Recensamântul în judeţul Ialomiţa – stadiu şi statistici

Distribuie articolul:

În intervalul 14-28 martie 2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru recensământul populației și locuințelor 2021 au fost completate un număr de 17813 chestionare* la nivelul județului Ialomița. Dintre acestea, 7755 au fost completate în mediul urban (43,5%) și  10058 în mediul rural (56,5%).

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare  .

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 3.927

La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 3.128 chestionare.

În mediul rural, se evidențiază localitatea Coșereni cu 514 chestionare completate, urmată de Borănești cu 506, Bărbulești cu 440 și Adâncata cu 381. La polul opus un număr de 20 de localități din mediul rural nu a depășit numărul de 100 chestionare completate.

Dorim să reamintim locuitorilor județului Ialomița că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 15 mai 2022 și adresăm rugămintea de a utiliza în continuare , în număr cât mai mare metoda autorecenzării.

Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare ale centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița accesând următorul link:

https://ialomita.insse.ro/anunturi/lista-punctelor-de-autorecenzare-asistata-in-judetul-ialomita/

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro ( site unde poate fi accesată PLATFORMA DE AUTORECENZARE).

Pe acest site a fost inclusă și o secțiune de întrebări frecvente  https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/ , grupate pe 11 categorii care explică cei mai importanți termeni folosiți în chestionarul de recensământ.

*) Notă explicativă: Numărul de chestionare completate nu este egal cu numarul chestionarelor validate și nici cu numărul de persoane recenzate( parte din aceste chestionare pot cuprinde numai date pentru locuințele secundare).

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *