Ciupercă eşti „varză” !!!

Distribuie articolul:

După 18 ani de la începerea MODERNIZĂRII SCENEI (deci, nu a construcţiei clădirii incluzând şi sala de spectacole cu scenă cu tot!), musiu Ciupercă a fost invitat (de onoare, cum altfel?!) să participe la inaugurarea Sălii de spectacole din cadrul Palatului Administrativ, adică acea clădire în care funcţionează, în stil bugetofag, Prefectura şi Consiliul Judeţean.
Ştiu că mulţi cetăţeni se aşteptau ca ex-preşedintele CJI şi al PSD – Organizaţia Ialomiţa – să fie, dacă nu scuipat în ochi, măcar hulit pentru durata de timp impardonabil de mare în care s-au efectuat lucră(tu)rile alea…Ştiu că mulţi ar avea multe de spus, cu privire la sumele de bani fituite pentru această lucrare care, numai în „raportările măreţe” este una demnă de toată lauda. Din păcate, odată cu plecarea, atât a lui Ciupercă din fruntea instituţiei, cât şi a lui Cezar Vâlcan – şeful Achiziţiilor efectuate de către CJI), ceilalţi implicaţi în această ,,operă” continuă să şteargă urmele tergiversării, acoperindu-le cu această penibilă „dare în folosinţă” a Sălii de spectacole din incinta CJI.
Dincolo de faptul că este o locaţie oarecum improprie spectacolelor (altele decât cele oferite de „actorii scenei politice”), această sală riscă să stea mai mult goală, din varii motive. Unul dintre motive ar fi că, între timp, Primăria municipiului Slobozia a transformat Cinematograful „23 August” în Casă de Cultură. Şi-acolo, graţie ajutorului financiar oferit de Primărie, directorul organizează diferite spectacole. Sigur că mulţi ştiu că acolo se organizează şi „cam prea multe” şedinţe ale PSD. Dar, dacă PNL şi alte partiduleţe nu contracarează folosind aceeaşi sală, doar n-o să „batem monedă” numai noi, cei doi-trei jurnalişti pe care musiu Ciupercă n-a reuşit să-i convingă plătindu-i chiar din bugetul instituţiei, aşa cum s-a întâmplat cu foarte multe mass-media. Şi-acesta este şi motivul pentru care, cu prilejul inaugurării respectivei săli de spectacole, musiu Ciupercă a apărut pe ecranul televizoarelor ialomiţenilor, în postura de spectator rugat să-şi exprime părerea faţă de piesa de teatru care „s-a jucat” pe scena aia…
Şi cum era să nu scriu, dacă l-am văzut, ziceţi şi voi? Mai ales că l-am văzut ca fiind acelaşi pe care-l ştiam, şi de care „mi se acrise”!
Sigur că nu mă aşteptam să refuze un scurt interviu propus de postul local de televiziune. Îngâmfat cum îl ştiu, cred că s-a şi gândit că încă mai e şef. Dar, sincer, mă aşteptam să nu mai aibă aceeaşi atitudine atât de infatuată, să nu se mai sclifosească la vorbă, mai ceva ca o fată mare care este convinsă că o „să-i dea pe spate” pe băieţii avizi după oarece zestre, fie ea şi aşezată într-o ladă prăfuită. Şi când spun aceasta am în vedere, desigur, recunoaşterea faptului că musiu Ciupercă încă mai are oarece zestre politică. Şi când această zestre este completată şi cu un lung „şirag de perle” marca Administraţia Publică, sigur că domnul Ciupercă încă speră să fie curtat, politic vorbind! Sau, măcar, iertat. Iertat, desigur, de Judecători, nu de ai lui colegi de partid, adică de către cei care, pentru un timp, au stat cu frica-n sân ca nu cumva procurorii să-i ia şi pe ei la întrebări legate de câte „alea, alea” s-au (de)săvârşit în judeţul condus de domn’ profesor…
Revenim la subiectul acestui editorial şi vă întrebăm ce credeţi ar merita Ciupercă să i se arunce în obrazul („gros” şi care, întrebăm, nu roşeşte, din cauza nesimţirii sau ce?) lui de politician? Credeţi că ar merita să i se spună, măcar, că e scandalos de ruşinos să dureze 18 ani o lucrare de talia acestei biete săli pentru spectacole? Aşa cred şi eu şi alţi jurnalişti, mai cu seamă că pe noi acest individ n-a putut să ne convingă că e un priceput, nici măcar în plan politic, darămite în cel administrativ! De-aia şi îndrăznesc, încă o dată, a-i spune: Ciupercă eşti … „varză”!!!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *