Primăria Slobozia a îmbunătăţit condiţiile din Centru de TESTATRE

Distribuie articolul:

În dorinţa de a-i determina pe slobozeni să meargă, măcar, să se testeze, dacă nu se vaccinează, Primarul municipiului a înfiinţat chiar în faţa UAT un Centru de vaccinare. Apoi, aşa cum am şi titrat în ziarul Ştirea, edilul-şef a ieşit în faţa presei şi a evidenţiat îngrijorarea „factorilor de răspundere” faţă de numărul crescut de infectări, de numărul mare al celor care ajung la UPU şi, de-acolo, la ATI Covid amenajată în cadrul Spitalului de Urgenţă Slobozia.

La nivel de judeţ, municipiul Slobozia s-a numărat printre localităţile cu o rată înspăimântător de mare de cazuri la mia de locuitori, fiind pentru multe zile în „scenariul ROŞU”. Însă, municipiul Slobozia se poate mândri cu cea mai mare rată de vaccinare înregistrată în judeţul Ialomiţa, căci peste 55% dintre cetăţeni s-au imunizat anti-COVID.
Totuşi, dându-şi seama că TESTAREA este un prim pas către prevenţia de care e nevoie mai ales pentru cei care, din motive mai degrabă puerile, nu s-au vaccinat, primarul a coordonat instalarea unui cort în care să funcţioneze un CENTRU.

După câteva zile, timp în care vremea a început să dea semne că sezonul rece şi-a intrat în drepturi, Dragoş Soare a dispus mutarea Centrului de TESTARE din cort, în container. Ca să fie ceva mai ferit de frigul de-afară, astfel încât, mai ales celor care lucrează în Centru să nu le tremure mâna în timp ce recoltează probele pentru a stabili (ne)infectarea cu virusul SARS-CoV-2 care dă boala COVID!

Ba chiar, gândind că acu’ vine iarna, a şi fost mutat, un pic mai încolo, mai lângă clădirea Primăriei, Centrul de TESTARE, astfel încât să fie mai la adăpost…

De-acum, nu mai rămâne decât ca şi numărul celor care se prezintă la Centru pentru a fi testaţi, în mod GRATUIT, să crească! Nădăjduim asta, chit că autorităţile confirmă bănuiala noastră potrivit căreia numărul celor care merg să se testeze a scăzut dramatic, mai ales după ce în Parlamentul României nu s-a decis obligativitatea în ceea ce priveşte vaccinarea, aşa-numitul CERTIFICAT VERDE rămânând un deziderat prea mult disputat între cei care sunt pentru şi cei care sunt împotriva vaccinării.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *