Primarul şi consilierii au dat – iarăşi – bani bisericilor!

Distribuie articolul:

Slobozia este un oraş foarte sărac. Dar, parcă în sfidarea sărăciei economico-financiare, oraşul cu ifose de municipiu (başca, reşedinţă de judeţ!) este foarte bogat din punct de vedere al numărului de biserici. Puţini dintre dumneavoastră ştiţi câte biserici sunt în Slobozia. Şi nici eu nu vă pot spune, deoarece nu m-am putut documenta doar accesând site-urile Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, iar pe popii responsabili de „Reţeaua Web” şi, pe-această cale, şi de informarea cetăţenilor-contribuabili, recunosc, nici n-am vrut să-i întreb…
Oricum, numărate cu „ochii minţii”, zic că-s 10. Poate să-mi scăpat vreuna, dar asta nu contează, fiindcă şi 10 sunt multe. Părerea mea! Şi, cred, că este şi părerea tuturor acelor cărora li se pare că, luate prin comparaţie, e prea puţin un singur spital, de exemplu!
Aproape că nu-mi aduc aminte să fi fost an în care Consiliul Local al municipiului Slobozia să nu fi alocat sume consistente de bani pentru fel de fel de lucrări la bisericile din Slobozia. La fel s-a întâmplat în fiecare alt municipiu, oraşe, comunele din judeţul acesta atât de sărac că e codaş în orice ierarhie. Aşadar, luna trecută, pentru unele dintre cele 10 biserici din Slobozia, Primăria municipiului a alocat:
– 50.000 lei pentru Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” pentru modernizarea chiliilor măicuţelor
– 30.000 lei parohiei „ Sf. Gheorghe” pentru finalizarea lucrărilor de pictură
– 30.000 lei parohiei „ Adormirea Maicii Domnului” pentru nu ştiu ce lucrări necesare împotriva infiltrări apei pluviale în fundaţie…
– 30.000 lei parohiei „Sf. Evanghelist Matei” pentru finalizarea picturii în capelă
– 10.000 lei parohiei romano-catolice pentru lucrări de întreţinere a imobilelor…
Deci, în total, 69.000 de lei, adică aproape 700 de milioane lei vechi. Sigur că unora nici nu li se pare mare suma de bani! Doar că aceia se fac a nu pricepe că, în fapt, bisericile apelează în fiecare an (uneori şi de mai multe ori pe an) la bugetul local. Başca, ceea ce solicită şi primesc de la bugetul consolidat al statului, başca fondurile accesate prin Programe derulate cu bani de la Uniunea Europeană.
Cine crede că onor consilierii locali chiar au habar de total sume alocate bisericilor, în fiecare an, de către Primăria municipiului Slobozia, înseamnă că nu are habar despre modul în care se votează în şedinţele Consiliului Local.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *