Primarul Sloboziei şi 3 subalterni, la judecată!

Distribuie articolul:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor STOICA ALEXANDRU, primar al municipiului Slobozia; COSTEA AGRIPINA GABRIELA, secretar în cadrul Primăriei Municipiului Slobozia; MARIAN GEORGE CORNELIU, şef al Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia; AIONESEI AURELIA ANICA (numele cu care apare în dosar ESTERKA), arhitect-şef al municipiului, toţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual.
În fapt, spun anchetatorii, la data de 04.04.2013, cu prilejul emiterii unei AUTORIZAŢII de construcţie ce avea ca obiect construirea unei staţii de carburant în municipiul Slobozia, cei patru inculpaţi au atestat în mod necorespunzător adevărului existenţa tuturor acordurilor şi avizelor necesare emiterii respectivei autorizaţii. PRIMARUL Aşadar, şi primarul Alexandru Stoica a fost trimis în judecată!
Procurorii care au instrumentat cauza din dosar au avut suficiente DOVEZI încât edilul-şef, împreună cu 3 subalterni să fie trimişi în faţa judecătorilor!
Rămâne să vedem dacă şi judecătorii vor fi convinşi de (ne)VINOVĂŢIA acestora. Noi, cei din redacţia Ştirea nu putem decât să susţinem că această faptă pentru care au fost cercetat este una dintre multe altele…Cum însă e un început pentru toate, nădăjduim că organele de cercetare penală fi-vor şi pe mai departe vigilente la permutările şi aranjamentele din Primărie şi, desigur, alte instituţii…Nu de alta, dar sunt acolo, în Consiliul Local şi în Primărie nişte… „indicatori de performanţă” , fără de care nici actualul primar, şi nici fostul primar NU ar fi putut face toate câte au făcut! Şi nu mă refer numai la lucrările de investiţii, ci şi la tot felul de aranjamente săvârşite, dacă nu ilegal, cel puţin la limita legalităţii. Din cei 25 de ani postdecembrişti, pe parcursul a 18 ani, numai eu cât am scris despre tot felul de extinderi şi modernizări construcţii existente, concesionări şi tot felul de închirieri care, absolut toate, au avut nevoie de fel de fel de avize şi autorizaţii. Ani de zile, la cârma Serviciului de Urbanism a domnit pseudo-arhitectul Sorin Brânză, actualmente doar (?!) consilier local.
Despre cele făcute şi neştiute, nici pe-atunci şi nici acum, noi am tot scris! La un moment dat, am suspicionat că tocmai din cauză că şi-au dat seama că „s-a împuţit rău treaba murdară”, membrii acestui „cuib al salamandrelor” bine poziţionat în culisele scenei politice au decis să nu mai lase impresia că sunt „încolăciţi” şi, la comanda: „Mai răsfiraţi, băieţi!”, de bună-voie şi nesiliţi de nimeni (sanchi!) unii „s-au dat la fund” plecând din poziţia dezavantajoasă… Doar că, ce să vezi?! În locul celor ce şi-au depus demisia sau au fost demişi, au fost aleşi sau numiţi nişte… „fete mari” şi „băieţi de băieţi” care azi, iată, ne lasă impresia că unii sunt simple „instrumente” de tortură, iar alţii „torţionari” de-a dreptul! Căci, cine nu ştie prin ce adevărate furci caudine trebuie să treacă solicitanţii unor documente ce necesită aprobarea conducerii de partid (consilierii locali) şi, deopotrivă, a conducerii de stat (birocraţii-specialişti) înseamnă că n-a avut de-a face cu această instituţie a statului.
Aşadar, primarul care este Alexandru Stoica, dar şi 3 dintre subalternii lui merg la judecată! Şi, cică, mulţi alţii (se) aşteaptă să fie luaţi la întrebări legate de toate lucră(tu)rile care au fost expuse, pe larg, în multe din articolele presei locale. Ne bucurăm, azi, că măcar o parte din aşa-numitele dezvăluiri n-au fost „luate prin învăluire”…


Distribuie articolul:

One thought on “Primarul Sloboziei şi 3 subalterni, la judecată!

  1. Sincer imi pare rau pentru functionari insa, traiesc cu speranta ca o eventuala condamnare a lor sa le fie invatatura de minte si altor functionari din institutiile publice si sa nu mai semneze hartii decat daca sunt convinsi ca este corect ce semneaza si nu pentru ca le/a cerut- seful sau pentru a nu-l supara pe sef/primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *