Primăria Slobozia face, începând din 9 IUNIE, deratizare şi dezinsecţie

Distribuie articolul:

* Cei trei „D” sunt, în fapt, doar doi, DEZINFECŢIE de prin subsolurile blocurilor fiind, de fapt, treaba locatarilor care sunt proprietari.  Mai are rost să vă spunem că multora dintre cetăţenii municipiului li se pare că e „tardiv de târziu” declansarea operaţiunii? Întrebarea fiind una de-a dreptul retorică, titrăm preluând cu copy paste ca…să nu zică primarul Dragoş Soare că nu-l ajutăm (moca, a se reţine!) la diseminarea informaţiilor de „larg interes cetăţenesc”, bla, bla, bla.    

„Vă aducem la cunoștință că în perioada 09.06.2021 – 23.06.2021, între orele 21:00 – 05:00, DADP Slobozia va executa lucrări de dezinsecție pe domeniul public, în unele zone verzi, scuaruri, în zonele de agrement, pe drumuri publice și pe zonele de protecție ale acestora. Acțiunile de dezinsecție vor fi realizate de către o echipa specializată a DADP Slobozia. Substanța folosită în acțiunea de dezinsecție este: K-OTHERINE EC 84, avizate de către Ministerul Sănătății, care face parte din grupa III de toxicitate (tip produs 18). Tratamentul se efectuează împotriva țânțarilor și căpușelor. În cazul condițiilor meteo nefavorabile acțiunea se va amâna pentru o data ulterioară.”

Aşa sună anunţul postat pe site-ul Primăriei. Nefiind comunicat presei, printr-un e-mail trimis pe adresa redacţiilor, am dat peste el în timp ce ne documentam pentru un articol de presă. Deloc surprinzător, am constatat că onor conducerea Primăriei se laudă că DADP este „călăul” pentru ţănţarii şi căpuşele care deja au invadat spaţiul public, în special spaţiul verde. Câtă economie se face dacă operaţiunea nu a mai fost atribuită unei firme specializată în domeniu, rămâne să află, desigur! Până una-alta, să fim mulţumiţi că s-a renunţat la ideea de a împăştia „prafuri” în amurgul zilei, atunci când ca să se mai răcorească, oamenii ieşeau să se plimbe în răcoarea parcurilor. Aşadar, reţineţi că dacă auziţi, mai pe înserat sau chiar în plină noapte, un zgomot „pârâitor”, să ştiţi că Primăria „ dă cu prafuri”, ca să extermine ţînţarii şi căpuşele!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.