Expur S.A. şi-a actualizat autorizaţia de mediu

Distribuie articolul:

Anunţ public privind mediatizarea deciziei de actualizare a Autorizaţiei Integrate de mediu nr. 1/ 29.01.2018, actualizată la 03.08.2020

APM Ialomiţa cu sediul în Strada Mihai Viteazul, nr. 1, Slobozia, Ialomiţa şi S.C EXPUR S.A cu sediul în mun. Slobozia, str. Şoseaua Amara, nr.3, jud. Ialomiţa, anunţă publicul interesat asupra deciziei APM Ialomiţa privind actualizarea Autorizaţiei integrate de mediu nr. 1/ 29.01.2018, actualizată la 03.08.2020, emisă pentru titular activitate S.C EXPUR S.A Slobozia pentru activităţile conform Anexei 1 din Legea 278/ 2013 privind emisiile industriale:

  • Anexa 1, pct. 6.4., lit. b) „Tratarea şi prelucrarea, cu excepţia ambalării exclusive, a următoarelor materii prime, care au fost, în prealabil, prelucrate sau nu, în vederea fabricării de produse alimentare sau a hranei pentru animale, din:

(ii) numai materii prime de origine vegetală, cu o capacitate de producţie de peste 300 de tone de produse finite pe zi sau de 600 de tone pe zi în cazul în care instalaţia funcţionează pentru o perioadă de timp de cel mult 90 de zile consecutive pe an”;

  • Anexa 1, pct. 4.1., lit. b) „Producerea compuşilor chimici organici, cum sunt hidrocarburile cu conţinut de oxigen, cum sunt alcoolii, aldehidele, cetonele, acizii carboxilici, esterii şi amestecurile de esteri, acetaţii, eterii, peroxizii şi răşinile epoxidice”;
  • Anexa 7, Dispozitii tehnice referitoare la instalatiile si la activitatile care utilizeaza solventi organici, partea a 2-a, pct. 19 „Extractia uleiurilor vegetale si rafinarea uleiurilor vegetale ( > 10t/ an consum al solventilor organici)”.

Activitatea desfasurată intra sub incidenţa Legii 59/ 2016 – privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase (obiectiv de nivel inferior), ce se desfăşoara în municipiul Slobozia, Şos. Amara, nr.3, jud.Ialomiţa.

Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului al activităţii, pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ialomiţa, din mun. Slobozia, str. M. Viteazu, nr. 1, jud. Ialomiţa, în zilele de luni-joi între orele 08.00-16.30 şi vineri intre orele 08.00 -14.00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic, sub semnatură şi cu date de identificare, la sediul APM Ialomiţa, Serviciul AAA, în termen de 30 zile calendaristice de la data mediatizării deciziei.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *