Medicii proaspăt absolvenţi, ar putea fi „reţinuţi”

Distribuie articolul:

* Propunerea UNPR care prevede ca absolvenţii de Medicină să rămână să profeseze cinci sau zece ani în ţară nu reprezintă o idee rea, însă trebuie respectate directivele europene privind mobilitatea în interiorul UE, a afirmat marţi, la Senat, ministrul Nicolae Bănicioiu, după întâlnirea cu membrii grupului PSD.

Ideea nu este rea. Este o idee la care se lucrează deja în momentul de faţă. Trebuie văzută care este forma de aplicare, fiind o ţară din UE, cu angajamente şi obligaţii şi forţă de muncă mobilă în interiorul UE. Mie personal nu mi se pare o idee rea absolut deloc, dar trebuie văzut dacă este în concordanţă cu legislaţia europeană. Am auzit-o şi ieri şi chiar o să mă gândesc la propunerea lor. Eu am cerut un punct de vedere de la Juridic imediat după ce am auzit, însă vorbim de mobilitate care este garantată de o directivă europeană. Nu cred că s-ar putea transpune într-o perioadă imediat următoare. Este o propunere pe care merită să o analizăm şi vom vedea în primul rând din punct de vedere juridic”, a explicat Bănicioiu.
Ministrul Sănătăţii a precizat că în cadrul întâlnirii avute cu senatorii social-democraţi a prezentat şi proiectul de lege privind veniturile personalului medical, care se află în dezbaterea Camerei superioare a Parlamentului chiar în această săptămână. „Am toată speranţa că vom avea susţinerea Senatului României”, a spus ministrul Sănătăţii


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Medicii proaspăt absolvenţi, ar putea fi „reţinuţi”

  1. Nesimtitii ! Vor sa transforme medicii tineri in sclavi ? Bai nenorocitilor, copilul meu face 12 ani de scoala superioara ca sa va bateti joc de el ??? Sa ajunga pe mana uneia ca sapira si sa face asta ce vrea din el ? O sa fiu primul care o sa conteste la Curtea Drepturilor Omului o asa ineptie !

    1. :)) ce să contestați, părinte?? Se poate face un program și-n învățământul medical …pe modelul celui militar…..cu locuri pentru cei din prima sută de candidați admiși la examen..cu burse și alte facilități în procesul de instruire…și cu-n contract de fidelitate purtător de clauze penalizatoare…pe baza unui fel de jurământ militar…iar dacă încalci contractul…plătești material…și eventual și penal!! Cum să nu fie posibil…cât timp statul e obligat să facă acele politici necesare în rezolvarea problemelor importante ce apar în societate ?? Dar cretini mai sunt unii…mai ales guvernanții..ce una-două…” să vedem ce zice UE”…da-i-aș cu lămâie lu Victorița Nuland și lui Barroso:))…pe Macovei..s-o pupi matale..popo…dar rece:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.