În Parcul Industrial de la Slobozia a început activitatea! Deocamdată doar cea infracțională

Distribuie articolul:

Pesediștii! Când vorbesc despre România și români li se umple gura de rahat și inima de bucurie. Pe alocuri sentimentul patriotic se resimte și la portofel, căci ei știu cel mai bine să transforme voturile sincere, date cu stomacul, în mălai gri numai bun de exportat în offshore. Dar nu despre asta vrem să vorbim acum și aici. Noi, pentru astăzi, am avut de pregătit la lecția de imm-dir-bacanu-contabbanditism radiografia tunului economic pe care PSD îl dă în Parcul Industrial de mai bine de un an.

175 de miliarde de lei

a investit Primăria Slobozia în acest părculeț proiectat să devină un paradis al locurilor de muncă și al dezvoltării locale. Cel puțin așa susțineau pesediștii care au tăiat cu voioșie panglici și anunțat triumfători moartea șomajului în Slobozia. 150.000 de metri pătrați împărțiți în 15 loturi au fost scoși la mezat însă, ce să vezi, doritorii nu s-au îmbulzit. Trecem peste faptul că din proiectul finanțat cu bani europeni au dispărut niște clădiri și o bretea de acces sau că instalațiile electrice decontate prin proiect s-au mai executat odată cu finanțare de la buget. Aceste chestiuni de finețe fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA fapt pentru care ne așteptăm la arestări spectaculoase sau măcar nițel bulău cu priponire. Să nu anticipăm totuși, căci s-au mai văzut minuni. Cum ar fi, de exemplu, cea care a generat consumuri de mii de metri cubi de apă, facturați către societatea care administrează parcul industrial deși acolo nu se derula nicio activitate. Aveam să aflăm, pe surse, că firma care a construit rețeaua subterană de conducte a lucrat cu mare măiestrie iar apa noastră puturoasă s-a dus direct în sol pentru că frații instalatori au uitat să îmbine corect tronsoane întregi de rețea. Dincolo de aceste mici neajunsuri, pesediștii nu s-au săturat de cât au furat din acest proiect, fapt pentru care s-au gândit să-și tragă nițel mălai din contractele de concesiune pentru loturile din părculeț. Ca de obicei, au furat  ca ghiolbanii, parc-industrial-seficăci afacerea pute din avion de-ți mută nasul din loc.

Licitație pentru loturi mocca

Aceasta a fost metoda prin care PSD a găsit de cuviință să tragă niscaiva mălai alb pentru zile negre. În iunie 2014, sub înțeleapta conducere a primarului Stoica, primăria a scos la licitație loturile din părculețul industrial. Potrivit evaluării executate în mai 2014 de evaluatorul Stoica Lescae, prețul de închiriere de la care pleca licitația era de 2,16 lei/mp/an la o valoare de piață a terenului de 24 de euro/mp. La acest preț se adăuga TVA și o taxă de administrare a parcului de 1,5 euro/mp/an. Inițial solicitanții aveau obligația să investească 70 de euro/mp iar numărul de angajați să nu scadă sub 15 pe toată perioada concesionării. Ulterior, văzând că nimeni nu se înghesuie și că, pentru neîndeplinirea indicatorilor de performanță ai proiectului, respectiv înființarea a 700 de locuri de muncă în 4 ani de la inaugurare, se putea pierde finanțarea europeană (prin restituire cu dobânzi), primăria a schimbat macazul. În septembrie 2015 se organizează o nouă licitație în care se schimbă dramatic condițiile de acces pentru solicitanți. Investiția scade de la 70 la 40 de euro iar terenul aferent clădirilor se concesiona sub forma unui contract de superficie cu titlul oneros. Adică, mocca, mai pe românește. Pentru restul terenului concesionat urma să se pag-6-7-facsimilachite o redevență rezultată dintr-o licitație cu prețul de pornire de 2,17 lei/mp/an. Ia să traducem noi în fapte această directivă pesedistă.

Să redăm România spaniolilor

Investiția majoră care dă valoare părculețului industrial este o fabrică de acadele operată de firma Artesans del Sucre SRL, deținută de Royo Barea Francisca. Investitoarea dorea să se mute de la Bucu în minunatul nostru părculeț deoarece nu se temea de controalele ITM având toți muncitorii angajați cu carte de muncă…. . Nu știm dacă din generozitate sau pentru o șpagă sau pentru că, zice lumea, firma cumetrei Francisca are un jurist consilier PSD, actul administrativ comis de Primăria Slobozia s-a transformat din contract de concesiune în donație sub formă de pomană fără lumânare. La data de 28 octombrie 2015, la un birou notarial din Fetești, se autentifică contra modestei sume de 14.500 de lei, plătită se pare de primărie, contractul de superficie pentru 1 hectar de teren din parcul industrial. Exact ca la Radio pag-6-7-facsimil-1Erevan, investitorului spaniol nu i-a luat, ci i s-a dat. Mocca!

Ce avem noi aici? 

Judecând după faptul că unii au intrat în pușcărie pentru mult mai puțin, ne  așteptăm la o priponire masivă a activiștilor PSD implicați în această ciorbă penală. Dincolo de faptul că ingineria financiară bazată pe superficie pute a corupție de partid, primăria și-a făcut un pustiu de bine și a plătit și actele notariale în vederea stimulării corespunzătoare a investitorului spaniol. După ce Stoica i-a lăsat locul veterinarului Mocioniu, subiectul s-a transformat în cartof fierbinte. Așa că cererea prin care investitorul solicita autorizație de construire a fost pusă la sertar. Surse din cadrul primăriei care doresc să-și păstreze locul de muncă susțin că Mocioniu ezită se sesizeze Parchetul, așa cum ar face orice om normal la cap. Mai mult, aceleași surse susțin că sifonarea contractului către presă a atras un scurt moment de nebunie mocioniu-branza-musattemporară din partea lui Stoica, fostul primărel acuzându-l pe actualul că vrea să-l bage în pușcărie. Ultima mutare a veterinarului a fost aceea de a cere investitorului spaniol să renunțe la contract și să plătească concesiune conform actului de adjudecare a licitației. Numai că având documentul în buzunar, patroana de la acadele refuză și amenință cu procese. Meciul este în plină desfășurare fapt pentru care propunem să ne așezăm confortabil în fotolii și să-i urmărim pe micuți cum își vor da singuri la țurloaie.

(M.E.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *