ADR Sud Muntenia – Buget mare, salarii „nesimţite”, activitate… „cu valul”!

Distribuie articolul:

În timp ce Silvian Ciupercă, preşedintele CJI a fost acuzat (de luare de mită, două infracțiuni de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de ADR Sud Muntenia STABIconducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție, instigare la fals intelectual și complicitate la folosirea și prezentarea cu rea-credință de documente, declarații false, inexacte sau incomplete, obținându-se pe nedrept fonduri europene) şi i s-a interzis să mai conducă instituţia statului, deşi în acelaşi dosar „băgat până la gât” , Liviu Mușat stă bine mersi în fruntea ADR Sud Muntenia, chit că a fost acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție, el fiind trimis în judecată tot sub control judiciar. La fel de „potenţi” sunt şi subalternii lui, cei cercetaţi pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Vorbim aici despre Mariana Vișan, director adjunct în cadrul ADR Sud Muntenia, dar şi despre Dragomir Scripcă, expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al ADR Sud Muntenia.

C(in)e face diferenţa între preşedinţi?

Carevasăzică, Ciupercă este preşedinte. Şi Muşat este preşedinte. Povestea lor, ca preşedinţi, este una veche, de-a dreptul „prăfuită” şi, de vreţi s-o citiţi, o căutare pe Google vă poate conduce pe firul ei presărat cu incredibile fapte oneroase pentru bugetul CJI şi cel al ADR, bugete provenind şi din visteria Uniunii Europene, visteria la care contribuie şi România… Să ne-amintim, deci, că procurorii DNA şi-au motivat „asaltul” stipulând negru pe alb că în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, Silvian Ciupercă i-a determinat pe cei trei „zmei” de la ADR Sud Muntenia să-și îndeplinească defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul amânării nejustificate a vizitelor de monitorizare, cu scopul sprijinirii intereselor inculpatei Elena Corina Trandafir (beneficiar și consultant, dar şi deţinătoarea unui Jurnal su(s)pus în slujba lui Ciupercă!) în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană depuse la ADR Sud Muntenia, astfel încât beneficiarii acestor proiecte să NU suporte corecții financiare. Să ne amintim şi că procurorii au consemnat în dosarul cauzei date şi fapte privind nu numai cele peste 190 de hectare, ci şi cele aproape 500 de hectare pe care „băieţii deştepţi” din cadrul CJI le-au concesionat…aşa cum le-au concesionat, prejudiciind „la greu” bugetul statului, paguba fiind în jur de 5.947.899 de lei, adică aproape 60 de MILIARDE de lei vechi. Şi REŢINEŢI că atâta bănet provine din doar cele două „mânării”! Şi, nu în ultimul rând, să ne amintim despre astronomicele sume de bani ce s-au dus în conturile firmelor dezvoltate cu fonduri nerambursabile alocate prin Programele Uniunii Europene, proiecte aprobate de ADR Sud Muntenia condusă de Liviu Muşat. Şi nu trebuie să fii mare specialist ca să vezi şi dincolo de aparenţe şi să înţelegi că, în fapt, firmele sunt ale celor agreaţi de conducerea de …partid şi de stat al cărei membru este şi musiu Muşat. Vă întrebaţi de ce Ciupercă a (de)căzut, iar Muşat încă mai este „în graţii” şi nu după gratii, aşa cum ar fi trebuit să stea măcar cât a stat Ciupercă? Dacă vă ajută cu ceva, vă spun că tot aşa s-au întrebat şi unii dintre procurorii de au anchetat cazul! Şi, cică, cu cât se adânceşte cercetarea, cu-atât se vede „vâna” (ca pe mână, nu ca pe deget!) din care-şi trage seva arborele genealogic al „logofătului” Liviu Muşat, ca mare „dregător” peste ADR Sud Muntenia!

Citește și articolul:   Fermierii – supăraţi că unii politicieni sunt „pentru” interzicerea „chimicalei” GLIFOSAT

Creşterea salariilor…lor! 

Vă vine sau nu să  credeţi, în cadrul ADR Sud Muntenia sunt angajate 128 de persoane. Pentru salarizarea acestor persoane, din bugetul în sumă de aproape 240 de MILIARDE de lei vechi, directorul Liviu Muşat şi echipa lui au alocat peste 160 de MILIARDE de lei vechi. Cenzorii, doi la număr, au încasat fix 35.903 lei, adică vreo 360 de milioane de lei vechi. O fi mult, o fi SAMSUNGpuţin, nu ştim. Ştim însă că, din motive numai de ei ştiute, cei din conducerea ADR Sud Muntenia au hotărât deja ca pentru acest an, suma alocată salariilor să crească substanţial, Fondul de salarii ajungând la peste 180 de MILIARDE de lei vechi. Cât de mari sunt salariile unora, cât de mici (?) sunt salariile altora din cei 128 de angajaţi ai ADR Sud Muntenia, nu stăm azi să pritocim şi să exemplificăm. Azi doar vă mai spunem că pentru a se asigura că nu va fi deranjat la neuronii capului plin de idei de afaceri, domnul Muşat a plătit „ la greu” atât presa, cât şi firmele de publicitate. Miliarde de lei vechi au intrat deja în conturile acelora pe care domn’ Muşat zice că îi şi respectă, nu ca pe noi, ăştia…cârcotaşii care, în opinia lui pe care nu se ruşinează a ne-o expune prin fraze sforăitoare, chipurile, nu vedem şi partea bună a activităţii ADR, a oamenilor care muncesc pentru ca firmele şi instituţiile statului să poată accesa fonduri europene nerambursabile, bla, bla, bla… Vom reveni, negreşit, cu informaţii despre miliardele cheltuite cu presa, dar şi despre „fiţele strategice” marca ADR Sud Muntenia, dar după ce vom desţeleni – cât de cât ! – acea „plantaţie” de informaţii, de care Muşat este mândru şi chiar crede că ar trebui să se minuneze cei interesaţi să întocmească dosar pentru accesare fonduri de la Uniunea Europeană…

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *