Primăria municipiului Feteşti – sediu, autobuze, gaze, dar şi alte investiţii

Distribuie articolul:

 Autobuzele electrice achiziționate de Primăria Municipiului Fetești prin proiectul european „Sistem Integrat de Transport Durabil”, au ajuns la destinație, în urmă cu câteva zile.

Lotul include zece autobuze și două microbuze electrice care vor îmbunătăți serviciile de transport public. Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de euro, nu se limitează doar la achiziția acestor mijloace de transport.

Include, de asemenea, construcția halei pentru gararea autovehiculelor și a clădirii de birouri ale Transbus, a platformei betonate și a rampelor pentru reparații auto, dotarea cu stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice, modernizarea și amenajarea unor noi stații pentru călători, precum și lucrările de modernizare a străzilor: Aviației, Bărăganului, Școlii, Cătinei, Veșniciei, Serii, Țăndărei și Mihail Sadoveanu.

Şi modernizarea celor opt străzi, pe care vor circula autobuzele electrice, se apropie cu pași repezi de final.

Mulţi ştiu că Primăria municipiului Feteşti îşi desfăşoară activitatea într-un bloc. Ocupă acolo câteva aăartamente. Era nevoie de-un sediu aşa cum au multe dintre primăriile de pe întreg cuprinsul României. Aşa că primarul a depus documentaţia necesară atribuirii banilor publici, special repartizaţi pentru asemenea investiţii.  

Iar zilele trecute, primarul a anunţat că licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construcția noului sediu al primăriei este în derulare.

Şi fiindcă este deja nefiresc ca locuitorii unui municipiu, al doilea ca mărime, în judeţul Ialomiţa, să nu fie racordaţi la conducta de gaze, şi în această direcţie, Primăria s-a mişcat cu “ceva mai mult talent”, astfel că suntem informaţi că “În ceea ce privește proiectul de extindere a rețelei de gaze în toate cartierele Feteștiului, se lucrează la documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție”.

Unul dintre proiectele europene care se află în derulare la Fetești, implicând modernizarea infrastructurii stradale, este denumit „Înființare centru educațional pentru servicii culturale “Anghel Saligny” și îmbunătățirea spațiilor publice urbane”.

În cadrul acestuia, construcția Centrului educațional pentru tineret de pe strada Jandarmeriei se află în plină execuție.

În ceea ce privește componenta de modernizare a străzilor, pe “Carpați” constructorul montează bordurile, amenajează trotuarele și profilează carosabilul, iar în perioada următoare va turna asfaltul.

Pe strada Independenței, echipele au turnat asfaltul și urmează să amenajeze trotuarele.

Pe strada 1 Decembrie, lucrătorii vor amplasa rigolele carosabile, după care vor turna asfaltul și vor amenaja trotuarele.

Pe strada Sirenei, constructorul a executat lucrări de frezare a părții carosabile, urmând să o pregătească pentru asfaltare.

 

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *