Recomandările pompierilor şi jandarmilor, cu ocazia desfășurării Freeland Festival

Distribuie articolul:

În perioada 8-10 iulie a.c., cu ocazia desfășurării festivalului Freeland, POMPIERII vor monitoriza tipurile de risc aflate în domeniul de competență, asigurând răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență fiind în măsură să execute, la nevoie, operațiuni de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical de urgență.

În perimetrul de desfășurare al festivalului vor fi operaționalizate patru Puncte de prim ajutor, care vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari, personal medical UPU-SMURD-SAJ, asistenți și medici de la instituțiile din subordinea Consiliului Local Slobozia.

Pentru transportul persoanelor care necesită investigații medicale suplimentare, la spital, sunt dislocate la locul evenimentului o ambulanță de terapie intensivă tip C, două ambulanțe de prim ajutor medical tip B, o autospecială de transport victime multiple.

Vor fi mobilizate permanent, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o motopompă și o autospecială cu capacitate mărită de trecere tip UTV(șenilata).

Pe toată durata desfășurării, evenimentul va fi monitorizat de pompierii ialomițeni, care sunt în măsură să aplice în cel mai scurt timp măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Premergător acestui festival, inspectorii de prevenire au derulat controale în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze ce pot genera incendii, la amenajările temporare din perimetrul de desfășurare a concertelor. Datorită faptului că, la acest eveniment este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

– să nu aprindă ziare, hârtii, brichete sau alte surse de foc deschis în apropierea materialelor combustibile (construcţii, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte, etc.);

– este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;

– este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;

– copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați.

– parcarea autoturismelor se va realiza astfel încăt, să nu se blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.

La faţa locului vor fi prezenţi şi JANDARMII care, la rândul lor, recomandă persoanelor care doresc să ia parte la Festivalul Freeland, faptul că, în conformitate cu regulamentul de participare și acces la festival este interzis:

 accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase (incluzând arme albe sau alte obiecte care reprezintă pericol public);

 consumul de substanțe interzise sau comercializarea acestora, conform legii în vigoare;

 accesul în spațiul în care se desfășoară festivalul cu mâncare sau băutură (inclusiv băuturi alcoolice);

 comercializarea de produse în zonele de festival, fără acordul organizatorilor;

 accesul cu recipiente de sticlă, materiale inflamabile, animale de companie, pixuri cu laser;

 accesul cu medicamente fără prescripție medicală;

Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria Ialomița face următoarele recomandări:

– aveți grijă de bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră când vă aflați în mulțime

– nu acceptați băutură, țigări sau alimente de la persoane necunoscute

– nu păstrați în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare

– nu consumați alcool în exces sau substanțe interzise

– nu răspundeți la provocări cu violență

– încercați să evitați conflictele

– respectați indicaţiile jandarmilor aflați în dispozitiv și măsurile stabilite de către organizatori pentru evitarea aglomerației pe culoarele de acces.


Distribuie articolul:

One thought on “Recomandările pompierilor şi jandarmilor, cu ocazia desfășurării Freeland Festival

  1. Solicitam Primariei sa comunice cat a costat distractia asta ! Tara arde si baba se piaptana…Bani din taxe si impozite, aruncati astfel…sunt alte prioritati in aceasta urbe, drumurile sunt ca vai de lume, se putea face altceva cu acesti bani…. Ti-ai ### astia de la Primarie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *