Deputatul Marian Neacşu ştie de ce (ne) pleacă medicii

Distribuie articolul:

* Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat luni că o bună parte din medicii tineri pleacă din România nu numai din cauza salariilor mici, ci şi pentru că nu prea sunt lăsaţi să lucreze de cei mai în vârstă.

O bună parte dintre medici pleacă din ţară nu doar pentru că au salarii mici, deşi şi ăsta este un lucru extrem de important, ci pentru faptul că nu prea sunt lăsaţi să lucreze, pentru că în multe dintre spitale şi în mod deosebit în cele de provincie sunt şefi de secţii care sunt încărunţiţi în funcţii şi au uitat să mai lase şi pe cei care vin, tineri rezidenţi, să poată să practice actul medical. Au uitat că ei au fost tineri la un moment dat şi poate s-au bucurat de ajutorul unora dintre medicii acum premiaţi şi celebri în România”, a afirmat Neacşu în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, unde a fost invitat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
El a adăugat că reforma în domeniul sanitar nu se face numai reformând spitalele de la Baia Mare, Tulcea, Sighişoara sau Iaşi, ci reformând şi făcând să fie funcţional şi fezabil şi aparatul de lucru al ministerului. „Birocraţia din minister, structura asta închegată şi îngreunată nu face decât să întârzie actul şi factorul de decizie pe care dumneavoastră l-aţi luat aşa cum aţi putut să-l luaţi, datorită elanului dumneavoastră tineresc şi dorinţei de a face fapte bune”, i-a spus Neacşu lui Bănicioiu.
Potrivit Agerpres, liderul deputaţilor PSD a făcut apoi spital CJIreferire la un caz particular şi anume la faptul că în Spitalul de la Slobozia există riscul ca, începând de mâine, să nu mai existe linie de gardă la diferite servicii de specialitate şi chiar la serviciul de pediatrie, pentru că acolo lucrează doar trei medici şi „cel mai tânăr dintre ei are 62 de ani”.Există un ordin dat în 2004 care reglementa acest lucru, dar managementul spitalului s-a gândit că ar fi bine să fugă de răspundere. Este un ordin care reglementa posibilitatea ca dumneavoastră, la nivelul ministerului, să puteţi asigura acest serviciu printr-o normă derogatorie care este la dispoziţia ministerului. Nu aţi făcut lucrul ăsta şi nu din vina dumneavoastră, ci din vina directorului de la managementul spitalicesc, care s-a gândit că ar fi bine să fugă de răspundere sau să-şi dovedească neştiinţa, fie solicitând un aviz al Colegiului Medicilor local, fie un aviz al Colegiului Medicilor naţional, fie spunând un lucru absolut impardonabil că este suficientă numai aprobarea autorităţii locale pentru ca spitalul să funcţioneze în astfel de condiţii”, a susţinut Neacşu.


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Deputatul Marian Neacşu ştie de ce (ne) pleacă medicii

  1. Hey ! TREZITI-VA ! De ce a plecat doctorul Iordan ? De ce nu a fost incadrat medicul radiolog care a solicitat angajarea ? Cum se poate demite un medic unic in specialitate in judet ? Asta nu-i „nestiinta” sau „trend” ci este REA VOINTA ! Cum a fost numita actualul manager SEF DE SECTIE la sectia neurologie in conditiile in care nu-si luase respectiva specialitate CU NICI 3 LUNI INAINTE ??? CAT A DAT SPAGA VESTITULUI SEF DE LA PERSONAL, juristul zamfir (v-am dat motivul pentru care sapira nu comenteaza in fata juristului si face DOAR ce zice acesta) ??? De ce este singurul medic care a primit apartament DIRECT DE LA PRIMARIE, in conditiile in care celorlalti medici li s-a promis plata chiriilor si acum AU FOST SOMATI sa returneze banii ? Spuneti fratilor adevarul pe nume, nu va mai ascundeti dupa „reguli” ! Si nu mai dati vina pe altii doar pentru a va pastra „imaginea imaculata” !

    1. Apropo de persoana …. fara nume care comenteaza. Dadica sau taticule, ce-oi fi, femeie sau barbat, vorbesti prostii mai mari decat tine. Se pare ca esti vreun copil, mai fara minte..e rau daca e asa. In primul rand juristul Zamfir nu e nici un sef de personal, nu e nici un sef pe nicaieri. Esti intr-o eroare totala, sau ai vrut sa iesi in evidenta sa faci valuri. Fa valuri pe ce cunosti, daca cunosti si nu esti vreun/vreo analfabet/a. De asemenea, treaba cu spaga esti chiar prost sau proasta. Concursul de manager il organizeaza Consiliul de administratie al spitalului nu seful de personal care e o FEMEIE si NU barbat si nici juristul Zamfir, printre altele. Si nu in ultimul rand, o sa fac o plangere la politie sa vad cine arunca cu vorbe, poate stii ceva ce nu stim noi.

      1. Măi…dragă care semnezi cu cur–aj „despre cine e vorba” , ia vezi-ţi dracului de treaba ta şi nu mai spune că nemernicul ăla de Zamfir NU e şef…

  2. Cea mai tare fază cu marele şef de trib, Neacşu, a fost atunci când presa a descoperit că la Camera Deputaţilor ar exista o doamnă cu funcţia, printre altele, de purtător de cuvânt, cu un salariu de peste 5.000 lei lunar, pe care, culmea, n-o cunoştea nimeni. Întrebat dacă o cunoaşte pe doamna în cauză, Marian Neacşu a dat un răspuns plin de tupeu şi dovedind o mare prostie; citez aproximativ: „Nu e treaba noastră, e treaba dumneavoastră (a presei, subliniere personală)…” Ei, asemenea indivizi se află la „butoanele” judeţului nostru, şi nu numai, ţinând cont de faptul că elementul este şeful pesediştilor din Camera Deputaţilor. Nu ştiu, băi frate, unde-i găseşte partidul p’ăştia?! Toată viaţa mea am fost un om „de stânga”, cum se spune, aşijderea majorităţii intelectualilor adevăraţi, nu că m-aş erija într-un intelectual rasat, dar…
    Dacă privim în istoria modernă a României, intelectualii au fost aceia care au „făcut” revoluţiile adevărate, nu lovituri de stat, precum cea din decembrie ’89, când un intelectual comunist, şi-a lăsat pielea precum şarpele. Norocul lui a fost că n-a trecut niciun tanc peste el, din cele trimise să omoare. Mă uit la tineretul pesedist, mult mai rapace şi mai PROST decât predecesorii săi, cu toate fărădelegile săvârşite în mulţii ani de guvernare prăduitoare. Acest Marian Neacşu, relativ tânăr, reprezintă exponentul tupeului şi PROSTIEI politice. Lipsa de diplomaţie ar trebui să fie fatală oricărui politician. Aşa e peste tot. Dar cum în România nu e ca „peste tot”, tot aşteptăm generaţii salvatoare care, sigur, nu vor veni niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *