Primarul Sloboziei a pierdut procesul intentat de directorul DADP

Distribuie articolul:

* Iar de-o fi să fie să i se ceară lui Mocioniu, nu numai să-l reangajeze pe Roşca, dar şi să plătească niscaiva daune, fiţi convinşi că din banii publici se vor suporta toate cheltuielile!

Cei care, văzând această hotărâre judecătorească, ar fi tentaţi să creadă că Roşca este nevinovat, le atragem atenţia că instanţa a vizat încadrarea juridică şi procedura, maniera în care s-a săvârşit demiterea, nu activitatea domnului director, care a fost una deloc mulţumitoare!

Vă amintiţi? Era vineri, 7 februarie 2020, ziua când primarul Adrian Mocioniu, chipurile, supărat nevoie-mare pe halul în care a acţionat DADP condusă de Valentin ROŞCA, pe durata viscolului, declara pentru presă: „Datele furnizate de șeful DADP nu au fost conforme cu realitatea din teren (…) Principala problemă a fost că nu s-a acționat atunci când a trebuit cu material antiderapant, deși în Comandament s-a raportat acest lucru. La verificarea pe care am făcut-o personal în teren nu se vedea niciun fel de implicare! (…) În aceste condiții, astăzi am emis o dispoziție prin care am încetat contractul de management al domnului director Roșca”.

Şi-aşa cum era de aşteptat, Roşca s-a supărat, Mocioniu a ripostat, apoi Roşca a fost DEMIS, fapt pentru care a acţionat în judecată decizia primarului. Despre „faptele de vitejie” ale directorilor DADP Slobozia aflată pe mâinile primarilor municipiului, noi am tot scris. Dacă doriţi să revedeţi, puteţi accesa paginile AICI, dar şi AICI.  Şi astfel de exemple ar putea continua, desigur! Doar că, astăzi, pe foarte puţini îi mai interesează ce (nu) a făcut unul sau altul dintre directorii care au urâţit (ei zic că au înfrumuseţat, dar cine-i crede, din moment ce oraşul arată …aşa cum arată?) aspectul municipiului Slobozia.   Şi totuşi, din când în când, suntem nevoiţi a ne aminti. Vă spuneam că Vali Roşca a chemat în instanţă primăria Slobozia, deoarece s-a simţit lezat în „amoarea” lui de director, dar şi de bun „pretenar” al primarului care este Adrian Mocioniu.

Ei bine, iată ce se consemnează în analele Tribunalului Ialomiţa: „ În dosarul 265/98/2020, judecătorii au cerut să se consemneze aşa: „ (…) Admite excepția nulității absolute a dispoziției nr. 248/07.02.2020 emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziția de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roşca Petre Valeriu. Constată nulă dispoziția emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziția de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roșca Petre Valeriu . Dispune reintegrarea reclamantului în funcția deținută anterior încetării contractului de management, respectiv funcția de director al Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, de la data încetării contractului de management şi până la data reintegrării efective, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflație la data plății efective.”  


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *