Primarul Soare – născătorul de parteneriate public-private

Distribuie articolul:

Cu ajutorul consilierilor locali (ai PNL, în primul rând!), Dragoş Soare a reuşit să obţină votul pentru un alt împrumut pe care UAT-ul îl va rambursa din birurile cetăţenilor-contribuabili.

Este vorba despre împrumutul de 18 milioane (adică 180 MILIARDE lei  vechi) pentru majorările de preţ la lucră(tu)rile contrractate până acum. Că multe dintre investiţii, încă se află în stadii incipiente, pare că n-a contat cine ştie ce în analiza economică pe care au făcut-o (?) consilierii locali!

Printre nenumăratele lucrări ce au fost “seduse şi abandonate” de către Primăria Slobozia, se numără şi proiectele începute (şi care se dovedesc a fi greu de finalizat), de primarul Soare. 

După foştii primari, Ionaşcu şi Mocioniu, şi musiu Soare se „dedulceşte” la proiecte futuriste, de felul celui pe care Primăria, în parteneriat cu vreo 10 firme „alese pe sprânceană”, ar urma să fie implementat la Liceul Cuza Vodă. Pentru această idee din capul primarului care este Dragoş Soare, idee potrivit căreia Slobozia ar urma „să se transforme într-un hub educaţional regional”, se va cheltui suma de 2,4 milioanre lei. Adică, 24 de MILIARDE lei vechi.

Pentru ce?

Păi, potrivit înscrisurilor, dar şi a afişării la gazeta de perete a „măreţelor realizări”, acolo, la Liceul „Cuza”, ar urma să crească, de-a dreptul fulminant, cu fix 251, numărul absolvenţilor înscrişi la Şcoala PROFESIONALĂ din cadrul unităţii de învăţământ.

Şi ca să convingă de necesitatea şi oportunitatea acestui demers financiar, primarul Soare a „pus pe tapet” numărul mare de locuri de muncă oferite, chipurile, graţie implicării celor 10 firme.

Că, în fapt, de-o fi să se implementeze, mai mult firmele acelea implicate în această „operă” financiar-politică vor avea de câştigat, pricepe şi-un prost!

Şi-asta, deoarece Statul cheltuieşte bani cu Liceul, respectiv cu Şcoala Profesională, ca să scoată meseriaşi. Apoi, vine primarul Soare şi „plusează la masa verde” , cu 24 de MILIARDE pentru ca să …ce? Pentru ca, împreună cu nişte patroni, să îi pregătească, PRACTIC, pe elevi pentru a face faţă locurilor de muncă din firmele intrate în parteneriatul public-privat pus la cale de către „băieţii deştepţi” ai urbei?

Întrebarea fiind, cel puţin pentru noi, una de-a dreptul retorică, nu ne rămâne decât să urmărim şi implementarea acestui uimitor de costisitor proiect!   


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *