Primăria Slobozia vrea să acceseze alţi bani europeni

Distribuie articolul:

Proiectul de hotărâre care urmăreşte să realizeze modernizarea transportului public local în municipiul Slobozia va ajunge pe masa consilierilor aleşi în şedinţa publică de la sfârşitul lunii februarie a Consiliului Local Slobozia. Proiectul prevede aprobarea studiului de oportunitate  întocmit de S.C. EDG CONSULTING S.R.L. pe bani grei viraţi de la bugetul local în ceea ce priveşte achiziţionarea a 9 staţii de încărcare precum şi a unui autobuz electric.

Primarul Mocioniu încearcă marea cu degetul

Primăria Slobozia deşi incapabilă să finalizeze celebra parcare subterană, acesta fiind un fapt dovedit de istoria politico-administrativă a ultimilor ani, vrea iarăşi acces la „borcanul cu miere”, mai precis bani europeni pentru un proiect nou: autobuze electrice la standarde europene şi staţii de încărcare pentru maşinile ecologice din ograda Primăriei. Conform celui mai recent proiect care poartă semnătura primarului Mocioniu, Slobozia urmează ca în viitor să capete un autobuz electric a cărui marcă nu este specificată în documentele oficiale, iar acesta va costa 595 mii euro. Pentru cele nouă staţii de încărcare rapide ale acestui autobuz şi a celor 12 autobuze suplimentare rămase la stadiul de promisiune venită din partea şefilor de la Bucureşti, Primăria Slobozia urmează să plătească încă 238 mii euro. Cei 833 mii euro necesari pentru demararea acestei prime faze a proiectului de modernizare a parcului auto local se preconizează a fi acoperiţi prin finanţare europeană, deşi oraşul are şanse mari să nu primească un şfanţ până nu achită datoria de 2 milioane de euro pe care îi are de returnat pentru că nu s-a încadrat în termenele de finalizare a parcării subterane cuprinsă în proiectul de modernizare din Piaţa Revoluţiei.

Şefii au întâietate la angajare şi la bani

La Slobozia când vine vorba despre o nouă structură aflată în subordinea Primăriei, se angajează întâi şefii iar apoi dacă mai rămân locuri şi bani de alte salarii, se angajează şi cei care efectiv muncesc pe teren. Conform unei alte hotărâri care are mari şanse să fie votată favorabil în şedinţa ordinară a Consiliului Local din 28 februarie, prin HCL 155/30.08.2018 consilierii locali au aprobat înfiinţarea Serviciului public de Transport Local având personalitate juridică şi fiind în subordinea Consiliului Local al municipiului Slobozia. Potrivit organigramei aprobată prin HCL 117/26.06.2018 respectiv funcţiile şi salariile aprobate prin HCL 133/30.07.2018 care însă trebuie adaptate constant graţie creşterilor salariale din sectorul bugetar, directorul Serviciului public de transport local Slobozia va avea salariul de bază în valoare de 9.500 lei lunar la care se pot adăuga sporuri şi alte venituri din diverse activităţi. Potrivit acestei hotărâri, şeful de coloană urmează să încaseze  minim 5.130 lei lunar în timp ce contabilul, cei trei dispeceri şi managerul de transport vor câştiga câte 4.560 lunar. Şoferii în schimb urmează să primească drepturi salariale în valoare de 3.040 lei lunar în timp ce mecanicul auto va încasa 2.850 lei/lună. Acestea au fost veştile bune din proiectul de hotărâre care urmează să ajungă în mapele consilierilor locali. Veştile rele însă sunt cele potrivit cărora „prin HCL 122/30.07.2018 municipiul Slobozia a semnat  un parteneriat cu Guvernul României pentru achiziţia a 7 autobuze electrice electrice care însă NU vor intra în patrimoniu la timp pentru a intra în operare în luna iunie 2019” se arată în documentele de pe pagina de internet a Primăriei Slobozia. Cu alte cuvinte primarul Adrian Mocioniu „a pus botul” la promisiunile venite din partea semnatarului de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) – Paul Stănescu şi a rămas doar cu promisiunile. La fel cum au rămas şi cetăţenii cu zero autobuze electrice până acum din cele 7 promise de Guvern şi suplimentarea a încă 5 autobuze care trebuiau achiziţionate cu fonduri nerambursabile până la totalul de 13 câte fuseseră votate în luna decembrie 2018.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *