PSD Ialomiţa lansează miercuri candidatul pentru Primăria Slobozia

Distribuie articolul:

Sunt pregătit pentru funcţia de primar!  Să fii candidatul Partidului Social Democrat este o provocare mare, dar cu un atuu clar faţă de ceilalţi candidaţi. Eu o să demonstrez că echipa PSD este puternică, eficientă şi pentru oameni.

PSD Ialomiţa lansează miercuri candidatul pentru Primăria Slobozia. Evenimentul politic va avea loc în sala municipală de cultură, începând cu ora 16, în prezenţa social democraţilor din municipiul reşedinţă şi a unor invitaţi din judeţ şi de la Bucureşti.

Mocioniu Nicolae Adrian – un candidat din noua generaţie de oameni politici! Alternativa pe care o oferă PSD pentru Primăria Slobozia este a unui candidat tânăr, recomandat ca un bun profesionist şi cu expertiză managerială.„Funcţia de primar este una de viziune în ceea ce priveşte administrarea oraşului, iar eu, în 15 ani de când am terminat facultatea, am avut diferite responsabilităţi de conducere. La început am lucrat în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, unde am urcat treaptă cu treaptă până la funcţia de director adjunct, pentru ca apoi să trec în mediul privat unde de 6 ani construiesc o activitate independentă care acum a ajuns la o echipă de 10 oameni. Nu mai vorbesc de reprezentarea pe care o am ca preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari.”

-Este o candidatură de conjunctură, de ce aţi intrat în această competiţie politică?

Nu a fost o decizie uşoară. O voce îmi spunea că nu are rost să-mi complic viaţa, acum când după şase ani de muncă titanică în mediul privat venise rândul să culeg roadele efortului depus. Totuşi, aceşti 6 ani au fost puşi în balanţă cu alţi 14 de când eu sunt membru PSD, o echipă politică în care am găsit sprijin real atunci când breasla medicilor veterinari risca să piardă atribuţii pricipale. Şi mă refer la perioada Guvernului PDL când s-a dorit ca laboratoarele Direcţiilor Sanitar Veterinare să fie privatizate, ceea ce ar fi periclitat siguranţa alimentară. Atunci am apelat la parlamentarii social democraţi Marian Neacşu şi Marian Pavel cărora le-am transmis o ducumentare completă, iar ei s-au transformat în adevăraţi medici veterinari în Parlament şi demersul a fost unul de success pentru noi toţi, profesionişti şi cetăţeni.

Câţi dintre medicii veterinari credeţi că vor merge acum pe mâna lui Adrian Mocioniu la primăria Slobozia?

100%! Sunt colegi care îmi spun că nu credeau că vor vota vreodată cu PSD. Dar exemplul de bună practică pe carel-am amintit trebuie să fie regula în administraţie. La fel trebuie să se întâmple şi în cadrul primăriei. Pentru eficienţă la locul de muncă toţi salariaţii trebuie să lucreze efectiv 8 ore. Iar când se stă peste program şi se lucrează suplimentar munca trebuie remunerată, pentru că altfel timpul trece leafa merge, vorba românului, ori noi avem nevoie să fim eficienţi.

-Aveţi şi o echipă de consilieri locali. Care dintre ei vă sunt mai apropiaţi şi vor fi mâna dreaptă a primarului?

„Pentru mine echipa de consilieri trebuie să fie una lucrativă. Nu contează dacă îmi sunt simpatice sau antipatice anumite persoane atâta timp cât ele sunt bazate pe ceea ce fac şi au reprezentativitate politică bună. Trebuie să fii nebun ca să îţi ei lângă tine un prieten din copilărie, să zicem, de dragul amintirilor. Eu mă bazez şi respect expertiza profesională.”

-Cât de emoţionat este Adrian Mocioniu pentru lansarea candidaturii, programată miercuri după amiază la casa Municipală de Cultură?

Surprinzător, poate, nu sunt foarte emoţionat, pentru că viaţa m-a călit prin profesie, prin sport, prin arbitraj, prin tot ceea ce am făcut până acum…

-Dar cea mai mare emoţie când a trăit-o Adrian Mocioniu?

Când băiatul meu, Codrin, a spus perfect prima poezie, fără să se încurce, de la început până la sfârşit. Era la grădiniţă şi avea serbare pe scenă, la Galax. Atunci am fost un părinte emoţionat şi fericit aşa cum sigur ar fi fost şi tatăl
meu, miercuri, la lansarea candidaturii mele pentru funcţia de primar al municipiului Slobozia din partea Partidului Social Democrat, în aceeaşi sală, pe aceeaşi scenă.”

 Împreună pentru Slobozia, împreună pentru Ialomiţa!

Vârful de lance al PSD Ialomiţa la alegerile locale din 5 iunie este primarul oraşului Amara, Victor Moraru, candidatul social democraţilor pentru preşedenţia Consiliului Judeţean. El este şi cel care l-a propus şi promovat pe Adrian Mocioniu pentru candidatura la Primăria Slobozia. „Eu am văzut în el un tânăr de performanţă şi sunt sigur că vom face echipă foarte bună. Asta ne dorim! Să fim o echipă performantă pentru judeţul Ialomiţa. Nimic nu este uşor, dar nici imposibil.” Proiectul lui Victor Moraru pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean are la bază concluziile dezbaterilor publice organizate în judeţ cu ialomiţenii pentru întocmirea unei strategii judeţene de dezvoltare durabilă pentru următorii 10 ani. „ Am avut mai multe întâlniri publice în care am vorbit despre sănătate, cultură, sport, agricultură, administraţie locală şi alte teme de interes pentru locuitorii judeţului. În urma acestor dezbateri am cules toate propunerile pe care le vom prinde în programul de dezvoltare durabilă al judeţului Ialomiţa în perioada 2016-2026. Pentru toate există surse externe de finanţare. Trebuie să ştim ce vrem şi să ne asumăm orice investiţie.”

-Nu sunt riscante, totuşi, fondurile europene?

„Sunt surse stricte de finanţare, adevărat, dar generoase. Eu am implementat la Amara proiecte mari şi am depăşit orice piedică pentru că obiectivul final a fost finalizarea cu success a investiţiei. Piedici există peste tot, numai că fiecare trebuie să-şi facă treaba în dreptul lui: constructorul ca executant al lucrărilor, administraţia ca beneficiar şi finanţatorul prin organismele intermediare. Orice sincopă poate periclita implementarea unui proiect, dar pentru fiecare problemă există cel puţin o soluţie. Parcul fotovoltaic de la Amara este unul dintre proiectele de succes din Ialomiţa, spre deosebire de cel al Consiliului Judeţean, care încă nu este funcţional, nu produce şi nu livrează în sistemul centralizat energie verde. Au fost probleme, cu siguranţă, dar eu vreau o administraţie de succes. De asemenea, administraţia judeţeană deţine teren agricol în estul judeţului, pe care poate să-l utilizeze ca front de lucru şi investiţii pentru tinerii fermieri. Ialomiţenii merită să trăiască mai bine în judeţul lor şi eu îmi doresc să ne fie bine la noi acasă. Prioritate absolută sunt pentru mine educaţia şi sănătatea. Consider că sunt cele mai importante domenii şi de aici vom putea avea şi o mai bună calitate a vieţii în judeţul nostru. Pentru mine Ialomiţa este la fel de importantă ca şi Amara şi ca orice localitate din judeţ, indiferent cât de mică sau de mare este. Avem nevoie de condiţii egale pentru toţi, iar eu când îmi propun ceva pentru concetăţenii mei, reuşesc. Vă invit să credem şi să vrem împreună!”

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

 

 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “PSD Ialomiţa lansează miercuri candidatul pentru Primăria Slobozia

  1. De ce de pe afișul de consilieri locali lipsește Bacanu Valentin ? Nu a avut poza sau va fost rușine cu el ! Pe lista de la biroul electoral figura și d-nul Bacanu ,pe lista sunt 27 consilier și în afiș doar 26 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *