlamentul României. Totuşi, din când în când, dat fiindcă „interesele ţării o cer” aceştia – toţi odată sau rând pe rând – au intrat în vizorul nostru, parcă solicitându-ne să-i băgăm în…cerneală.
Aflând din surse judiciare că aproximativ 140 de parlamentari sunt verificaţi de Parchetul General, pentru posibile infracţiuni de conflicte de interese, amintindu-mi că a fost cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fireşte că m-am întrebat dacă nu cumva şi deputatul Marian Neacşu se află – iarăşi! – pe lista neagră, de data aceasta pe cea a Parchetului. Şi fiindcă, la momentul la care ANI l-a inclus în listă şi pe deputatul Marian Neacşu scrisesem un articol, am considerat că aş putea să-l (re)aduc în atenţia cititorilor ziarului. Postat în format online, astfel încât cititorii să poată fi la doar un click distanţă de alte articole scrise pe aceeaşi temă ce-şi au locul în arhiva ziarului, articolul chiar a fost vizualizat de-un număr considerabil de cititori. Printre aceştia şi deputatul despre care este vorba în propoziţia vizând încălcarea legii. Gustând cu silă din ceea ce el a considerat ca fiind o „ciorbă reîncălzită”, lui Marian Neacşu pare că i-a căzut cam greu la stomacul ce, între timp, s-a obişnuit cu mâncărurile fine ce fac deliciul meselor servite din banii lui de parlamentar. Atât de greu i-au picat această desconsiderată „ciorbă reîncălzită” încât s-a şi pus pe…scris. Şi-a scris acest aşa-numit „Drept la replică” pe care-l publicăm, nu de teama procesului de calomnie, cu care ne-a ameninţat deputatul, ci doar pentru a face deliciul cititorilor ziarului, cei care, ori de câte ori vine vorba despre războiul repurtat de mine cu politicienii, înţeleg foarte bine „ce-i mâna pe ei în luptă…”
Ce-am scris eu, de l-a deranjat aşa de tare pe deputatul şi, de curând, şeful Organizaţiei Judeţene Ialomiţa a PSD? Am scris că a angajat-o pe fiică-sa la Biroul Parlamentar. Şi că această faptă este ilegală. Şi-am mai scris şi că a doua lui nevastă a fost şi ea angajată, dar ca director al PAID, adică al societăţii Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Şi că angajarea doamnei lui s-a făcut cu încălcarea legii! Şi că ANI l-a vizat şi că mi-e că e pe lista cuprinzând cei aproximativ 140 de parlamentari pe care a pus ochii Parchetul General. Şi dacă tot scrisesem (unii zic că am scris cu acurateţe şi chiar cu talent, dar, desigur, aceasta nu-i şi părerea arogantului deputat!) unul-două articole pe-această temă dată de „Organele” de cercetare penală, nu văd pentru care motiv n-aş fi avut voie să reiterez, nu? Că, deşi noi nu procedăm la acest exerciţiu practicat în presa centrală, asta înseamnă BEST OF! Din păcate, după ce-a citit postarea online (cu trimitere dinspre facebook), în loc să explice dacă el consideră că se face vinovat de-această imoral-rapida şi pretins-penala ascensiune în poziţii atât de înalte, a celor două femei din viaţa lui, Marian Neacşu s-a apucat să verse lături lingvistice într-un e-mail cuprinzând tupeista solicitare de a-i publica aşa-numitul Drept la replică. Aşa că, iată, vă prezint dovada a ceea ce poate el, politicianul pe care, altfel, îl vedeţi cum se sclifoseşte la vorbă, în încercarea lui de a părea nu numai cult, ci şi pre(a)ocupat de oratoria care, deşi ar trebui să şi fie apanajul oricăruia dintre politicieni, la cei mai mulţi nu e decât o găunoşenie, atunci când aceştia au un discurs sau, iată, transmit un aşa-zis drept la replică!
marian neacsu fitosAm constatat cu oarecare surprindere faptul că periodicul „Ştirea” a republicat miercuri, 10 iunie 2015, un articol vechi de peste un an, şi primul gând ar putea fi acela că e vorba de o regretabilă neatenţie din partea redacţiei. Sub titlul „Deputatul Marian Neacşu o mai fi pe lista A.N.I?” am descoperit acelaşi articol, semnat de Ionica Ghinea, din data de 31 martie 2014, sub titlul „Deputatul Marian Neacşu angajează şi recidivează!”. Pe de o parte, stimez efortul dumneavoastră de a scoate un periodic cu forţele proprii, mai ales ştiind foarte bine că bănuţii cheltuiţi nu se întorc din ziarele cumpărate de cititori (câţi or mai fi aceştia). Apreciez şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi publicat în mod constant comunicatele mele de presă, chiar şi cu acele titluri incisive sau derutante în stilul dumneavoastră inconfundabil. În acelaşi timp, v-aş fi recunoscător dacă aţi înceta să republicaţi articole de genul menţionat despre persoana mea, care îmi lezează imaginea cu supoziţii temerare şi insinuări ieftine. Sunt convins că publicului i-ar folosi mai mult o anchetă jurnalistică despre reducerea cotei TVA la alimente sau despre alte iniţiative benefice pe care eu le-am promovat. Pe de altă parte, mă mâhneşte iniţiativa dumneavoastră de a umple spaţiul ziarului – din lipsă de ştiri adevărate – nu cu horoscoape şi metode de slăbit în şapte zile, cum ar aştepta unii compatrioţi, ci cu articole republicate, calomniatoare, despre persoana mea, ilustrate cu colaje stângace care amintesc de lucrările elevilor din clasele primare. Dacă ar fi maliţios, aş acuza manevra de calitate îndoielnică a redactorului de a mai bifa o zi de muncă fără să depună efort, punând întrebări retorice şi reciclând articole de presă care nici nu informează opinia publică, nici nu demască nimic, dar – în schimb – prin conţinut (şi lipsa paragrafelor) aruncă o umbră de îndoială asupra corectitudinii şi profesionalismului acestei publicaţii şi redactorilor ei. Poate că sezonul estival cu penuria sa de evenimente ar fi o bună ocazie de odihnă pentru stimata redacţie, aşa cum se obişnuieşte şi la alte periodice locale, prilej cu care am scuti de irosire copacii României din care se face hârtia de ziar. În fine, pentru că eu nu o pot suspecta pe doamna Ghinea Ionica de interese necurate sau de răzbunări personale sau comandate, tind să cred că a rămas în pană de inspiraţie şi făcând o trecere în revistă a articolelor scrise şi publicate cu mult timp în urmă şi-a zis că nimeni nu va observa că reia un articol vechi drept ştire nouă, pentru că, nu-i aşa, titlul şi personajul contează.”Distribuie articolul:

4 thoughts on “Marian Neacşu – un deputat deranjat…

  1. 🙂 Da, tupeu de politician…nu mai zic roșu, că toți sunt la fel de obraznici. Păi dacă el vrea să vă facă politicile editoriale….el de ce naiba nu duce-n parlament agenda cetățeanului, așa cum se creionează din articolele de presă și comentariile cititorilor?? Și apoi, parcă pe conflictul de interese la instanțe se dau minim șase luni cu suspendare și interdicții ”îndestulătoare”, deci are de ce fi nervos domnul deputat, că-i posibil să ia o pauză de la funcții publice prin alegere sau numire. Da, Ionica Ghinea n-are vreo ranchiună sau simpatie politică…mai ales de când toți se dovesc a fi grupuri de hoție organizată, nu partide . Nu…la Știrea…toți Marianii sunt tratați la fel..fie că-i Neacșu sau Cazacu…fie că-i cu izmene roșii sau portocalii:)))

  2. Constat si eu cu amaraciune ca „Stirea” nu prea publica stiri”adevarate”, cum remarca tov. M.Neacsu. Astept cu interes stirea in care parlamentarul nostru, dupa o analiza temeinica aDNA, este trimis la un stagiu de pregatirie si fragezire in saloanele Beciului domnesc(precum colegul Ciuperca) de unde sa revina cu o minte mai asezata, mai melancolic si mai ingandurat si mai putin inclinat spre bascalia atat de specifica curentului social-democrat si a presedintelui sau.

    1. Neacsu foloseste aceleasi scuze precum Ponta: „reducerea cotei TVA la alimente sau despre alte iniţiative benefice pe care eu le-am promovat”. Golanii comune! Doar plagiatorul cand era incoltit turuia despre ce vrea romanul fara minte sa auda, TVA redus, alocatii crescute, lupta impotriva coruptiei. Nicio vorba despre hotia legiferata din guvern, deconcentrate, sau judetele patriei!

  3. Acest înfumurat face parte din garda „stupid people”. Decât să se-ncontreze cu presa, mai bine ar da comunicate în care să facă referire la problemele cetăţenilor care i-au adresat niscaiva solicitări pe care marele demagog să le fi rezolvat. Nu că alţii ar fi mai breji, dar acestui îngâmfat ar trebui să i se taie „macaroana” cât de urgent. Acest Neacşu ar trebui să dispară de pe scena politică, cel puţin ialomiţeană. Cum dracu a ajuns el şeful parlamentarilor PSD din Camera Deputaţilor?! Pentru care merite?! Măsurile, bune, luate de actualul guvern vor păli din cauza acestor politruci de rahat care-şi atribuie merite nemeritate. Rămân, încă, la părerea că PSD are oameni mult mai valoroşi şi mai competenţi decât acest pupincurist pontist. Dacă preşedintele pesede va dispărea, şi va dispărea, alde Neacşu vor fi primii care vor pupa alte cururi şi vor mirosi alte băşini. Le doresc inhalaţii cât mai plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *