Primarul Mocioniu cheltuieşte, anual, zeci de miliarde cu CSM, fotbal, handbal

Distribuie articolul:

Aşa numitul sport „de masă” a ajuns mai rău decât Cenuşăreasa, cel mai probabil, Clubul Sportiv Şcolar părându-li-se consilierilor locali doar „un bagatel” pe care ei şi primarul Adrian Mocioniu îl tratează ca atare.  

 De ani de zile, tot aici în ziarul Ştirea, cei ce contribuie – mai abitir ca alţii – la  bugetul consolidat al statului, şi-au tot exprimat părerile conform cărora NU E CORECT ca echipa de fotbal şi, deopotrivă, echipa de handbal să primească atâţia bani de la Primăria Slobozia, în vreme ce Clubul Sportiv Şcolar să nu primească nici un şfanţ!

Două echipe – 35 de MILIARDE lei vechi ÎN FIECARE AN

De ani de zile, noi, cei ce scriem la acest ziar, le tot explicăm politicienilor-decidenţi care s-au perindat prin conducerea Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Slobozia, că nu este corect să nu se îngrijească şi Asociaţia Fotbal Club Unirea 04, respectiv şi Asociaţia Handbal Club Municipal Slobozia, să-şi găsească sponsori (alţii decât cerând bani din visteria municipiului condus de primari filotimi) şi să joace meciurile (doar) „pe bază de bilete” puse la dispoziţia celor care dacă tot se pretind a fi mari iubitori, fani înfocaţi ai celor două sporturi, ai celor două echipe, atunci negreşit vor cumpăra, astfel contribuind, fie şi într-o mică măsură, la susţinerea financiară de care are nevoie practicarea sportului. Un click pe arhiva ziarului şi vă puteţi reîmprospăta memoria, afectivă, mai ales!  https://www.ziarulstirea.ro/primaria-se-retrage-dinCSM Slobozia poza 1-csm-slobozia-cine-ramane-sa-plateasca-oalele-sparte/

De ani de zile, mai ales oamenii ce populează şi susţin funcţionarea mediului de afaceri, se minunează de tupeul celor ce pretind susţinerea în plată a celor două echipe, de a considera că e normal să fie hrăniţi zi de zi jucătorii şi antrenorii. Masa servită zi de zi la un restaurant, îi scoate din minţi pe cei care nu înţeleg de ce trebuie să îi şi hrănim pe jucători, dacă le plătim salarii deloc modice. Până nu vedem statele de plată, nu ne hazardăm să susţinem că salariile fotbaliştilor şi ale handbalistelor sunt de-a dreptul „nesimţite”. O să expunem doar sumele de bani publici care s-au cheltuit în anul 2018. Echipa de fotbal Unirea O4 Slobozia a cheltuit anul trecut fonduri în valoare de 1.540.000 lei (peste 15 MILIARDE lei vechi) primite de la Primăria Slobozia, conform contractului de finanţare aprobat prin HCL nr.86/26.04.2018 . Echipa de handbal Slobozia a cheltuit anul trecut fonduri în valoare de 1.960.000 lei CSM unirea(aproape 20 MILIARDE lei vechi) primite de la Primăria Slobozia, conform contractului de finanţare aprobat prin HCL 87/26.04.2018.

 CSM – „alţi bani, altă distracţie”

Facem cuvenita precizare că în toţi anii de când funcţionează cele două (re)numite echipe susţinute financiar de către Primăria Slobozia, lor li s-a alăturat şi aşa-numitul Clubul Sportiv Muncicipal UNIREA, care are în componenţa lui echipe de atletism; karate; Kempo; Scrimă; Tenis de câmp; Minihandbal. Mulţi ani, când a fost să ne revoltăm scriind despre zecile de miliarde de lei vechi „tocate” pe fotbalişti şi handbaliste, noi am gândit că pe aceeaşi cheltuială au funcţionat şi echipele aparţinând CSM. Zilele trecute, însă, pe când citeam rpăspunsurile la întrebările adresate Primăriei Slobozia, cu referire la activitatea sportivă, ne-am dat seama că, în fapt, cheltuiala este cu mult mai mare! „ Cheltuielile efectuate în anul 2018 de CSM UNIREA Slobozia au fost în valoare de 3.024.517 lei” . Aşadar, peste 30 de MILIARDE de lei vechi s-au tocat pentru activitatea CSM. În fapt, peste 25 de MILIARDE au fost cheltuieli „de funcţionare”, numai două miliarde lei vechi fiind cheltuieli de dezvoltare… Cheltuielile de funcţionare sunt aşa mari, deoarece, conform răspunsului remis pe adresa redacţiei „CSM are, conform organigramei aprobată de Consiliul Local Slobozia prin HCL nr.117/26.06.2018, următoarea structură:

30 de posturi aprobate, din care 11 la Bazinul de înot Didactic;

24 de posturi ocupate, din care 7 posturi la Bazinul de înot Didactic;

Vreţi să ştiţi de câţi bani au fost în stare cei din conducerea CSM să facă rost şi să le considere fonduri „ din surse proprii”? Ei, bine, o nimica toată, un „bagatel” de numai vreo 3 miliarde lei vechi. Nici 10% din necesar nu sunt în stare să „acopere” managerii echipelor componente ale CSM. Vă spuneam la începutul acestui articol de presă că, din păcate, aşa-numitul „Clubul Sportiv Şcolar” nu a primit nici un fel de ajutor din partea autorităţilor locale, pe motiv că „…este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale”. Sigur că urmează să adresăm întrebări Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ialomiţa, ca să aflăm ce sume de bani au fost primite de la Ministerul de resort, special pentru activitatea acestui Club!

V-am spus de alea 5 străzi asfaltate cu 20 de MILIARDE…

Nu cu multe zile în urmă, tot aici, în ziarul Ştirea vă spuneam că primarul Mocioniu a depus în faţa consilierilor locali un proiect de Hotărâre privind alocarea sumei de 20 de MILIARDE de lei pentru 5 străzi mărginaşe situate în cartierele Bora şi Slobozia Nouă. Azi, când citeşte aceste sume neruşinat de mari, oare ce om, ce cetăţean nemulţumit de felul în care primarul şi echipa lui gândesc prioritizarea investiţiilor în această sărmană localitate, nu se gândeşte câte străzi ar fi putut fi asfaltate/modernizare, an de an, din purcoiul de bani aruncat pe nişte băieţi şi fete care bat mingiuca? Întrebarea fiind una retorică, nu aşteptăm răspuns, ci schimbarea atitudinii faţă de susţinerea sportivilor, mai ales când ei nu sunt elevi, ci oameni care au făcut o meserie din o pasiune.

VOX POPULI

Primăria Slobozia, în condiţiile unui buget sărac, în condiţiile de precaritate pe zona dezvoltării economico-social-administrative, nu ar mai trebui să-şi permită să plătească boiereşte nişte astfel de echipe!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *