Primăria Slobozia – contracte oneroase cu firmele din Platforma Parc Industrial IMM

Distribuie articolul:

Timp de 3 ani, nici primarul Dragoş SOARE n-a umblat la Contracte, cel mai probabil, neavând nici un motiv să-şi strice relaţiile cu patronii de-acolo!

Că doar nu credeţi că pe musiu Soare, chiar îl animă dorinţa de a strânge cât mai mulţi bani la buget, şi din birurile pe care (nu) le plătesc unele firme, nu numai de la cei care nu au Contracte cu Primăria, nu sunt simpatizanţi (de conjunctură!) ai Coaliţiei PNL-PSD?

Şi înainte, dar şi după ce în urmă cu vreo 10 ani, Primăria „răstuna o căruţă de bani” în curtea a ceea ce urma să devină „Platforma Industrială IMM din Slobozia”, în ziarul Ştirea au fost publicate mai multe articole menite a stăvili valul de lucră(tu)ri publice finanţate din bani publici.

 Am scris că nu e corect să se concesioneze „pe daiboj” (pe nimica toată) teren, pe motiv că firmele de-acolo, din aşa-numitul Parc Industrial fac afaceri care sunt impozitate, crează locuri de muncă, bla, bla, bla. Şi-am scris, deoarece există suspiciuni rezonabile că, în fapt, interesul autorităţilor a fost acela de a da de lucru, firmelor „de Casă”, ştiut fiind că pentru înfiinţarea Parcului IMM, Primăria a efectuat lucrări de infrastructură/utilităţi.

Celor care vor să afle, ori să-şi împrospăteze memoria, le reamintim adresa celui mai recent articolul https://ziarulstirea.ro/parcul-industrial-imm-slobozia-un-proiect-facut-pe-genunchi/

Contracte de superficie, nu de concesiune, nu de chirie…?

Tot recent este şi demersul nostru către Primărie, în dorinţa de a afla câţi bani se tot „fituie”, în fiecare an, pentru ca să…ce? Să se asigure Paza ”locaţiei?

Căci, dacă nu ştiaţi, există o Societate Comercială care, cică, administrează Platforma lotizată şi concesionată către 27 de firme. Care, firme, deşi li s-a „dus la nas”, toate „utilităţile” (apa, canalizarea, curentul electric, gazul, etc), ele nici măcar nu plătesc o chirie/concesiune care să acopere „câtuşi de cât” cheltuielile de funcţionare a firmei Primăriei, respectiv SC Platforma Industrială IMM Slobozia.

Spunem asta, având în vedere suma ruşinos de INFIMĂ încasată de către Primăria municipiului, de la cele 23 de firme care funcţionează şi, prin urmare, încasează bani de la clienţii lor, chiar fac şi un profit cu care se mândresc.

Şi spunem că este o sumă infimă, deoarece atâtica este: 199.526 lei. Adică, mai puţin de două miliarde lei vechi.

ATÂTICA a încasat Primăria, de la 23 de firme, în anul 2022.

Cui nu i se pare că este, realmente, o „bătaie de batjocură”, înseamnă că lucrează la Primărie, are firma acolo, în Parcul IMM, este un nemernic slujbaş la „Curtea Regelui” ! Altfel, nu s-ar putea explica o atitudine părtinitoare unor astfel de oneroase Contracte. Nu, în condiţiile în care, cu toţii ştim ce mari sume de bani plătesc toate celelalte firme care nu au sediul în Parcul IMM, care nu au încheiat Contracte cu Primăria.

Trecem peste bârfa conform căreia unele firme au încheiat şi alte Contracte cu Primăria, la fel de profitabile, şi ne limutăm, azi, doar la a vă mai spune că, după ce a cheltuit IMPRESIONANTA sumă de bani pentru înfiinţarea Parcului IMM, vorbim despre cei 14.843.404 lei (da, aproape 150 de MILIARE lei vechi!), în anul 2021, tot Primăria a cheltuit şi suma de 240.000 lei (2,4 MILIARDE lei vechi) pentru a face o „MAJORARE DE CAPITAL” la firma proprie. Majorare din care să se facă alte lucră(tu)ri, ca de exemplu aşa-numita „ Modernizare Sistem ILUMINAT PERIMETRAL , achiziţie/montaj sistem VIDEO…”

Aţi reţinut, sperăm, că în 2022 Primăria a încasat doar 199.526 lei, din „Contractele de superficie încheiate”…! DE CE sunt Contractele încheiate cu cele 23 de firme, unele de SUPERFICIE, nu de concesiune, nu de închiriere, rămâne să întrebăm, ca să nu cumva să greşim încadrarea acestora la alte…„permutări şi aranjamente” făcute de „băieţii deştepţi” din Primărie şi din Platforma IMM.

Alte cheltuieli se derulează, se prefigurează…

 Pentru ca „tacâmul să fie complet”, iar clienţii să se ghiftuiască, la momentul acesta, Primăria declară că a finalizat Studiul de Fezabilitate şi că are în derulare elaborarea Proiectului Tehnic afarent obiectivului de investiţii „ Staţie de pompare ape pluviale şi conductă de refulare cu descărcare în canal desecare „Crivaie” – Parc Industrial IMM Slobozia. Că doar nu vreţi să nu fie primarul preocupat ca nu cumva să le iasă „rahatul” în curţi, celor 23 de firme care cotizează cu…atât de puţin la bugetul local, categoria „chirii/concesiuni”, nu? Întrebarea fiind una de-a dreptul retorică, încheiem aici scurta noastră prezentare a unei alte „ţepe” date bugetului şi, desigur, celorlalţi contribuabili! 


Distribuie articolul:

One thought on “Primăria Slobozia – contracte oneroase cu firmele din Platforma Parc Industrial IMM

  1. Băiețelul asta a radiat mai multe locuri de parcare in tot orașul . Exemplific: numai pe str. Eminescu Mihail prin cheltuirea unor sume importante de bani, numai pentru cele 5×4 seturi de jaloane a FURAT peste 30 de locuri de parcare. Să-i de-a Bunelul după sufletul lui, că eu votez cu cine vreau… Iliuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *