Primării, Bugete, Realizări… Azi, municipiul Urziceni

Distribuie articolul:

Ocupându-ne mai mult cu prezentarea faptelor politicienilor de la Centru, din păcate nu ne găsit timp pentru a pritoci pe activitatea altor Unităţi Administrative, aşa cum sunt toate celelalte Primării din judeţ. Fiindcă, deşi nu recunosc, politicienii implicaţi în desfăşurarea campaniilor electorale au intrat deja în pregătirea „terenului” în care să (ră)sădească promisiunile de pe urma cărora vor culege voturile, ne propunem şi noi să prezentăm, rând pe rând, cât mai multe dintre realizările cu care actualii primari / viitorii candidaţi se pot lăuda, de-acum şi până-n ceasul deschiderii Secţiilor de votare.

Azi, municipiul Urziceni

Constantin Sava, primarul care este la al treilea mandat a avut în primariaanul acesta pe mână peste 533 de MILIARDE de lei vechi. Şi pentru că unii susţin, pe bună dreptate, că trebuie să nu mai folosim exprimarea în lei vechi, iată precizăm că Primăria municipiului Urziceni a avut de cheltuit anul acesta fix 53.354.000 lei. Ce au făcut primarul şi, desigur, consilierii locali cu aceşti bani? Din răspunsul oferit am înţeles că din aceşti bani, mulţi s-a dus pe salariile cadrelor didactice şi a angajaţilor din cadrul Primăriei. În cifre absolute, din cei 24.331.000 lei, pentru salarizarea dascălilor s-a cheltuit suma de 15.088.000 lei (adică 15 MILIARDE lei vechi), diferenţa reprezentând plata subordonaţilor domnului Constantin Sava. În ceea ce priveşte cealaltă jumătate de buget, însemnând vreo 300 de MILIARDE de lei, doar vreo 10 miliarde s-au topit în asfaltul străzilor pe care primarul le tot prezintă, de ani de zile, ca pe „realizări măreţe”. Alte câteva miliarde (însumate, vreo 10) au mai fost cheltuite pentru demolarea vechiului spital (lucrare despre care aţi putut citi, la momentul acela, şi în ziarul Ştirea), pentru amenajare fântâna arteziană, amenajare locuri de joacă şi cam atât! Căci, pentru modernizarea iluminatului public încă nu s-a decontat Factura, în valoare de 1,5 miliarde de lei vechi!
Am fost curioasă să aflu şi eu cu ce lucrări edilitar-gospodăreşti se mândreşte primarul. Nu de alta, dar mi s-a părut că este cam prea mare infatuarea cu care s-a prezentat pe micile ecrane ale televizoarelor din casele locuitorilor. Da, sigur, am aflat şi noi că se bate cu cărămida în piept că în parteneriat cu firma Ecoaqua Călăraşi au extins şi modernizat reţelele de apă şi de canalizare din localitate. Numai că valoarea totală a investiţiei nu este deloc una mică, iar preţul de adjudecare a lucrărilor, nu tuturor li se pare cel corect! Sigur, s-a realizat şi acea Staţie de tratare a apei care, în opinia primarului, face să curgă la robinetele cetăţenilor apă „ca de izvor”. Chiar şi-aşa, celor care înţeleg la adevărata valoare financiar-contabilă suma cheltuită, li se pare că din atâţia bani s-ar fi putut face cu mult mai multe! Căci, este vorba despre 30 de milioane de EURO! Numai pronunţând această sumă, şi vă copleşeşte mărimea financiar-contabilă, nu-i aşa? Sigur că am fi vrut şi noi să vedem ce anume s-a realizat din atât de mulţi bani! Din păcate, la inaugurarea lucrărilor, sub pretextul modestiei întruchipate, domnul primar Constantin Sava nu a invitat şi presa. Sigur că noi nu ascultăm de gura târgului care spune că, în fapt, de alte şi alte impresii bazate pe „ocheade” s-ar fi ferit domn’ primar, şi nu de ridicolul tăierii panglicii! Şi nu ascultăm, deoarece, la o adică, în comparaţie alte obiective de investiţii, de regulă minore, în acest caz însăşi anvergura lucrării ar fi justificat gestul protocolar! Şi tocmai pentru că nu ascultăm de gura satului, o să-i cerem primarului să detalieze această cheltuială astronomică! Şi până ce vom lua pe retină imagini înfăţişând marea lucrare, ne rezervăm dreptul de a crede că suma este de-a dreptul fabuloasă !!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *