Evazionişti trimişi în judecată de procurorii ialomiţeni

Distribuie articolul:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată, a unor patroni (tată şi fiu) respectiv angajaţi ai unei firme (ce avea ca domeniu de activitate colectarea şi valorificarea materialelor feroase), pentru săvârşirea, în formă continuată, a două infracţiuni de evaziune fiscală şi a unei infracţiuni de  folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.  

În rechizitoriul întocmit,  procurorul a reţinut următoarea stare de fapt: Inculpaţii Stănescu Marian şi Stănescu Bogdan, în calitate de administratori de fapt ai SC R.M.F. SRL cu sediul social în oraşul Căzăneşti :

–  au evidenţiat în documentele legale ale societăţii, cheltuieli reprezentând achiziţii care nu au la bază operaţiuni comerciale reale în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 650.649 lei.;

– în perioada mai – septembrie 2013, cu complicitatea inculpatului Andrici Ioan,  nu au înregistrat în documentele societăţii veniturile realizate din vânzarea de mărfuri, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către bugetul de stat a sumei de 528.825 lei din care 510.075 lei impozit pe profit şi 18.750 lei TVA.;

– au folosit în scop contrar intereselor societăţii suma totală de 8.743.205 lei, ridicată în numerar din conturile bancare ale SC R.M.F. SRL de către inculpaţii Andrici Ioan şi Pleşcan Alexandru.

Inculpata Mihai Marioara, în calitate de administrator al SC  R.M.F. SRL, în perioada aprilie – mai 2013, a ridicat în numerar din conturile bancare ale societăţii suma de 1.412.200 lei, pe care a folosit-o în scop contrar intereselor societăţii.

Inculpatul Andrici Ioan, în calitate de administrator al SC R.M.F. SRL:

–  prin încheierea de contracte şi emiterea de facturi fiscale, i-a ajutat pe inculpaţii Stănescu Marian şi Stănescu Bogdan să administreze în fapt societatea, cunoscând că nu a fost organizată contabilitatea pentru a se evidenţia veniturile realizare din vânzări de mărfuri, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 528.825 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA;

– în perioada mai – iunie 2013, în executarea aceleaşi rezoluţii infracţionale, a ridicat în numerar din conturile bancare ale SC R.M.F. SRL suma de 1.520.180 lei, pe care a înmânat-o inculpaţilor Stănescu Marian şi Stănescu Bogdan.

Inculpatul Pleşcan Alexandru, în perioada iulie – septembrie 2013 şi în executarea aceleaşi rezoluţii infracţionale, a ridicat în numerar din conturile bancare ale SC R.M.F. SRL, suma de 7.223.025 lei, pe care a folosit-o în scop contrar intereselor societăţii, înmânând-o inculpaţilor Stănescu Marian şi Stănescu Bogdan.

În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile din patrimoniul inculpaţilor Stănescu Bogdan, Stănescu Marian şi Mihai Marioara. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *